Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

BLOOMBERG Οι άνεργοι επανασυνδέουν το ρεύμα. Αύξηση ρεύματος 59%.από 2007, περιοδικά έχουν κόψει το ρεύμα στο 60% των πελατών ΔΕΗ!

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ








WASHINGTON POST.Σε τραγωδία που σχετίζεται με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, 3 νεαρά αδέρφια νεκρά απο πυρκαγιά στο σπίτι.















Και κυρίως δεν ξεχνάμε οτι  η παροχή ρεύματος είναι κοινωνικό αγαθό. Και με αυτό το σκεπτικό υπάρχει δεδικασμένο καθώς πανηγυρικά αθώοςκυρήχθηκε από δικαστήριο, ακτιβιστής για επανασύνδεση ρεύματος σε άνεργο.






Πραγματικά το νεοφιλελεύθερο Bloomberg δημοσίευσε ένα ενδιαφέρον άρθρο για τις επανασυνδέσεις ρεύματος και την καταστροφή που έφερε το χαράτσι αλλά και η πολιτική λιτότητας. 

Απο εκεί μαθαίνουμε διάφορα ενδιαφέροντα, όπως: 



Ότι με 1.370.000 ανέργους η ΔΕΗ έκανε 257.002 αποσυνδέσεις ρεύματος λόγω μη πληρωμής των λογαριασμών κατά τους πρώτους εννέα μήνες του έτους.



Ότι απο το 2007, η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας ανέβηκε  59%. 


 Ότι το 2013 ύπαρχουν νοικοκυριά που δανείζονται ρεύμα απο γείτονες για να ανάψουν μια λάμπα που την μετακινούν από δωμάτιο σε δωμάτιο και "τα παιδιά έπρεπε να μελετήσουν πολύ γρήγορα, πριν πέσει ο ήλιος".


Ότι η ΔΕΗ με 7,4 εκατομμύρια πελάτες ηλεκτρικής ενέργειας έχει "καταφέρει: να κόψει περίπου το 60% των λογαριασμών λόγω μη πληρωμής.




 





Ο Κώστας Ιωαννίδης, ένας άνεργος μεταλλεργάτης με μια πάσχουσα μητέρα και σύζυγο με ειδικές ανάγκες, δεν αντέχει να πληρώσει το ρεύμα. Έτσι, αντ 'αυτού το υποκλέπτει.


Όπως και σε χιλιάδες άλλους Έλληνες, το ρεύμα του Ιωαννίδη κόπηκε,  γιατί δεν μπορούσε να πληρώσει τους λογαριασμούς του. Χρωστάει € 2.700 ($ 3.668) και δεν μπορεί να πληρώσει ούτε και τις μηνιαίες πληρωμές των € 150 που διαπραγματεύτηκε με την εταιρεία ηλεκτρισμού. Όταν του έκοψαν το ρεύμα τον Οκτώβριο - για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια το επανασύνδεσε παράνομα, μαστορεύοντας τα καλώδια.

“Έχω χάσει τον πατέρα μου και τον μικρότερο αδελφό μου και δεν θέλω να χάσω και τη μητέρα μου”, είπε ο Ιωαννίδης, 55 ετών, στην συνέντευξή στο μικρό διαμέρισμα της μητέρας του σε μια γειτονιά της εργατικής τάξης στη Θεσσαλονίκη. “Η υγεία της μητέρας μου είναι πιο σημαντικό για μένα από το να είμαι νόμιμος”.





Η απώλεια της ηλεκτρικής ενέργειας είναι άλλη μια δυσκολία που αντιμετωπίζουν οοι άνεργοι στην Ελλάδα, που τώρα ανέρχονται σε 1.370.000, ή 27% του πληθυσμού που είναι σε θέση να εργαστούν.
Υπήρχαν 257.002 αποσυνδέσεις ρεύματος λόγω μη πληρωμής των λογαριασμών κατά τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, βάζοντας τη χώρα σε ρυθμό να ξεπεράσει συνολικά το προηγούμενο έτος κατά 5,4%, σύμφωνα με την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.


