Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Χουριέτ εναντίον Χαρδαβέλλα


Το παραμύθι του Έλληνα δημοσιογράφου για τα Ίμια

 18.07.2012

Στην Ελλάδα,απο τα Υπερφυσικά γεγονότα και τις θεωρίες συνωμοσίας, απο την εφημεριδα Τα Νέα,το Mega και την τηλεόραση της ΝΕΤ,ο δημοσιογράφος Κώστας Χαρδαβελλας, εφτασε  να ανακοινωνει οτι “ανοίγει τον φάκελο των Ιμίων ύστερα από 16 χρόνια έρευνας στην Ελλάδα και την Τουρκία”

Η θεωρια του ειναι ότι οι Ελληνικές Μυστικές Υπηρεσίες εκτέλεσαν και τους 12 Τούρκους καταδρομείς της ειδικής μονάδας SAT που αποβιβάστηκαν στα Ίμια και ύψωσαν την τουρκική σημαία

Στον ελληνικό Τύπο κανεις δεν λαμβάνουν σοβαρά τον ισχυρισμό αυτό.

Οι καταγγελίες, έγινε δεκτές στην Άγκυρα με σαρκαστικό χαμόγελο.

Διότι, σε αντίθεση με τον ισχυρισμό του Έλληνα δημοσιογράφου ότι η τουρκική ομάδα που συμμετέχει στην επιχείρηση των Ιμίων είναι ακόμα ζωντανή και υγιής.


Μάλιστα οι δυο επικεφαλής των ομάδων βρίσκονται στη φυλακή για την υπόθεση “Βαριοπούλα”.

Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν οτι οι ισχυρισμοί του  ελληνα δημοσιογράφου δικαιολογούνται  "λόγω της συντριβής από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχουν προφανώς την ανάγκη για ηρωικές ιστορίες"

Ο Χαρδαβελλας,μια φορά κι έναν καιρό, έφτασε στο σημείο να ισχυρίζονται ότι η καταγωγή του Έλληνα Πρωθυπουργού Ερντογάν,είναι ελληνική.



Το Ποντικι που αναφέρεται επισης στο θεμα σημειωνει στις 19/07


"Επικίνδυνοι καιροί

Επειδή οι καιροί είναι πράγματι πονηροί και η σύγχυση αποτελεί τον χείριστο σύμβουλο, καλό είναι να έχουμε ξεκάθαρα στο μυαλό μας κάποια πράγματα. Δηλαδή την αλήθεια, η οποία ίσως αποτελεί τη μόνη αποτελεσματική άμυνα απέναντι στις επιθέσεις των απανταχού φασιστών και πολεμοκάπηλων.

Κατ’ αρχάς θα πρέπει να υπογραμμίσουμε τη χτεσινή – Τετάρτη – εμφάνιση της τουρκικής εφημερίδας «Χουριέτ» (η οποία είχε, ας μην το ξεχνάμε, παίξει καταλυτικό ρόλο στην εκδήλωση της κρίσης των Ιμίων) με τον τίτλο «Το παραμύθι του Έλληνα δημοσιογράφου για τα Ίμια».

Στο δημοσίευμά της η «Χουριέτ» γράφει για τον «γνωστό για τις θεωρίες συνωμοσίας δημοσιογράφο Κώστα Χαρδαβέλλα, ο οποίος στο παρελθόν εργάστηκε στα “Νέα”, το Mega, τη ΝΕΤ, και ο οποίος ανακοίνωσε ότι “ανοίγει τον φάκελο των Ιμίων ύστερα από 16 χρόνια έρευνας στην Ελλάδα και την Τουρκία”».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Χουριέτ», ο Κ. Χαρδαβέλλας «ισχυρίζεται ότι οι Ελληνικές Μυστικές Υπηρεσίες εκτέλεσαν και τους 12 Τούρκους καταδρομείς της ειδικής μονάδας SAT που αποβιβάστηκαν στα Ίμια και ύψωσαν την τουρκική σημαία».
Όπως υποστηρίζει η Χουριέτ, «σε αντίθεση με αυτά που ισχυρίζεται ο Έλληνας δημοσιογράφος, και οι 12 Τούρκοι καταδρομείς είναι εν ζωή.

