Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

«Τόλμησε» να διαμαρτυρηθεί για ρατσιστική βία αστυνομικών και πλέον κατηγορείται για ληστεία

Ελεύθερος αφέθηκε ύστερα από την κατάθεσή του στην 5η τακτική ανακρίτρια ο Πέτρος Καπετανόπουλος, κάτοικος Περιστερίου, ο οποίος συνελήφθη επειδή «τόλμησε» να διαμαρτυρηθεί για ρατσιστική βία αστυνομικών έξω από το σπίτι του το Σάββατο 21 Ιουλίου. Ωστόσο η περιπέτεια του δεν τελείωσε αφού ξαφνικά βρέθηκε κατηγορούμενος για ληστεία.

Ο Πέτρος Καπετανόπουλος, που συνελήφθη όταν διαμαρτυρήθηκε σε αστυνομικούς που κλοτσούσαν μετανάστη έξω από το σπίτι του, οδηγήθηκε σήμερα στην 5η τακτική ανακρίτρια με τις κατηγορίες της «αντίστασης κατά της αρχής», της «απόπειρας απελευθέρωσης κρατουμένου» και της «ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης».

Ωστόσο όπως αναφέρει η «Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό» «σήμερα η 5η τακτική ανακρίτρια επεφύλασσε μια ακόμα δυσάρεστη έκπληξη στον Πέτρο Καπετανόπουλο, τη συνήγορό του Χρύσα Βουτσινά-Κατσιμέρη και τους πάνω από 100 συμπαραστάτες του που είχαν συγκεντρωθεί στο κτίριο 9 των Δικαστηρίων της Ευελπίδων, προσθέτωντας την κατηγορία της ‘απλής συνέργειας σε ληστεία σε βαθμό κακουργήματος’, καθώς ο συλληφθείς μετανάστης M.I. από το Πακιστάν κατηγορείται για ληστεία».

Τελικά ο Πέτρος Καπετανόπουλος αφέθηκε ελεύθερος με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα και θα οριστεί τακτική δικάσιμος, όπου θα δικαστεί από κοινού με τον μετανάστη Μ.Ι.

«Με δυο λόγια, σύμφωνα με τη μέχρι στιγμής μεθόδευση της υπόθεσης όποιος διαμαρτύρεται για υπέρμετρη, ρατιστική ή αναίτια βία από αστυνομικούς σε βάρος κρατουμένων, θα πρέπει να υπολογίζει την πιθανότητα να κατηγορηθεί αναίτια, όχι μόνο για αντίσταση κατά της αρχής, αλλά και για συνέργεια σε εγκλήματα για τα οποία μπορεί να κατηγορούνται οι συλληφθέντες! Ακόμα κι’ αν διαμαρτύρεσαι έξω από το σπίτι σου από όπου βγήκες επειδή άκουσες φασαρία, ακόμα κι’ αν αποδεδειγμένα δεν είχες καμία εμπλοκή την ώρα που κάποιος κατηγορείται πως τελούσε μια παράνομη πράξη, ακόμα κι αν ούτε οι ίδιες οι καταθέσεις των αστυνομικών που ξυλοκόπησαν τον κρατούμενο σε ενοχοποιούν για αυτή την πράξη!», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό».

«Πρόκειται για πρωτοφανή αντιδημοκρατική κατρακύλα που μόνο προφανή στόχο έχει την τρομοκράτηση και τη φίμωση της κοινωνίας απέναντι στην εντεινόμενη κρατική καταστολή. Που στην πρίπτωση των μεταναστών παίρνει διαστάσεις γενικευμένου πογκρόμ από τους «Προστάτες του Πολίτη» και τους παρακρατικούς νεοναζί της Χρυσής Αυγής, άλλοτε με διακριτούς ρόλους και άλλοτε σε συνδυασμό και αλληλοκάλυψη. Ενώ στην περίπτωση απεργών ή διαδηλωτών, τελευταία εξέλιξη αποτελεί η συνδυασμένη επιχείρηση ΜΑΤ-Απεργοσπαστών της Χαλυβουργίας με συντονισμό και επίβλεψη Σαμαρά-Μάνεση υλοποιώντας μουσειακή δικαστική απόφαση», τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Ας γνωρίζουν όμως πως η τρομοκρατία σε βάρος των εργαζόμενων, των απεργών και των μεταναστών δεν θα περάσει, όπως δεν πέρασε η τρομοκρατία των διαδηλωτών στις πλατείες την ώρα που ψηφίζονταν τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί νόμοι της εξαθλίωσης και της ανεργίας. Η ενότητα και η αλληλεγγύη της αντίστασης θα νικήσει», καταλήγει η ανακοίνωση.
Σημειώνεται πως έξω από τα δικαστήρια όπου οδηγήθηκε ο Πέτρος Καπετανόπουλος σήμερα το πρωί συγκεντρώθηκαν μέλη της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό» και πολίτες του Περιστερίου, ενώ στην συγκέντρωση συμπαράστασης παρευρέθηκαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης Γιάννα Γαϊτάνη και Καστοριάς Βαγγέλης Διαμαντόπουλος.

Στην τακτική  δικάσιμο, εκτός από τους αυτόπτες μάρτυρες, θα καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης του Π.Κ., οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης και Γιάννα Γαϊτάνη, καθώς και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών και τοπικών φορέων του Περιστερίου.
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.