Οι αποσυνδέσεις ρεύματος έχουν γεννήσει ένα κίνημα απο ηλεκτρολόγους που ξανασυνδέουν παράνομα το ρεύμα για τον εαυτό τους και τους άλλους. Περίπου 1 στα 10 σπίτια θα επανασυνδεθούν χωρίς άδεια φέτος, σύμφωνα με την Εταιρεία  Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας







Thessaloniki Contractor John Karampetian adjusts an electricity meter while attempting to reconnect electric power to a private apartment in a residential housing block in Thessaloniki. Photographer: Konstantinos Tsakalidis/Bloomberg






Επιτροπές αλληλεγγύης


Η πρακτική αυτή είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου διαμαρτυρίας και αντίστασης που σαρώνει την Ελλάδα. Θυμωμένοι πολίτες έχουν σχηματίσει επιτροπές αλληλεγγύης , καταλαμβάνουν δημόσια κτίρια , μοιράζουν  τρόφιμα και φάρμακα και έχουν βοηθήσει να τροφοδοτηθεί η άνοδος του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς , που ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ , σε αξιωματική αντιπολίτευση στην Ελλάδα .



«Εάν κάποιος δεν έχει τα τρόφιμα , προσπαθούμε να του πάμε φαγητό», είπε η Αθηνά Tέσκου , 26 ετών , μέλος της επιτροπής στη Θεσσαλονίκη , που έχει επανασυνδέσει περισσότερα από 30 σπίτια . “Αν κάποιος δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα , προσπαθούμε να του δώσουμε”.
Η ΔΕΔΔΗΕ , η εταιρεία διανομής ηλεκτρικής ενέργειας , επιβεβαίωσε 3.500 περιπτώσεις κλοπής ρεύματος στην Ελλάδα και έχει στείλει 310 υποθέσεις στο δικαστήριο , δήλωσε η Μελίνα Καλαμπόκα , εκπρόσωπος της , σε e - mail. Η εταιρεία θέλει να αποφύγει τη δίωξη κάποιων με χαμηλό εισόδημα ή άλλων «κοινωνικά ευάλωτων οικογενειών» , είπε .

“Αυτές οι παράνομες επανασυνδέσεις έχουν πολλές αρνητικές επιπτώσεις και συνέπειες πολύ συχνά παραγνωρισμένες, αρχής γενομένης με το γεγονός ότι η κλοπή ρεύματος φέρει θανατηφόρους κινδύνους”, δήλωσε ο Καλαμπόκα . "Την ίδια στιγμή, οι δράσεις αυτές είναι άδικες προς όλες τους άλλους νόμιμους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας".
Μέτρα Λιτότητας


Από το 2010, στο πλαίσιο των μέτρων λιτότητας που απαιτούνται από τους διεθνείς δανειστές που οδήγησαν € 240 δισεκατομμυρία προς την Ελλάδα, η χώρα εισέπραξε νέους φόρους, ενώ περιέκοψε υπηρεσίες, μισθούς στο δημόσιο και συντάξεις. Αυξήσεις στο φόρο κατανάλωσης βοήθησαν να ανεβεί η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας 59% από το 2007.

Πέρυσι, το εισόδημα του φτωχότερου 10% των Ελλήνων ήταν λιγότερο από το μισό από αυτό που ήταν το 2009, και το 37% είναι κάτω από το όριο της φτώχειας του 2009, δήλωσε ο Μάνος Ματσαγγάνης, οικονομολόγος στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Λιγότεροι από το 19% των ανέργων λαμβάνουν παροχές, ενώ το κόστος ζωής τους έχει αυξηθεί, είπε.
Οι άνεργοι και αδύναμοι αφέθηκαν στην τύχη τους και το βάρος έχει πέσει στους ώμους τους”, δήλωσε ο Ματσαγγάνης.
Την 1η Δεκεμβρίου, ένα 13χρονο κορίτσι στη Θεσσαλονίκη πέθανε από δηλητηρίαση μονοξειδίου του άνθρακα μετά την αναπνοή αναθυμιάσεων από μια αυτοσχέδια συσκευή θέρμανσης. Εκείνη και οι άνεργη μητέρα της ζούσαν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει αν το ρεύμα τους είχε κοπεί εξαιτίας μη πληρωμής.

