Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

KeyAero (UK). Ασκήσεις αμερικανικών F15 με ελληνικά F16 στην Κρήτη. Το βρώμικο modus operandi των ΗΠΑ.



Η Key ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 1980 και εξέδωσε το FlyPast, το μεγαλύτερο σε πωλήσεις περιοδικό για την αεροπορία στην Βρετανίας. Σήμερα, διαβάζεται σε περισσότερες από 50 χώρες και εκδίδει πάνω από 25 περιοδικά για την αεροπλοΐα, την πολεμική αεροπορία, την άμυνα και τις μεταφορές. 


Σε δημοσίευμα του ηλεκτρονικού KeyAero, στις 5 Μαρτίου διαβάζουμε ότι τελείωσαν οι κοινές ασκήσεις της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας με την Ελληνική Π.Α., στην 115 Πτέρυγα Μάχης, στην Κρήτη.


Σύμφωνα με το άρθρο, ήταν η μεγαλύτερη άσκηση της δεκαετίας, ενώ οι Αμερικανοί δήλωσαν ότι ήταν προγραμματισμένη από καιρό.


Για την ιστορία να πούμε ότι και για την επίσκεψη του αεροπλανοφόρου των ΗΠΑ, του CVN-77 George HW Bush, το οποίο αγκυροβόλησε στον Πειραιά, μας είπαν ότι ήταν προγραμματισμένο από καιρό , ενώ και για τον απόπλου του πυραυλικού αντιτορπιλικού USS Truxton, από την Σούδα για την Μαύρη Θάλασσα, γράφτηκε το ίδιο. 

(Για να παρακολουθήσετε το βίντεο του απόπλου του USS Truxton από το λιμάνι της Σούδας πατήστε ΕΔΩ)



Όλα αυτά μας θυμίζουν κάτι.




Τον Σεπτέμβριο 2013 και ενώ μαινόταν ο εμφύλιος στην Συρία και η αμερικανική εμπλοκή ήταν προ των πυλών, αναρτούσαμε στο LEFTeria-news ένα πρωτοσέλιδο που είχαμε αλιεύσει από την βουλγαρική εφημερίδα CEΓA, σχετικά με σσκήσεις των ΗΠΑ στην Βουλγαρία με συμμετοχή του τοπικού στρατου και των Υπηρεσιων Πληροφοριών


Συγκεκριμένα διαβάζαμε ότι:

«περισσότεροι από 500 καταδρομείς, καθώς και ελικόπτερα και άλλος στρατιωτικός εξοπλισμός των ΗΠΑ έχουν φτάσει στην στρατιωτική βάση του Νόβο Σέλο, κοντά στο Sliven στα νότια της χώρας, για μια σειρά ασκήσεων αντιτρομοκρατίας μαζί με τις βουλγαρικές ειδικές δυνάμεις».


Και ενώ οι Αμερικάνοι διαβεβαίωναν ότι η άσκηση είχε προγραμματιστεί από καιρό, οι δημοσιογράφοι της CEΓA μετά από μια μικρή έρευνα, είχαν άλλη άποψη.


«Παρά τον ισχυρισμό ότι η άσκηση "Gauntlet 2013" έχει προγραμματιστεί έναν χρόνο πρίν, δεν περιλαμβάνεται στα σχέδια των στρατιωτικών ασκήσεων του στρατού στο ημερολόγιο του 2013, όπως φαίνεται στην ιστοσελίδα του Βουλγαρικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Στο τμήμα για τις κοινές βουλγαρο-αμερικάνικες ασκήσεις δείχνει ότι το Σεπτέμβριο δεν υπάρχει καμία προγραμματισμένη άσκηση με τις Ηνωμένες Πολιτείες».



Εντάξει, αυτά τα ψεμματάκια είναι πταίσματα για το modus operandi των Αμερικανών «συμμάχων και φίλων».

Στο Πέρλ Χάρμπορ το Naval Court of Inquiry και η αρμόδια Επιτροπή που συστήθηκε αργότερα, αποκάλυψαν ότι οι Αμερικανοί είχαν κάποια γνώση περί της επίθεσης στον στόλο τους. 


Επιτέθηκαν στο Ιράκ με Έκθεση για όπλα μαζικής καταστροφής, που σε άλλη Έκθεση παραδέχονταν ότι δεν βρήκαν.



Σύμφωνα με ΕΓΓΡΑΦΟ.που δημοσίευσε το Foreign Policy, αρχεία αποκαλύπτουν ότι ΗΠΑ βοηθούσαν Σαντάμ στον χημικό πόλεμο, για τον οποίο έπειτα τον κατηγόρησαν για να επιτεθούν.






ενώ σύμφωνα με την DAILY MAIL στις 29 Ιανουαρίου 2013 «Οι ΗΠΑ υποστήριξαν σχέδιο επίθεσης με χημικά όπλα στην Συρία και θα κατηγορούσαν για αυτό το καθεστώς Άσαντ». Το άρθρο κατέβηκε σε 24 ώρες.










Πλήρης Πτητική Εκπαίδευση των F-15 στην Ελλάδα


Αεροσκάφη F-15E Strike Eagles της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας μαζί με F-16 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας πέταξαν σε μαζί σε 270 αποστολές κατά τη διάρκεια δύο εβδομάδων Νατοϊκής εκπαίδευσης στην Αεροπορική Βάση της Σούδας, στην Ελλάδα.



