Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

ΠΟΝΤΙΚΙ. Στη λίστα διαθεσιμότητας του Μητσοτάκη και οι καρκινοπαθείς.


Σε διαθεσιμότητα και οι καρκινοπαθείς…

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ, στις 21 Νοεμβρίου 2013


Από τις λίστες της διαθεσιμότητας εξαιρούνται αθλητές με ολυμπιακές επιδόσεις, υπάλληλοι του ΝΑΤΟ, ανάπηροι κ.ά., όχι, όμως, καρκινοπαθείς!


Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μιας διοικητικής υπαλλήλου στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, που ενώ υπέβαλε, μαζί με τα δικαιολογητικά της απογραφής, τις βεβαιώσεις των γιατρών για τη χειρουργική της επέμβαση και τις αναλυτικές εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ υποβάλλεται σε χημειοθεραπεία, τελικά την περιέλαβαν στη λίστα διαθεσιμότητας των υπαλλήλων!


Δεν μέτρησαν ούτε οι επιδόσεις της στη δουλειά της, καθώς οι προϊστάμενοί της συχνά την επαινούσαν γι’ αυτό, ούτε η «δέσμευση» του αρμόδιου υπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «οι υπάλληλοι που κάνουν καλά τη δουλειά τους δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα»! Τίποτα... εκτός από την αναλγησία του κράτους!




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ


Προβληματική για την κυβέρνηση η σύγκριση ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων σχετικά με το πλήθος των διοικ. υπαλλήλων. Ανύπαρκτο το ΦΕΚ με την εισήγηση του υπουργού.


Μανιτάκης 2010."Το δικαίωμα στην μονιμότητα ειναι Συνταγματικό, το αντίθετο με ξεπερνά ως νομικό, συνταγματολόγο, δημοκρατικό πολίτη"



GUARDIAN. Επιστολή πανεπιστημιακών της Μεγάλης Βρετανίας: “Το μέλλον των ελληνικών πανεπιστημίων βρίσκεται υπό απειλή”



Άρθρο Ελληνίδας ερευνήτριας σε διεθνές επιστημονικό περιοδικό που προκάλεσε αίσθηση, πώς η λιτότητα σκοτώνει την επιστήμη στην χώρα.
"Για πρώτη φορά μετα απο δεκαετίες το Υπ Παιδείας δεν τοποθέτησε ούτε έναν καθηγητή πανεπιστημίου"
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.