 «Πολιτική Ανυπακοή»

Υπό αυτές τις συνθήκες, η παράνομη επανασύνδεση του ρεύματος είναι μια κατανοητή μορφή αντίστασης κατά της οικονομικής αδικίας, είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, οικονομολόγος στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος του κοινοβουλίου με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Βλέπουμε την πολιτική ανυπακοή ως ένα καλόπιστο στοιχείο του ευρωπαϊκού πολιτισμού”, είπε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Θεσσαλονίκη, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα, ήταν το κέντρο της αντίστασης στο κράτος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στα τέλη του 19ου αιώνα. Είναι η πρωτεύουσα της βόρειας περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας, μία από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από την οικονομική κρίση, όπου η ανεργία ήταν 29% τον Αύγουστο. Τον Μάιο του 2011, χιλιάδες κάτοικοι της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν στο Λευκό Πύργο, ένα ορόσημο 500 ετών, ως μέρος των διαδηλώσεων που έγιναν σε εθνικό επίπεδο κατά των μέτρων λιτότητας που βοήθησαν να γεννηθεί το κίνημα αλληλεγγύης της πόλης.






Unemployed metalworker Kostas Ioannidis said, “I have lost my father and my younger brother and I don’t want to lose my mother.” Photographer: Konstantinos Tsakalidis/Bloomberg





Φόρος «Έκτακτης ανάγκης».


Οι  λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος έγιναν στόχος των επιτροπών αλληλεγγύης, αφότου η κυβέρνηση επισύναψε έναν "έκτακτης ανάγκης" φόρο ακίνητης περιουσίας στους λογαριασμούς για το 2011, παρά να αναθέσει στις εφορίες στην Ελλάδα την συλλογή του. Μη πληρωμή του φόρου θα μπορούσε να οδηγήσει σε αποσύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος.
"Η κυβέρνηση έψαχνε για έναν σύντομο δρόμο", δήλωσε ο Ματσαγγάνης. "Αν ζήτούσαν από την φορολογική αρχή τη συλλογή των φόρων, τα έσοδα θα ήταν πολύ χαμηλή. Η κυβέρνηση θεωρεί την είσπραξη του φόρου αυτού, μια μεγάλη επιτυχία. "

Ο φόρος ακίνητης περιουσίας είναι ευρέως γνωστός ως "ΧΑΡΑΤΣΙ",  από μια τουρκική λέξη για έναν φόρο που επιβαλλόταν κατά τη διάρκεια της κατοχής στην Ελλάδα από τους Οθωμανούς.

Αφού υποχρεώθηκε από δικαστική απόφαση, η κυβέρνηση σταμάτησε να απαιτεί από τη ΔΕΗ , να κόβει το ρεύμα για την μη πληρωμή του φόρου ακίνητης περιουσίας, αν και το φορολογικό χρέος παραμένει. Η εταιρεία εξακολουθεί να αποσυνδέει το ρεύμα στα νοικοκυριά που δεν πληρώνουν το λογαριασμό τους, και ηλεκτρολόγοι συνεχίζουν να το επανασυνδέουν.


Ο Γιάννης Καραμπετιάν, 35 ετών, εργολάβος από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος έμαθε για πρώτη φορά να επανασυνδέει το ρεύμα ως φοιτητής, έχει συνδέσει δεκάδες σπίτια. Δεν ζητάει χρήματα και είπε ότι η βοήθειά του δεν είναι φιλανθρωπία.







Thessaloniki contractor John Karampetian said “It’s immoral to cut electric power.” Photographer: Konstantinos Tsakalidis/Bloomberg



 «Είναι ανήθικο»


«Είναι ανήθικο να κόψεις το ρεύμα», είπε. "Το ηλεκτρικό  είναι κάτι που ο καθένας στον πλανήτη πρέπει να έχει δωρεάν."
Πάρα πολλές οικογένειες φοβούνται να ζητήσουν βοήθεια, είπε.

Έχω δει ανθρώπους να κλαίνε επειδή ντρέπονταν”, δήλωσε ο Kαραμπετιάν. "Είμαι βέβαιος ότι πολλοί άνθρωποι δεν ζητούν βοήθεια επειδή ντρέπονται."


Μεταξύ αυτών που βοήθησε ο Καραμπετιάν ήταν η Φωτεινή Μωυσίδου και η επταμελή της οικογένειά . Ζούσαν με το ρεύμα που δανειζόντουσαν από έναν γείτονα, ο οποίος τους πέρασε ένα καλώδιο επέκτασης με τρεις εξόδους, είπε η Μωυσίδου. Χρησιμοποίησαν δύο, για το ψυγείο και την τηλεόραση, και την τρίτη για μια λάμπα που μετακινούσαν από δωμάτιο σε δωμάτιο.