Richard Benedikz 5 Μαρτίου 2014





Η 494 Εκστρατευτική Πολεμική Μοίρα, γνωστή ως Mighty Black Panthers, αναχώρησε από τη βάση της RAF στο Lakenheath, στις 13 Φεβρουαρίου, για να πετάξει μαζί με τους πιλότους της 343ης Μοίρας της ΠΑ στην 115 Πτέρυγα Μάχης, στην Κρήτη.

"Αυτή ήταν μια μοναδική ευκαιρία για εμάς να ασκηθούμε και να αξιολογήσουμε τα αεροσκάφη και το προσωπικό μας σε ένα περιβάλλον Νατοϊκής εκπαίδευσης", δήλωσε ο αντισμήναρχος Philip Principi, διοικητής της 494ης EFS. "Είχαμε τη δυνατότητα να προκαλούμε τον εαυτό μας καθημερινά κατά τη διάρκεια αυτών των μεγάλης δύναμης ασκήσεων, που έπαιρναν μέρος έως και 30 αεροσκάφη -. Έξι διαφορετικά σενάρια από τέσσερις διαφορετικές βάσεις"


"Είχαμε τη δυνατότητα να μοιραστούμε τακτικές, τεχνικές και διαδικασίες στο σχεδιασμό, την εκτέλεση και στην απολογιστική ενημέρωση, κάτι το οποίο θα συνεχίσουμε να οικοδομούμε με την τακτική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μας", δήλωσε ο Principi. "Με καίριες δυνατότητες εκπαίδευσης, όπως αυτή, έχουμε αποκτήσει την εμπειρία της πτήσης μαζί και είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για να εκτελέσει ένα επιτυχημένη, τακτικό game plan".

Αυτή είναι η πρώτη φορά σε περισσότερο από 10 χρόνια που φιλοξένησε η ΠΑ μια ανάπτυξη πτητικής εκπαίδευσης αυτού του μεγέθους. Για τους Έλληνες και Αμερικανούς πιλότους, που συνεργάστηκαν, έφερε νέες φιλοσοφίες στο τραπέζι, παρά το εμπόδιο της γλώσσας και τις διαφορές στα αεροσκάφη.

Οι διμερείς εκπαιδεύσεις όπως αυτή στην Ελλάδα, έχουν προγραμματιστεί εκ των προτέρων για την ενίσχυση των ενδοστρατιωτικών σχέσεων και την αύξηση της διαλειτουργικότητας του ΝΑΤΟ.
"Η εκπαίδευση ξεκινά από την ενημέρωση", δήλωσε ο Δανιάς. "Τα (F-16) Block 52 + είναι πολλαπλού ρόλου, ακριβώς όπως τα F-15. Προσπαθούμε να δείξουμε πώς με τα (F-16) προστατεύουμε, ενώ τα F-15 επιτίθενται"

Ενώ τα πληρώματα και τα αεροσκάφη ήταν το κλειδί για τη συνολική αποστολή, αεροπόροι από το 48ο Σμήνος Συντήρησης αποτελούσαν την πλειοψηφία των 260 ατόμων του προσωπικού εκπαίδευσης από την πλευρά των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Η βάση της 494ης EFS, η 48η Πτέρυγα Μάχης, έστειλε επίσης πρόσφατα αεροσκάφη να συμμετάσχουν σε συμμαχικές ασκήσεις ή σε υποστήριξη ενεργειών αεροπορικής αστυνόμευσης στη Νορβηγία, την Ισλανδία, τη Λιθουανία και την Ισπανία.


Μετάφραση - Απόδοση: LEFTeria-news


F-15s Complete Flight Training in Greece
U.S. Air Force F-15E Strike Eagles and Hellenic air force F-16s flew a combined 270 missions during two weeks of NATO training at Souda Air Base, Greece.
http://www.key.aero/view_article.asp?ID=7662&thisSection=military



ΔΙΑΒΑΣΤΕ - ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ


VIDEO. ZeroHedge “Αντιτορπιλικό των ΗΠΑ αναχωρεί από την Ελλάδα για τη Μαύρη Θάλασσα”.



Πρωτοσέλιδο CEΓA (BULGARIA) Ξαφνικές ασκήσεις των ΗΠΑ στην Βουλγαρία με συμμετοχή του τοπικού στρατου και των Υπηρεσιων Πληροφοριών



 “Καταταγείτε μας έλεγαν…” BUSINESS INSIDER Στρατιώτες ΗΠΑ «Είμαστε στα όρια μας, κουρασμένοι, και άφραγκοι» - "Ψηφίστε Όχι για την Συρία"




ΕΓΓΡΑΦΟ. Foreign Policy (USA) Αρχεία αποκαλύπτουν ότι ΗΠΑ βοηθούσαν Σαντάμ στον χημικό πόλεμο, για τον οποίο έπειτα τον κατηγόρησαν.




DAILY MAIL 29 Ιανουαρίου 2013 «Οι ΗΠΑ υποστήριξαν σχέδιο επίθεσης με χημικά όπλα στην Συρία και θα κατηγορούσαν για αυτό το καθεστώς Άσαντ» - Κατέβηκε σε 24 ώρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.