Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Πρωτοσέλιδο CEΓA (BULGARIA) Ξαφνικές ασκήσεις των ΗΠΑ στην Βουλγαρία με συμμετοχή του τοπικού στρατου και των Υπηρεσιων Πληροφοριών









Περισσότεροι από 500 καταδρομείς, καθώς και ελικόπτερα και άλλος στρατιωτικός εξοπλισμός των ΗΠΑ έχουν φτάσει στην στρατιωτική βάση του Νόβο Σέλο, κοντά στο Sliven στα νότια της χώρας, για μια σειρά ασκήσεων αντιτρομοκρατίας μαζί με τις βουλγαρικές ειδικές δυνάμεις.

Οι βουλγαρικές αρχές έχουν επισημάνει ότι η άσκηση έχει προγραμματιστεί εδώ και  κάποιο χρονικό διάστημα και "σε καμία περίπτωση δεν σχετίζεται με τις πρόσφατες διεθνείς εξελίξεις", αναφέρει η βουλγαρική εφημερίδα CEΓA, η οποία σημειώνει ωστόσο ότι η άσκηση δεν ήταν καταχωρημένη στο ετήσιο πρόγραμμα του Υπουργείου Άμυνας, ενώ η βουλγαρική κοινή γνώμη ανησυχεί ότι η χώρα μπορεί να παρασυρθεί σε σε μια πιθανή σύγκρουση στη Συρία.




Συγκεκριμένα το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας στις 6 Σεπτεμβρίου ανέφερε ότι

“Στρατος, Υπουργείο Εσωτερικών Υποθέσεων και Υπηρεσίες Πληροφοριών σε πολεμικές ασκήσεις με τις ΗΠΑ
Το ΥΕΘΑ ανακοίνωσε ότι αρχίζει η προγραμματισμένη άσκηση "Gauntlet 2013" αλλά η άσκηση δεν υπάρχει στο ετήσιο πρόγραμμα”


Σύμφωνα με την CEΓA , θα ξεκινήσει Βουλγαρο-Αμερικάνικη στρατιωτική άσκηση στην οποία, εκτός του στρατού των δυο χωρών, θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας, του Υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων και της Εθνική Υπηρεσίας Πληροφοριών, αυξάνοντας έτσι τους φόβους για την είσοδο της χώρας στον πόλεμο και τον αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατικών δραστηριοτήτων στη Βουλγαρία.


Η "Gauntlet 2013" συμπίπτει με τις αυξανόμενες ροές προσφύγων στη χώρα τη Συρία και με τις όλο και πιο πιθανές αεροπορικές επιδρομές εναντίον των δυνάμεων του Μπασάρ αλ-Άσαντ.


Την άσκηση ανακοίνωσε στις 5 Σεπτεμβρίου επίσημα το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Άμυνας με πληροφορίες για μετακινήσεις στρατιωτικού εξοπλισμού σε όλη τη χώρα. Υπάρχουν πληροφορίες για αφίξεις πολεμικών αεροσκαφών των ΗΠΑ στο Διεθνές Αεροδρόμιο.


Μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου στην χώρα θα σταθμεύουν στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη των Ηνωμένων Πολιτειών και θα γίνονται προγραμματισμένες μετακινήσεις στρατιωτικού εξοπλισμού σε διάφορα μέρη της χώρας.


Παρά τον ισχυρισμό ότι η άσκηση "Gauntlet 2013" έχει προγραμματιστεί έναν χρόνο πρίν, δεν περιλαμβάνεται στα σχέδια των στρατιωτικών ασκήσεων του στρατού στο ημερολόγιο του 2013, όπως φαίνεται στην ιστοσελίδα του Βουλγαρικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Στο τμήμα για τις κοινές βουλγαρο-αμερικάνικες ασκήσεις δείχνει ότι το Σεπτέμβριο δεν υπάρχει καμία προγραμματισμένη άσκηση με τις Ηνωμένες Πολιτείες.


Ένα άλλο συγκεκριμένο σημείο στην ανακοίνωση του Υπουργείου Αμύνης της Βουλγαρίας, είναι ότι το πλαίσιο της άσκησης θα περιλαμβάνει το Υπουργείο Εσωτερικών , Άμυνας , της Κρατικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών ( NIS ) . Μέχρι στιγμής, οι ειδικές υπηρεσίες δεν συμμετείχαν σε βουλγαρο – αμερικάνικες ασκήσεις


Στο άρθρο της CEΓA αναφέρεται ακόμη ότι εντός 10 ημερών θα πρέπει να καταρτίσει σχέδια για την οργάνωση των συνόρων, στο ενδεχόμενο μιας ισχυρής μεταναστευτικής πίεσης .



Μετάφραση - Απόδοση : LEFTeria-news 





ΔΙΑΒΑΣΤΕ - ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ




DAILY MAIL 29 Ιανουαρίου 2013 «Οι ΗΠΑ υποστήριξαν σχέδιο επίθεσης με χημικά όπλα στην Συρία και θα κατηγορούσαν για αυτό το καθεστώς Άσαντ» - Κατέβηκε σε 24 ώρες.



“Καταταγείτε μας έλεγαν…” BUSINESS INSIDER Στρατιώτες ΗΠΑ «Είμαστε στα όρια μας, κουρασμένοι, και άφραγκοι» - "Ψηφίστε Όχι για την Συρία"



ΕΓΓΡΑΦΟ. Foreign Policy (USA) Αρχεία αποκαλύπτουν ότι ΗΠΑ βοηθούσαν Σαντάμ στον χημικό πόλεμο, για τον οποίο έπειτα τον κατηγόρησαν.



VIDEO.TELEGRAPH. Πρ.ΓΓ.ΝΑΤΟ De Hoop Scheffer Μιλήστε με Ιράν & Ρωσία - Όποιος προτείνει στρατιωτική δράση πρέπει να πάει να κοιταχτεί!


VIDEO.Στρατηγός Wesley Clark. Είχε παρθεί απόφαση για επίθεση στην Συρία απο το 2001, όπως και σε άλλες 6 χώρες.


INDEPENDENT. Έχει καταλάβει ο Ομπάμα ότι συμμαχεί με την Αλ Κάιντα? Τι έγινε στην τελευταία επίθεση ΗΠΑ στην περιοχή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.