"Τα παιδιά έπρεπε να μελετήσουν πολύ γρήγορα, πριν πέσει ο ήλιος”, δήλωσε η 42χρονη Μωυσίδου.  “Έπρεπε να ζεστάνουμε νερό στη σόμπα για ένα μπάνιο. Εάν δεν έχεις καθόλου ρεύμα, δεν έχεις ανέσεις
”.

Απελπιστικές Συνθήκες


Όταν πλησίαζε ο χειμώνας πέρυσι, ένας ξάδελφος της, την έφερε σε επαφή με μια από τις επιτροπές αλληλεγγύης της Θεσσαλονίκης, η οποία κάλεσε τον Καραμπετιάν. Ήρθε την ίδια ημέρα και επανασύνδεσε το ρεύμα, είπε η Μωυσίδου.
“Ξέραμε ότι δεν αντέχαμε οικονομικά να το πληρώσουμε", δήλωσε η Μωυσίδου. "Δεν υπήρχε άλλη λύση. Ανησυχούσα για τα παιδιά μου. "


Ο Kαραμπετιάν είπε ότι είχε συγκλονιστεί από τις συνθήκες διαβίωσής τους.

Επτά άνθρωποι σε ένα μικρό σπίτι, ζουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα”, δήλωσε ο Kαραμπετιάν. Μου θύμισε το πώς οι άνθρωποι ζούσαν μετά τον εμφύλιο πόλεμο”, ο οποίος έληξε το 1949, είπε.
Η ζωή χωρίς ρεύμα ήταν ταπεινωτική και καταθλιπτική, δήλωσε ο μεγαλύτερος γιος της Μωυσίδου, ​​Παντελής Καρίπογλου, 22 ετών.
«Όταν έχεις συνηθίσει στην τεχνολογία και δεν έχεις καθόλου ηλεκτρικό ρεύμα, είναι σαν να κόβεις τα φτερά σου», είπε ο Καρίπογλου.


Υπάρχουν περίπου 7,4 εκατομμύρια σε εταιρικοί και οικιακοί πελάτες ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον ρυθμιστικό οργανισμό. Περίπου το 60% των λογαριασμών αποσυνδέθηκε λόγω μη πληρωμής, όπου εν τέλει επανασυνδέθηκε, σύμφωνα με τον οργανισμό.
Στο φως των κεριών


Μερικές οικογένειες δεν θα επανασυνδεθούν. Ο Πασχάλης Πασχαλάκης, ένας άνεργος μηχανικός στη Θεσσαλονίκη, έχει ζήσει για τρεις μήνες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, το οποίο είχε κοπεί αφού δεν μπορούσε να πληρώσει € 1.000 στην εταιρεία ηλεκτρισμού.
Ο Πασχαλάκης, 59 ετών, η σύζυγός του και τα δύο ενήλικα παιδιά, είχαν φως στο σπίτι τους απο δεκάδες κεριά και χρησιμοποιούσαν μπουκάλια με νερό, που τα διατηρούσαν κρύα, όπως και τα τρόφιμα φρέσκα, σε ψυγείο, στο σπίτι ενός φίλου τους.


Μέχρι την κρίση, η οικογένεια περνούσε με το μισθό του Πασχαλάκη, μας είπε. Ο φόρος ακίνητης περιουσίας τους ανάγκασε να χρωστάνε, είπε.


Είναι άδικο. "Έχω πληρώσει για το σπίτι μου. Γιατί πρέπει να πληρώσει και πάλι; Αν θέλεις να πληρώσω, πρώτα θα πρέπει να μου δώσεις δουλειά
Η επανασύνδεση ρεύματος δεν είναι χωρίς σωματικούς κινδύνους. Ο Σταυρός, 47 ετών, ηλεκτρολόγος που δεν θέλει το επίθετό του να δημοσιεύθεί για τον φόβο αντιποίνων, είπε ότι τον χτύπησαν 360 βολτ και έπεσε αναίσθητος για δύο ημέρες μετά απο επαφή με ελαττωματική καλωδίωση.

