Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

BLOOMBERG/UPI Εφοδος Γερμανικών Αρχών σε γραφεία εταιρειών για δωροδοκίες στην Ελλάδα, για εξοπλιστικά προγράμματα και υποβρύχια



Τα Γραφεία των Γερμανικών εταιρειων  Rheinmetall AG και Atlas Elektronik GmbH, που ανήκει από κοινού στην ThyssenKrupp AG (ΤΚΑ) και στην EADS Co. δέχθηκαν έφοδο από τις Γερμανικές Αρχές στην Βρέμη καθώς διερευνώνται για πληρωμές προς  Έλληνες αξιωματούχους το 1998-2011






Με τα εκατομμύρια  που πλήρωσε επίσης η άλλη Γερμανική εταιρεία  Ferrostaal σε πολιτικούς και κρατικούς αξιωματούχους στην Αθήνα , κατάφερε να πουλήσει δυο υποβρύχια στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικο, αξίας ενός δις. Τα υποβρύχια είχαν χτιστεί στα ναυπηγεία της ThyssenKrupp AG.


Στην Ferrostaal GmbH επιβλήθηκε πρόστιμο € 140 εκατομμύρια , ως μέρος συμβιβασμού σχετικά με αυτές τις δωροδοκίες


 Η κυρίως υπόθεση είναι αυτή των υποβρυχίων (214) και του εκσυγχρονισμού (209), σε ηλεκτρονικά και οπλικά συστήματα. Χώρις να είναι βέβαια μόνο αυτή.


Η ATLAS πχ είχε δραστηριοποιηθεί σε τομείς όπως τα αντιεροπορικά επι οχημάτων MERCEDES, σκοπευτικα ηλεκτρονικά αρμάτων Μ48 κλπ.


Επίσης με την ThyssenKrupp είμαστε παλιοί γνώριμοι με τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.


Ο Βενιζέλος ως υπουργός Εθνικής Άμυνας,με υφυπουργό τον Μπεγλίτη και ενώ υπουργός Οικονομικών ήταν ο Παπακωνσταντίνου, πέρασε την "Συμφωνία Παραίτησης" του 3885/2010 (ΦΕΚ 171).


Σύμφωνα με συγκεκριμένο κεφάλαιο, στην συμφωνία για την πώληση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στην Abu Dhabi Mar, η Eλληνική κυβέρνηση δηλώνει παραίτηση απο οποιοδήποτε δικαίωμα για αποζημιωση σχετικά με τις ζημιογόνες συμβάσεις 214 και 209, των 8 υποβρυχίων.


Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε την σχετική Εκθεση του Γενικού Λογιστηρίου Του Κράτους.


Οσο για την Γερμανική Rheinmetall, έχει εκφράσει ενδιαφέρον για να αγοράσει Ελληνική Κρατική βιομηχανία οπλικών συστημάτων.


Αλήθεια, πόσοι πιστεύουν ακόμη ότι την χώρα την κατέστρεψαν οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι;

Μάζι ΔΕΝ τα φάγαμε!









Rheinmetall, Atlas Probed for Bribing Greek Officials


By Karin Matussek - Aug 26, 2013



Rheinmetall AG (RHM) and Atlas Elektronik GmbH, a unit jointly owned by ThyssenKrupp AG (TKA) and European Aeronautic Defence and Space Co., were raided as part of a German probe into allegations of bribery by employees.



The suspects are being investigated over payments to Greek officials from 1998 to 2011 to win contracts for submarine equipment, Frank Passade, a spokesman for the prosecutors’ office in Bremen, Germany, said in an interview today. Atlas, a naval electronics manufacturer, allegedly paid 8.5 million euros ($11.4 million) in bribes and Dusseldorf-based Rheinmetall, an armored vehicle maker, paid 9.1 million euros, Passade said.





Οι εταιρείες Rheinmetall και Atlas διερευνώνται  για δωροδοκία Ελλήνων αξιωματούχων


Η Rheinmetall AG (RHM) και η Atlas Elektronik GmbH, η οποία  ανήκει από κοινού στην ThyssenKrupp AG (ΤΚΑ) και στην European Aeronautic Defence and Space Co. δέχθηκε έφοδο ως μέρος μιας Γερμανικής έρευνας σχετικά με ισχυρισμούς περί δωροδοκίας των υπαλλήλων τους.

Οι ύποπτοι ερευνώνται για πληρωμές προς  Έλληνες αξιωματούχους το 1998-2011 για να κερδίσουν συμβάσεις για εξοπλισμούς υποβρυχίων, δήλωσε σε συνέντευξη  ο Frank Passade, εκπρόσωπος του γραφείο των γενικών εισαγγελέων στη Βρέμη της Γερμανίας,. Η Atlas, που κατασκευάζει ναυτιλιακά  ηλεκτρονικά είδη, φέρεται ότι κατέβαλε € 8.500.000 ($ 11400000) σε δωροδοκίες και η Rheinmetall, που εδρεύει στο Ντίσελντορφ και κατασκευάζει τεθωρακισμένα άρματα, κατέβαλε € 9.100.000, δήλωσε ο Passade.



