Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Άλλο 110 Φαρενάιτ και άλλο 43 Κελσίου;

Πριν ένα χρόνο, 21 Ιουλίου 2011, λόγω της πολύ υψηλής θερμοκρασίας που επικρατούσε στη Νέα Υόρκη, αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά για το κοινό 2-3 μνημεία της πόλης. Εκείνη την ημέρα, το θερμόμετρο έδειχνε 110 βαθμούς Φαρενάιτ, όσο δηλαδή ακριβώς είχαμε και στην Αθήνα προχθές (43 βαθμοί Κελσίου). Έτσι, οι επισκέπτες δεν μπορούσαν να ανέβουν στο στέμμα του Αγάλματος της Ελευθερίας να θαυμάσουν τη θέα.

Ούτε όμως η ανακοίνωση της Jane Ahern, υπεύθυνης δημοσίων σχέσεων του Εθνικού Μνημείου Αγάλματος της  Ελευθερίας για το κλείσιμο του "στέμματος" από τις 14.00 λόγω του καύσωνα ούτε η ανακοίνωση για το κλείσιμο του Κάστρου Βelvedere από το Central Park Conservancy, αλλά ούτε ακόμη και η ανακοίνωση ότι θα έκλεινε το roof garden του Metropolitan Museum of Art  λόγω υπερβολικής ζέστης αντιμετωπίστηκαν από την κοινή γνώμη με τον σκαιό τρόπο που ορισμένοι Έλληνες "καταδίκασαν" το κλείσιμο της Ακρόπολης.

Οι μουτζαχεντίν του νεοφιλελευθερισμού "οργίασαν" με ακραία σχόλια τύπου "να απολυθούν οι κρατικοδίαιτοι τεμπέληδες", "πραξικοπηματικό κλείσιμο της Ακρόπολης" κ.λπ.
Προφανώς, είναι οι ίδιοι που αν πάθαινε κάποιος τουρίστας κάτι από τον φονικό συνδυασμό "καύσωνας - αντανάκλαση ακτίνων από το λευκό μάρμαρο - ατμοσφαιρική ρύπανση", θα κατηγορούσαν το κράτος για "εγκληματική αμέλεια".

Προφανώς, αγνοούν ότι ο Καλλικράτης "πήρε νύχτα το πτυχίο αρχιτέκτονα" και δεν προνόησε για τέντα στον Παρθενώνα, όπως αγνοούν ότι ακόμη και οι μαθημένοι στη "μεσανατολική ζέστη" Ισραηλινοί απαγορεύεται να ανεβούν σε ακραίες συνθήκες με τα πόδια στον βράχο της Μασάντα, ένα από τα επιβλητικότερα και ιστορικότερα μέρη του Ισραήλ (επιτρέπεται μόνο με τελεφερίκ που, καλώς ή κακώς, η Ακρόπολη δεν διαθέτει).

Ψιλά γράμματα...

ΘΑΝ. ΠΑΝ.

Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.