Εκατοντάδες Σπίτια


Ο Σταύρος είπε ότι εργαζόταν στην εγκατάσταση και συντήρηση μηχανολογικού εξοπλισμού για μπόουλινγκ. Εργάστηκε για τελευταία το 2010, και την επόμενη χρονιά συμμετείχε στις διαδηλώσεις στον Λευκό Πύργο. Λίγο μετά, άρχισε βοηθώντας φίλους και γείτονές, να επανασυνδέει το ρεύμα τους και εκτιμάται ότι εργάστηκε για περισσότερα από 100 σπίτια, μερικές φορές σε τρία την ημέρα.
Ήξερα λίγα πράγματα για την ηλεκτρική ενέργεια”, δήλωσε ο Σταύρος. "Η ηλεκτρική ενέργεια είναι σαν ένα ποτάμι. Μπορείς να δείς στο ποτάμι αν δεν υπάρχει πλέον νερό, και επανασυνδέεις "


Οι περισσότερες επανασυνδέσεις λαμβάνουν χώρα στις εισόδους των πολυκατοικιών της Θεσσαλονίκης, τα οποία έχουν συνήθως 10 ή 12 μονάδες συγκεντρωμένες σε ένα κεντρικό κλιμακοστάσιο και ένα ερμάριο στο ισόγειο που περιέχει τους μετρητές. Μερικές φορές η επισκευή είναι τόσο απλή, όσο να αλλάξεις μια ασφάλεια, είπε ο Σταύρος. Πιο περίπλοκη δουλειά απαιτείται για να επανακαλωδίωσεις κομμένα  καλώδια. Σε μερικές περιπτώσεις όταν η ηλεκτρική ενέργεια έχει επανειλημμένα αποκατασταθεί, η εταιρεία ηλεκτρισμού αφαιρεί το σύνολο του μετρητή και η επανασύνδεση γίνεται πιο επίπονη, είπε.


Ο Σταύρος είπε ότι ζητάει μόνο χρήματα για οποιοδήποτε εξοπλισμό χρειαστεί. Κύρια ανταμοιβή του είναι η αίσθηση που παίρνει βοηθώντας τους ανθρώπους, είπε.
Αισθάνεσαι καλύτερα όταν βοηθάς άλλους και ελπίζεις άλλοι να σε βοηθήσουν”, είπε. "Αυτό είναι φανταστικό για μένα."






Unemployed metalworker Kostas Ioannidis said, “I have lost my father and my younger brother and I don’t want to lose my mother.” Photographer: Konstantinos Tsakalidis/Bloomberg



Περήφανος μεταλλεργάτης



Ο Κώστας Ιωαννίδης, ο άνεργος μεταλλεργάτης, είπε ότι χρωστάει 360 ευρώ για φόρο ακίνητης περιουσίας, ως μέρος της οφειλής του προς την εταιρεία ηλεκτρισμού.
Του έκοψαν πρώτη φορά το ρεύμα το Μάιο του 2012 και στη συνέχεια αποκαταστάθηκε μια εβδομάδα αργότερα, μόνο αφού δανείστηκε € 600 για να πληρώσει το χρέος και να αρχίσει μηνιαίες πληρωμές ύψους 150 ευρώ. Το ρεύμα κόπηκε και πάλι τον Οκτώβριο, όταν έμεινε πίσω.


Δεν μπορώ να πληρώσω 150 όταν το εισόδημά μου είναι 250”, δήλωσε ο Ιωαννίδης, ο οποίος ζει από σύνταξη της μητέρας του και τα επιδόματα αναπηρίας της συζύγου του. "Δεν πρέπει να φάω;"

Ο Ιωαννίδης, ο οποίος έχει το σώμα ενός αθλητή και είπε ότι τρέχει δύο μίλια την ημέρα, εργάστηκε σε χυτήρια στην Ελλάδα και στη Γερμανία, όπου συνάντησε τη σύζυγό του. Στο τραπεζάκι της μητέρας του, ο ίδιος δείχνει φωτογραφίες από χάλκινους πολυελαίους και κηροπήγια που φιλοτεχνοϋσε, κάποιους για ελληνικές ορθόδοξες εκκλησίες.
Έφυγε από τη δουλειά του στη Γερμανία το 2008 για να φροντίσει τη μητέρα και τον αδελφό του, ο οποίος αγωνίζ¨όταν να ξεφύγει από τα ναρκωτικά και ο οποίος έχει πεθάνει από τότε. Μη μπορώντας να βρει μια δουλειά, σταμάτησε να κάνει πληρωμές για το σπίτι του, το οποίο αγόρασε το 1987, με τη βοήθεια μιας κρατικά υποστηριζόμενης υποθήκης.



