Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

WSJ Blog Brussels. Έκθεση στην ΕΕ, αναφέρει "δημοκρατική οπισθοδρόμηση" σε Ελλάδα και Ουγγαρία.Το blog της Wall Street Journal στις Βρυξέλλες με την ονομασία Real Time Brussels, γράφεται σε συνεργασία του γραφείου Βρυξελλών της  Wall Street Journal και του Dow Jones Newswires, με υπεύθυνο από το 2009, τον Stephen Fidler, ο οποίος στο παρελθόν ήταν ανταποκριτής και συντάκτης των Financial Times και του Reuters.


Στις 25 Σεπτεμβρίου δημοσίευσε μια Έκθεση σχετικά με την "δημοκρατική οπισθοδρόμηση" μελών της ΕΕ.


Report on Erosion of Democracy in EU Fingers Greece, Hungary

By

Naftali Bendavid


A new study of democracy in the European Union labels Greece and Hungary the most worrisome “backsliders” on democratic values, but also urges special attention to Bulgaria, Romania, Spain and Italy. 


Έκθεση σχετικά με την διάβρωση της δημοκρατίας στην ΕΕ, δείχνει την Ελλάδα και την ΟυγγαρίαΜια νέα μελέτη σχετικά με την δημοκρατία στην Ευρωπαϊκή Ένωση σηματοδοτεί την Ελλάδα και την Ουγγαρία, ως τις χώρες με την πιο ανησυχητική "οπισθοδρόμηση" στις δημοκρατικές αξίες, αλλά ζητεί ιδιαίτερη προσοχή και για τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Ισπανία και την Ιταλία.

Η έκθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε από το Demos, το think tank της ομάδας των Σοσιαλιστών και των Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, λέει ότι η τρέχουσα οικονομική κρίση αύξησε τις αντιδημοκρατικές τάσεις, αλλά αυτό δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας.Η ΕΕ πρέπει να αγκαλιάσει το ρόλο της ως θεματοφύλακα της δημοκρατίας, αναφέρει η έκθεση, και να μην βλέπει τον εαυτό της ως αποκλειστικά ένα οικονομικό μπλοκ. Η έκθεση αναφέρει πέντε βασικούς τομείς “δημοκρατικής οπισθοδρόμησης”:

Η απώλεια της πίστης στην παραδοσιακή πολιτική, τονίζεται από την άνοδο ακροδεξιών κομμάτων όπως η Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα και το Jobbik της Ουγγαρίας.

Η άνθηση της διαφθοράς, ιδιαίτερα στην Ελλάδα, που η έκθεση την αποκαλεί “το πιο διεφθαρμένο κράτος μέλος της ΕΕ”.

Προβλήματα με τα δικαστήρια και το δικαστικό σώμα, ειδικά στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη
Η έλλειψη της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης, με την Ουγγαρία να καταπέφτει κυρίως στον τομέα αυτό.

Η μεταχείριση των μειονοτήτων. «Σε ολόκληρη την Ευρώπη, διαπιστώνουμε ότι ο Ρομά θεωρείται ο λιγότερο επιθυμητός γείτονας, ενώ ακολουθείται από τον ομοφυλόφιλο  και στη συνέχεια τον μουσουλμάνο», αναφέρει η έκθεση. "Συνολικά η Ολλανδία, η Αυστρία, η Τσεχία και η Σλοβενία ​​γνώρισαν μια πιο σημαντική σκλήρυνση της στάσης τους"Η έκθεση της Demos αναφέρει τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία ως τις χώρες με τις φτωχότερες επιδόσεις στην ΕΕ όσον αφορά τη δημοκρατία, λέγοντας ότι “δεν είναι έκπληξη, δεδομένων της ιστορίας αυτών των χωρών”.

Ωστόσο, η Ουγγαρία και η Ελλάδα είναι οι χώρες με τις μεγαλύτερες μειώσεις στις δημοκρατικές πρακτικές. “Η Ελλάδα ... συνεχίζει να υποφέρει από σοβαρή πίεση στη δημοκρατία της: υψηλή ανεργία, διαφθορά, κοινωνική αναταραχή, άνοδος του εξτρεμισμού και ένα βαθύ δημόσιο αίσθημα κακουχίας”, αναφέρει η μελέτη.

Ο Hannes Swoboda, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από την Αυστρία ο οποίος ηγείται της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, δήλωσε ότι η έκθεση εγείρει σημαντικά προβλήματα για την Ευρωπαϊκή Ένωση.


