Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

VIDEO.BBC. Οι ανταποκρίσεις και το ρεπορτάζ για τις συλλήψεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Παρακολουθήστε τις ανταποκρίσεις του BBC σχετικά με τις συλλήψεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.






  





Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς συνελήφθη στην Ελλάδα



Ένας έκτος πολιτικός από το Ελληνικό ακροδεξιό κόμμα Χρυσή Αυγή, συνελήφθη αφότου παραδώθηκε στην αστυνομία στην Αθήνα.

Ο αναπληρωτής αρχηγός του κόμματος Χρήστος Παππάς διώκεται μαζί με άλλους πέντε βουλευτές που συνελλήφθησαν μια μέρα νωρίτερα.



 Golden Dawn deputy Christos Pappas turned himself in to police.


 22 άτομα συνολικά κρατούνται εν μέσω οργής για τη δολοφονία του αντιρατσιστή μουσικού, Παύλου Φύσσα, στις 18 Σεπτεμβρίου




Αυτός που κρατείται για το μαχαίρωμα είπε στην αστυνομία ότι ήταν υποστηρικτής, της Χρυσής Αυγής αν και το κόμμα αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχέση.



Υποστηρίζεται ότι μίλησε με βουλευτές της Χρυσής Αυγής μετά την επίθεση.
Νωρίτερα την Κυριακή, ο Νικόλαος Μιχαλολιάκος, επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Η αστυνομία δήλωσε νωρίτερα ότι βρέθηκαν τρία πιστόλια, πυρομαχικά και χιλιάδες ευρώ σε μετρητά στο σπίτι του κ. Μιχαλολιάκου.
Άλλες κατηγορίες εναντίον ορισμένων από αυτών που κρατούνται περιλαμβάνουν επίθεση και ξέπλυμα χρήματος.



Η τελευταία σύλληψη ήρθε καθώς τα στοιχεία που προέκυψαν από τον προσεκτικό σχεδιασμό πίσω από μια πρωτοφανή πάταξη για  νεοΝαζί στην Ελλάδα

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των ελληνικών μέσων ενημέρωσης, αρκετοί αστυνομικοί που πιστεύεται ότι είχαν δεσμούς με την Χρυσή Αυγή, μπήκαν σε διαθεσιμότητα, για να τους αποτρέψουν από πιθανή προειδοποίηση των στόχων.

Οι Έλληνες αστυνομικοί συνέλαβαν επίσης έναν από τους συναδέλφους τους, ο οποίος φέρεται να εργάζεται ως σωματοφύλακας για το κόμμα, κατά τη διάρκεια μιας επιδρομής σε γραφεία της ΧΑ στη πόλη του Αγρινίου την Τρίτη.







«Ντροπή τους»

Οι βουλευτές που συνελήφθησαν το Σάββατο ήταν ο εκπρόσωπος του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης, ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο Νίκος Μίχος και ο Ιωάννης Λάγος. Είναι η πρώτη φορά από το 1974 που ένας ηγέτης του κόμματος και βουλευτές έχουν συλληφθεί.

Στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης θα πρέπει τώρα να αποφασίσουν αν θα έχουν τους υπόπτους υπό κράτηση μέχρι την δίκη, αναφέρει ο ανταποκριτής του BBC στην Αθήνα, Mark Lowen.
Ο κ. Παναγιώταρος, δήλωσε στους δημοσιογράφους καθώς παραδινόταν το Σάββατο: "Ντροπή τους, ο κόσμος θα ανεβάσει την Χρυσή Αυγή ψηλότερα".


Η Χρυσή Αυγή εξέδωσε προσκλητήριο μέσω ενός κειμένου, λέγοντας: "Καλούμε όλους να στηρίξουν την ηθικό μας και μόνο αγώνα ενάντια στο διεφθαρμένο σύστημα"
 
Η έκκλησή στα μέλη της να συγκεντρωθούν έξω από το αρχηγείο της αστυνομίας στην Αθήνα εισακούστηκε από περίπου 200 οπαδούς που φώναζαν συνθήματα και κυμάτιζαν ελληνικές σημαίες.



Η δολοφονία του κ. Φύσσα, 34 ετών, του οποίου το ψευδώνυμο στην σκηνή  ήταν Killah P, είχε πυροδοτήσει διαδηλώσεις στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς, 45 ετών, ο οποίος είπε ότι ήταν υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής, συνελήφθη. Διώκεται για ανθρωποκτονία και παράνομη οπλοκατοχή.




Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει δεσμευθεί να μην αφήσει το κόμμα να "υπονομεύσει" τη δημοκρατία και κυβερνητικοί αξιωματούχοι λένε ότι πρέπει πλέον να αντιμετωπίζονται ως «εγκληματική οργάνωση».

Η Χρυσή Αυγή έχει κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι διεξάγει κυνήγι μαγισσών για τη δολοφονία του κ. Φύσσα.

Την Παρασκευή, η Χρυσή Αυγή απείλησε ότι θα παραιτηθούν οι 18 βουλευτές της από την 300-εδρών, Βουλή των Ελλήνων.

Η συγκυβέρνηση του κ. Σαμαρά, η οποία έχει 155 έδρες, θα αντιμετώπιζε τότε το ενδεχόμενο εκλογών.

Ο ανταποκριτής μας λέει ότι εάν παραιτηθούν οι  βουλευτές της Χρυσής Αυγής, αυτό θα μπορούσε να είναι η αρχή του τέλους κάθε πολιτικής εκπροσώπησης για το κόμμα αυτό, στο μέλλον.

Τους τελευταίους μήνες, η Χρυσή Αυγή έχει κατηγορηθεί για διάπραξη επιθέσεων σε μετανάστες και πολιτικούς αντιπάλους - συμπεριλαμβανομένης μιας επίθεσης στα μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος νωρίτερα αυτό το μήνα, η οποία λέγεται ότι έστειλε εννέα άτομα στο νοσοκομείο.

Η Χρυσή Αυγή αρνείται επισήμως ότι είναι ένα νεοναζιστικό κίνημα, αν και το σήμα της μοιάζει με σβάστικα, ορισμένα στελέχη έχουν εξάρει τον Αδόλφο Χίτλερ, και τα μέλη της φορούν μαύρα T-shirts και στρατιωτικά παντελόνια στις αντιμεταναστευτικές τους διαδηλώσεις.


 Pavlos Fyssas, or Killah P, rapped against racism



 Μετάφραση - Απόδοση: LEFTeria-news



 Για να παρακολουθήσετε τα video των ανταποκρίσεων πατήστε στα links




Golden Dawn deputy Christos Pappas arrested in Greece

















ΔΙΑΒΑΣΤΕ – ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

VICE (USA). "Ήταν η κηδεία του Παύλου Φύσσα, η αρχή του τέλους της Χρυσής Αυγής;"



VIDEO.CHANNEL 4 / Paul Mason. Ελλάδα: μετά τη δολοφονία του Killah P, μια μάχη για τη δημοκρατία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.