Ευθύνη του χρέους



Ενώ η τράπεζα έχει κατάσχει το σπίτι του,ο Ιωαννίδης εξακολουθεί να είναι υπεύθυνος για το χρέος. Χρωστάει περίπου 22.000 ευρώ, οι οποίες είναι επίσης τώρα στο εκκαθαριστικό του. Αυτός και η σύζυγός του, στη συνέχεια μετακόμισαν στο διαμέρισμα της μητέρας του. Έχει προσπάθησε ανεπιτυχώς να πείσει τη μητέρα του να επιστρέψει μαζί τους στη Γερμανία.
Ο Ιωαννίδης είπε ότι αναμένει από την κυβέρνηση τωρα να του πάρει το αυτοκίνητο, ένα Seat του 1995, λόγω της αδυναμίας του να πληρώσει το χρέος.
Πληρώνω τους φόρους μου, αν έχω δουλειά, αλλά αν δεν έχω δουλειά, πώς να πληρώσω;”, είπε. "Δεν είμαι κλέφτης, δεν είμαι απατεώνας. Ζητάω μια δουλειά ".
Όταν του έκοψαν το ρεύμα πριν από λίγους μήνες, ο Ιωαννίδης επανασυνδέθηκε, χρησιμοποιώντας τις δεξιότητες που απέκτησε, ενώ εργαζόταν για την τηλεφωνική εταιρεία. Είπε ότι δεν ήξερε πώς να ξαναβάλει τον μετρητή, και ως αποτέλεσμα, αναμένει πως η ποινή που θα αντιμετωπίσει να είναι πιο σκληρή.


«Το επόμενο βήμα για μένα είναι η φυλακή», είπε με ένα σήκωμα των ώμων.


Μετάφραση - Απόδοση: LEFTeria-news











ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ


ASSOCIATED PRESS. Χιλιάδες χωρίς θέρμανση στην Ελλάδα ενώ 13χρονη πεθαίνει από αναθυμιάσεις ξυλόσομπας που χρησιμοποιούσαν, αφότου κόπηκε το ρεύμα.


WASHINGTON POST.Σε τραγωδία που σχετίζεται με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, 3 νεαρά αδέρφια νεκρά απο πυρκαγιά στο σπίτι.

 


People's Daily και Washington Post. Τραγωδίες απο σόμπες λόγω του ακριβού πετρελαίου. ΑΙΣΧΡΕΣ δηλώσεις Τζήμερου-Άδωνι Γεωργιάδη



Η παροχή ρεύματος είναι κοινωνικό αγαθό - Πανηγυρικά αθώος από δικαστήριο, ακτιβιστής για επανασύνδεση ρεύματος σε άνεργο



FORBES. Το χαράτσι στην ΔΕΗ φέρνει ενεργειακό μπλακάουτ, χρεοκωπεί και την ΔΕΠΑ. Η λαμπρή ιδέα Βενιζέλου




ΕΓΓΡΑΦΑ ΔΕΗ.Μέργος απο το 2005 στο ΔΣ της ΔΕΗ, Πρόεδρος θυγατρικής και άλλα πολλά...



20 κιλά κρέας για άπορους στα σκουπίδια, η ΔΕΗ & οι εργολάβοι έκοψαν πασχαλιάτικα το ρεύμα σε Οργάνωση στην Πάτρα.



Ο Στουρνάρας πιέζει την ΔΕΗ για 50% έκπτωση στην οφειλή Μυτιληναίου!



"Στέλνουν μπράβους για να μάς κόψουν το ρεύμα",Άγριος ξυλοδαρμός Χαϊδαριώτη από εργολάβο της ΔΕΗ.





VIDEO.EURONEWS/RT. Σεισάχθεια. Η Ισλανδία διαγράφει χρέη νοικοκυριών απο στεγαστικά! «Επιλέξαμε τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα έναντι των τραπεζών».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.