Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Τι κάνει ο Βενιζέλος; Μυστική συνάντηση στην Ελλ.Πρεσβεία στην Τεχεράνη με ΕΕ και αντιφρονούντες, εκλήθη ο Έλληνας επιτετραμένος στο Ιρανικό Υπ.Εξ.



Στο LEFTeria-news αναρτούμε άλλο ένα "κατόρθωμα" της εξωτερικής μας πολιτικής, των τελευταίων μηνών.


 Σύμφωνα με το Ιρανικό Πρακτορείο Ειδήσεων IRNA και την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν, οι Ιρανοί διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον Έλληνα επιτετραμένο γιατί στην Πρεσβεία μας στην Τεχεράνη έλαβε χώρα μυστική συνάντηση αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με δύο Ιρανούς αντιφρονούντες.



 Ποιός άραγε να έδωσε εντολή να εμπλακούμε σε κάτι τέτοιο, ποιού συμμάχου - δανειστή την εντολή να ακολούθησε, που ακριβώς εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της χώρας μας, αυτά είναι ερωτήματα για τον πολυπράγμονα κύριο Βενιζέλο.


                              Η ιστοσελίδα του Ιρανικού Υπουργείου Εξωτερικών.



Έχουμε καταγράψει στο μπλόγκ μας ωραία πράγματα απο τον ΥΠΕΞ Βενιζέλο και την κυβέρνηση Σαμαρά, στον συγκεκριμένο τομέα τους τελευταίους μήνες.


Ενδεικτικά.


Τον Ιούλιο, ενώ υπήρξαν δημοσιεύματα περι παρακολούθησης της Πρεσβείας μας στην Ουάσινγτον απο τους Αμερικανούς,





η αλλοπρόσαλη απάντηση του Υπ.Εξ, αντανακλούσε στον Ξένο Τύπο μια διεθνή εικόνα αμηχανίας και σύγχυσης. 







Τον ίδιο μήνα διαβάζαμε ένα δημοσίευμα του δημοσιογραφικού οργανισμού EurasiaNet που είχε επικαλεστεί το Αζέρικο Πρακτορείο Ειδήσεων APA, όπου οι νέοι μας "σύμμαχοι" οι Αζέροι, μας κατηγορούσαν για πώληση όπλων στην Αρμενία, παραδοσιακή μας σύμμαχο στην περιοχή.






Τελικά, αργότερα είδαμε να κινητοποιούνται οι μηχανισμοί του Υπουργείου Εξωτερικών, αλλά όχι για καλό! Σύμφωνα με την GUARDIAN Σαμαράς ,Στουρνάρας και Πρέσβης στο Ισραήλ έδωσαν αγώνα για να πέσει το σήμα της ΕΡΤ από ιδιωτικό δορυφόρο. 








Τον Σεπτέμβρη, ακούσαμε έκπληκτοι να ανακοινώνεται το ταξίδι του Σαμαρά στο Ισραήλ, όχι απο το Μαξίμου ή το υπουργείο Εξωτερικών, αλλά απο το ισραηλινό Πρέσβη, όπως και η σύσταση της ελληνικής αντιπροσωπείας και οι στόχοι της.





 Έπειτα είδαμε τον Βενιζέλο να ταυτίζεται παίζει απόλυτα με την γραμμή της ενδεχόμενης τυχοδιωκτικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Συρία.






Οι περίεργες διεθνείς ειδήσεις για τον Βενιζέλο συνεχίστηκαν, με την εφημερίδα

NEW EUROPE να αναφέρει απο τις Βρυξέλλες ότι υπήρχε σχέδιο περί ινκόγνιτο συνάντησης με τον Μπαρόζο στην Ελλάδα.








 Τέλος, τον Δεκέμβριο, τις ημέρες που απέσυρε το Κουβέιτ για άλλη μια φορά το ενδιαφέρον του για το Ελληνικό, ο Βενιζέλος σύμφωνα με το Κουβετιανό Πρακτορείο Ειδήσεων KUNA, απέστειλε επιστολή στον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπ. Εξωτερικών του Κουβέιτ, με ταυτόχρονη σιγή του  Ελληνικού Υπ.Εξ.




Σήμερα αναρτούμε τον νέο "άθλο"  του Υπ.Εξ. μας στην Τεχεράνη, αυτή την φορά.





O Έλληνας επιτετραμμένος κλήθηκε στο Ιρανικό Υπουργείο Εξωτερικών
 
22η Δεκεμβρίου, 2013

Ο ¨Ελληνας επιτετραμμένος κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν στις 21 Δεκεμβρίου, εις ένδειξη διαμαρτυρίας για μια μυστική συνάντηση μεταξύ της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με δύο Ιρανούς αντιφρονούντες στην Τεχεράνη, όπως ανέφερε το το πρακτορείο ειδήσεων IRNA, στις 22 Δεκεμβρίου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Ελληνική Πρεσβεία στην Τεχεράνη.

Η κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πρόσφατα επισκέφθηκε την Τεχεράνη συναντήθηκε με τον Jafar Panahi και Nasrin Sotoudeh, νικητές του Βραβείου Ζαχάρωφ της ΕΕ το 2012.