Μάλιστα οι δυο επικεφαλής των ομάδων [σ.σ.: είχαν μεταβεί με δυο φουσκωτά σκάφη] βρίσκονται στη φυλακή για την υπόθεση “Βαριοπούλα”. Ο Έλληνας δημοσιογράφος αναφέρεται σε μια πτώση ελικοπτέρου στις 16 Φεβρουαρίου 1996, δεκαεπτά ημέρες μετά τα Ίμια, όπου σκοτώθηκαν εννέα άνδρες των ειδικών δυνάμεων SAT και ύστερα από ένα χρονικό διάστημα έχασαν τη ζωή τους άλλοι δύο, και ο τελευταίος, o Zeki Sen, το 2003. Μονο που αυτοί που παρουσιάζονται, δεν είχαν καμία σχέση με τα Ίμια» σημειώνει η εφημερίδα και παραθέτει τα ονόματα και τους βαθμούς που φέρουν σήμερα οι 12 άνδρες.

"Εμείς, προφανώς, δεν είμαστε σε θέση να αμφισβητήσουμε ούτε την έρευνα του Κώστα Χαρδαβέλλα ούτε τα όσα υποστηρίζει η τουρκική εφημερίδα. Και κατά την άποψή μας δεν είναι αυτό το θέμα το οποίο θα πρέπει να μας απασχολεί αυτήν τη στιγμή.

Το επικίνδυνο ζήτημα, κατά την άποψή μας, έχει να κάνει με την επανάληψη των τουρκικών υπενθυμίσεων περί νησιών – κάποια από τα οποία κατοικούνται μάλιστα από Έλληνες – αμφισβητούμενης (κατά την άποψη της Άγκυρας) κυριαρχίας.

Το ζήτημα αυτό είναι άκρως επικίνδυνο, καθώς δεν προέρχεται απλώς από κάποιους ακραίους τουρκικούς κύκλους, αλλά αντίθετα αποτελεί, από την κρίση των Ιμίων και μέχρι σήμερα, τον πυρήνα της επίσημης τουρκικής πολιτικής στο Αιγαίο."
http://topontiki.gr/article/38330


Η Χουριέτ επιτίθεται και με χαρακτηρισμούς για τον Έλληνα δημοσιογράφο,που δεν θα αναπαραγάγουμε. Επίθεση δέχθηκε επισης ο Κώστας Χαρδαβέλλας και απο την εφημερίδα VATAN,προ ημερών. Ο Κώστας Χαραδαβέλλας απαντάει οτι «το βαθύ Τουρκικό κράτος σκότωσε τους Τούρκους κομάντος για να τους κλείσει το στόμα για τις μυστικές συμφωνίες που ήξεραν μεταξύ αμερικανών και τούρκων αξιωματικών τη νύχτα των Ιμίων».

Το επικίνδυνο είναι ότι η μόχλευση αυτής της ιστορίας,βάζει στο παιχνίδι  την Χουριέτ,με την γνωστή προβοκατόρικη της δράση,για να μην πουμε τίποτα χειρότερο.
Ένα χρόνο πριν η ίδια εφημερίδα έγραφε οτι το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι,είναι κατεχόμενα νησιά απο τους Έλληνες.

Το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών απέφυγε να κάνει ανακοινώσεις τότε για το νομικό καθεστώς των δυο νησιών. Η Διεύθυνση Πληροφοριών του υπουργείου απάντησε σε σχετική ερώτηση της Χουριέτ ως εξής:

«Η Ελλάδα και η Τουρκία εξετάζουν μέσω των δυο υπουργείων όλα τα θέματα που σχετίζονται με το Αιγαίο. Δεν άλλαξε η θέση της Τουρκίας για τα ζητήματα αυτά. Την ώρα που συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις δεν είναι σωστό να κάνουμε καμία ανακοίνωση για το νομικό καθεστώς των δυο νησιών».
Από τα συμφραζόμενα συμπεραίνει κανείς ότι και το υπουργείο αμφισβητούσε το νομικό καθεστώς των δυο νησιών μας. Αξιοποιώντας την "πάσα" της εφημερίδας.

Ελπίζουμε να μην έχουμε άλλες "πάσες" απ την Χουριέτ,τώρα κοντά.

Να σημειώσουμε τέλος,ότι το άρθρο της τούρκικης εφημερίδας,είναι ανυπόγραφο.

Το αρθρο της εφημερίδας εδώ
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/ShowNew.aspx?id=21009384

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.