"Η Atlas μας είχε ενημερώσει από το 2010 σχετικά με το θέμα, αλλά κατά το χρόνο που τελέστηκαν τα περιστατικά, δεν είχαμε δικαιοδοσία, εφόσον όλα έγιναν στο εξωτερικό," είπε ο Passade. "Εφοριακοί επιθεώρησαν τα  βιβλία της Rheinmetall πέρυσι, φέρνοντας νέα στοιχεία στο φως, προτρέποντας μας να ξεκινήσουμε μια έρευνα."

Η Γερμανία βλέπει να υπάρχει ένα κύμα ερευνών για δωροδοκία, δεδομένου ότι η Siemens AG δέχθηκε επίσης έφοδο το 2006. Στην Ferrostaal GmbH επιβλήθηκε πρόστιμο € 140 εκατομμύρια ($ 187.000.000), ως μέρος συμβιβασμού σχετικά με τις δωροδοκίες του 2011 σε αξιωματούχους στε Ελλάδα και Πορτογαλία για να κερδίσει παραγγελίες υποβρυχίων.



Οι ισχυρισμοί των ερευνών της Βρέμης συμπίπτουν με γεγονότα που ήταν μέρος του φακέλου  Ferrostaal, δήλωσε ο Passade. Οι έρευνες για την Rheinmetall και την Atlas έλαβαν χώρα την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε. Ο ίδιος αρνήθηκε να προσδιορίσει τυχόν υπόπτους.

Οι εταιρείες επιβεβαίωσαν τις εφόδους. Ο Oliver Hoffmann, εκπρόσωπος της Rheinmetall, δήλωσε ότι οι καταγγελίες είναι αβάσιμες.Η Atlas, η οποία εδρεύει στη Βρέμη, συνεργάζεται στις έρευνες, δήλωσε ο Steffen Leuthold, εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung  έκανε πλήρες ρεπορτάζ για την έφοδο αυτή.





Επίσης εκτός απο το Bloomberg με το θέμα ασχολήθηκε και η Deutsche Welle όπως και το Αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων UPI










Με τίτλο “Γραφεία Γερμανικών εξοπλιστικών εταιρειών δέχονται επιδρομή για έρευνα περί δωροδοκιών στην Ελλάδα” το πρακτορείο αναφέρει λεπτομερώς τις ξαφνικές έρευνες στα γραφεία της Rheinmetall και Atlas για  ενοχοποιητικά στοιχεία σχετικά με υποθέσεις δωροδοκίας κυβερνητικών στελεχών της Ελλάδας καθώς και φοροδιαφυγής.


Σε κάποιες από τις εφόδους που κάναμε, πήραν μέρος μέχρι και 100 άνδρες μας , δήλωσε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας.

Αρχεία, κομπιούτερ και σκληροί δίσκοι κατασχέθηκαν.


Οι εταιρείες είναι ύποπτες για δωροδοκία σε στελέχη Ελληνικών κυβερνήσεων της τάξης των 24 δις δολαρίων, για αγορές γερμανικών υποβρυχίων. 

Οι μητρικές εταιρείες της Atlas Elektronik, η EADS και η ThyssenKrupp επιβεβαίωσαν ότι έγιναν έρευνες στα Γραφεία τους στην Βρέμη.


Περιφερειακό δικαστήριο του Μονάχου είχε καταδικάσει τη Ferrostaal σε πρόστιμο 200 εκ. δολαρίων για υπόθεση δωροδοκίας για αγορά δύο γερμανικών υποβρυχίων αξίας 1 δις δολάρια το 2010 από την Ελλάδα



Συμφωνα με το πρακτορείο με τα εκατομμύρια  που πλήρωσε η Ferrostaal σε πολιτικούς και κρατικούς αξιωματούχους στην Αθήνα , κατάφερε να πουλήσει δυο υποβρύχια στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικο, αξίας ενός δις. Τα υποβρύχια είχαν χτιστει κυρίως στα ναυπηγεία της ThyssenKrupp AG.



Και καταλήγει:


“Η αγορά των υποβρυχίων το 2010 ήταν αμφιλεγόμενη για την Ελλάδα εκείνη την εποχή , καθώς έρχονται εν μέσω μεγάλων περικοπών των  μη στρατιωτικών εγχώριων δαπανών, στον απόηχο της οικονομικής κρίσης της χώρας και με αιτήματα προερχόμενα από την Γερμανία, για επώδυνα μέτρα λιτότητας.

Ο Στέλιος Φενέκος, ναύαρχος του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, παραιτήθηκε από τη θέση του σε ένδειξη διαμαρτυρίας, υποστηρίζοντας ότι η απόφαση του Έλληνα υπουργού Άμυνας να αγοράσει τα υποβρύχια αλλά και άλλες αποφάσεις, είχαν "πολιτικά κίνητρα," ανέφερε η Wall Street Journal”



Μετάφραση - Απόδοση : LEFTeria-news 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ


Έκθεση ΓΛΚ.Ο Βενιζέλος είχε υπογράψει παραίτηση απο κάθε αποζημίωση των Γερμανών για τα υποβρύχια.


Deutsche Welle. "Το ξέπλυμα μαύρου χρήματος ανθεί στην Γερμανία"



Η Ελλάδα πιο στρατιωτικοποιημένη χώρα από τις ΗΠΑ. Πρώτη στο ΝΑΤΟ.



Η Ελλάδα συνεχίζει το εξοπλιστικό πρόγραμμα.Η πλήρης λίστα του προγράμματος απο αμερικάνικο έγγραφο.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.