Και οι δύο είχαν καταδικαστεί σε ποινές φυλάκισης λόγω της συμμετοχής τους σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Τεχεράνη μετά από τις προεδρικές εκλογές του 2009.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, ο Έλληνας επιτετραμένος κλήθηκε ώστε να διαμαρτυρηθρί το Ιράν, αναφέροντας ότι δεν είναι ικανοποιημένο με την κίνηση της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο επιτετραμένο ανέφεραν επίσης ότι η Τεχεράνη θεωρεί την πράξη αυτή «αντίθετη προς την καλή θέληση» και ότι η ιρανική πρεσβεία στις Βρυξέλλες, είχε προειδοποιήσει την ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία για μια τέτοια συνάντηση πριν από την επίσκεψή της στην Τεχεράνη.

Νωρίτερα κάποιοι Ιρανοί βουλευτές επέκριναν το υπουργείο Εξωτερικών για τη συνάντηση, ζητώντας από το υπουργείο εξηγήσεις για το ταξίδι των ευρωβουλευτών στο Ιράν.



 Μετάφραση - Απόδοση: LEFTeria-news



 Η είδηση στο Πρακτορείο Ειδήσεων TREND.





Η ανταπόκριση του Ιρανικού Πρακτορείου Ειδήσεων IRNA





Η σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Ιρανικού Υπουργείου Εξωτερικών,


UPDATE




Με το θέμα ασχολήθηκε και το ιρανικό Press TV, αναφέροντας ότι ο Έλληνας επιτετραμένος της πρεσβείας στην Τεχεράνη κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για το περιστατικό.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο.






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ


ΚΟΥΒΕΤΙΑΝΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ Βενιζέλος απέστειλε επιστολή στον αναπλ. πρωθυπουργό για “ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος”. Σιγή ελληνικού Υπ.Εξ.



ΑΡΧΕΙΟ. FORBES. Το χαράτσι στην ΔΕΗ φέρνει ενεργειακό μπλακάουτ, χρεοκωπεί και την ΔΕΠΑ. Η λαμπρή ιδέα Βενιζέλου



ΕΓΓΡΑΦΟ. Έκθεση Γεν.Λογ.Κράτους.Ο Βενιζέλος είχε υπογράψει παραίτηση απο κάθε αποζημίωση των Γερμανών για τα υποβρύχια.



To Αζερμπαϊτζάν κατηγορεί Ελλάδα και Κύπρο, για πώληση όπλων στην Αρμενία?



Έγινε και αυτό. Από τον ισραηλινό πρέσβη ανακοινώθηκε το ταξίδι Σαμαρά στο Ισραήλ, η ελληνική αντιπροσωπεία και οι στόχοι της. Αμήχανο το Μαξίμου.




VIDEO.Σίμος Κεδίκογλου.Παγκόσμιο φαινόμενο εκπροσώπου , τα έργα του στην ΕΡΤ και η τραγική εμφάνιση "πανελίστα" στο RT.



GUARDIAN Σαμαράς , Στουρνάρας και Πρέσβης στο Ισραήλ έδωσαν αγώνα για να πέσει το σήμα της ΕΡΤ από ιδιωτικό δορυφόρο. Απειλές Στουρναρα σε EBU

 


ΣΤΑΘΗΣ. "Είναι αυτός ο τύπος Υπουργός Εξωτερικών;" & Αποκλειστική ΦΩΤΟ Μάχιμου Βενιζέλου.



Ο Βενιζελος "πλασιε" στο ξεπουλημα της χωρας.
Η ομιλια Βενιζελου στο Peterson Institute for International Economics, με Θεμα "Η ελληνική κρίση χρέους: Προκλήσεις και Ευκαιρίες" 




ΕΓΓΡΑΦΟ.Έκθεση ΓΛΚ.Ο Βενιζέλος είχε υπογράψει παραίτηση απο κάθε αποζημίωση των Γερμανών για τα υποβρύχια.



Κατασχέθηκαν στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, από επιχειρηματία, πλοία που θα χρησιμοποιούσαν στις δοκιμές των υποβρυχίων



Άρθρο του Bloomberg κάνει φύλλο και φτερό τον Βενιζέλο για την Λίστα Λανγκάρντ.




Aρθρο της Wall Street Journal για το Μνημόνιο





ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΠΟΛ.ΑΡΧΗΓΩΝ.Ο Βενιζελος καλούσε την Χρυσή Αυγη;




Παπαδημος-Βενιζελος μας φεσωσαν με εκατομμυρια.




Δυσκολα θεματα επεσαν στον Βενιζελο στο Ναυπλιο,αποψε.




NEW EUROPE. Πώς προσπάθησε ο Μπαρόζο να κρατήσει ινκόγκνιτο την επίσκεψη με γιοτ στην Σκιάθο, την ίδια μέρα με Βενιζέλο-Σούλτς.



 ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ. Στόχος των Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ η Ιταλία, η Γαλλία και η Ελλάδα!

 


EUBUSINESS “Σε αμηχανία η Ελλάδα από τις εκθέσεις περί υποκλοπών από τις ΗΠΑ”. Διεθνής εικόνα αμηχανίας και σύγχυσης από την επίσημη απάντηση του Υπ.Εξ.



BLOOMBERG/UPI Εφοδος Γερμανικών Αρχών σε γραφεία εταιρειών για δωροδοκίες στην Ελλάδα, για εξοπλιστικά προγράμματα και υποβρύχια




ΑΡΧΕΙΟ. Μάρτιος 2012,το ΔΝΤ προτείνει επαναπροσαρμογή μνημονίου και η κυβέρνηση αρνείται. ΄Ολη η Έκθεση του Ταμείου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.