“Υπάρχει μια αυξανόμενη τάση των χωρών που λένε:  Δεν θέλω κάποιες από αυτές τις μειονότητες στη γειτονιά μου ," είπε ο κ. Swoboda είπε σε μια συνέντευξη. "Αυτό το είδος της ξενοφοβίας, ή αυτή η πολιτική να μην δέχονται ξένους, είναι κάτι που είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό. Είναι τελείως αντίθετη με την ιδέα της Ευρώπης ως μια κοινή δημοκρατική κοινωνία.

Η Demos παρότρυνε την ΕΕ να προωθήσει ενεργά τη δημοκρατία στα κράτη μέλη της. Αλλά επέτεινε επίσης την προσοχή, λέγοντας ότι αν δεν διαχειριστούν προσεκτικά τα μέτρα για την προώθηση της δημοκρατίας, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια σπασμωδική κίνηση μεταξύ των χωρών των οποίων οι ηγέτες θα πίστευαν ότι η ΕΕ τους ξεχωρίζει άδικαΜετάφραση-Απόδοση: LEFTeria-news

ΔΙΑΒΑΣΤΕ - ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ

WALL STREET JOURNAL Blog «Τι είναι η εσωτερική υποτίμηση που ανέβασε τιμές & έριξε μισθούς στην Ελλάδα».
LIBERATION: «Μπορεί το χρέος να ρίξει μια Δημοκρατία;» Παραλληλισμός της Ελλάδας με την αποικία της Νέας Γής.IBTimes.Η Ελλάδα αναδείχθηκε το πιο διεφθαρμένο κράτος της Ευρώπης.ΕΓΓΡΑΦΟ. Επιστολή στον Ομπάμα από Οργανισμό Δικαιωμάτων να θέσει θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ακροδεξιάς, στον Σαμαρα!ΑΡΧΕΙΟ.VIDEO.BBC.Κινδυνεύει η Ελλάδα να μην πληροί τα κριτήρια της Κοπενχάγης και να μην είναι μια ΔημοκρατιαBBC.Aγάπη ή τίποτα: O πραγματικός ελληνικός παράλληλισμός με την Βαϊμάρη.


 
ΗΧΟΣ.RADIO NPR (USA).Παλιά ελληνική νομοθεσία περί βλασφημίας,αναστατώνει το Σύγχρονο Θέατρο & το FacebookGUARDIAN.Ανοιχτή Επιστολή - Διεθνής Πρωτοβουλία για την Δημοκρατία στην Ελλάδα.
ΑΡΧΕΙΟ. Άδωνις 2012.Ούτε ευρώ πάση θυσία ούτε…Δημοκρατία πάση θυσία!
Συμβούλιο της Ευρώπης."Η ρατσιστική βία είναι μια πραγματική απειλή για τη δημοκρατία στην Ελλάδα"DAILY MAIL.O νέος μεσαίωνας της Ευρώπης & της Ελλάδας.


Guardian/Observer.Η Ελλάδα φλερτάρει με την τυραννία και η Ευρώπη κοιτάζει μακριά.
ΑΡΧΕΙΟ.VIDEO.BBC.Κινδυνεύει η Ελλάδα να μην πληροί τα κριτήρια της Κοπενχάγης και να μην είναι μια Δημοκρατια
GUARDIAN.Editorial.Λιτότητα στην Ελλάδα: Η δημοκρατία δοκιμάζεται στην καταστροφή.
New Statesman .Ελλάδα.Επαφές πολιτικών με Στρατό, για εγγυήσεις ότι δεν θα επέμβει σε πιθανή εξέγερσηReINFORM.nl (Netherlands). Ζήσε τον μύθο σου στην Ελλάδα (μια ιδιόμορφη χούντα)


 

LE MONDE. Το κλείσιμο της ΕΡΤ : ποτέ δεν ξαναείδαμε κάτι τέτοιο, "ακόμη και κατά τη διάρκεια της δικτατορίας. Θυμίζει Ρουμανία του Τσαουσέσκου"
VIDEO.EURONEWS. EBU «Στη χειρότερη σελίδα της ιστορίας της Ευρώπης, όταν δεν υπήρχε απολύτως καθόλου δημοκρατία σε διάφορες χώρες, ποτέ, δεν συνέβη κάτι τέτοιο»
ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ Tο κλείσιμο της ΕΡΤ στην Ελλάδα είναι «Πλήγμα για την Δημοκρατία»ΕΓΓΡΑΦΟ.Οργάνωση για την Ελευθερία Τύπου, υπο την αιγίδα του ΟΗΕ, υποβαθμίζει την Ελλάδα σε «Μερικώς Ελεύθερη». Όλοι οι λόγοι σε τρισέλιδη Έκθεση.
http://lefteria-news.blogspot.gr/2013/05/blog-post_4.html

 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.