Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

REUTERS Η υπόθεση Ρέστη. Οι εφοπλιστές δεν φορολογούνται επί των κερδών τους, με τζίρο των ναυτιλιακών ίσο με 5% ΑΕΠ.


"Οι ναυτιλιακές κάνουν τζίρους περίπου όσο το 5% του ΑΕΠ.  

Οι πλούσιοι εφοπλιστές στην Ελλάδα, οι οποίοι ελέγχουν περίπου το 15% ​​του παγκόσμιου στόλου, έχουν τύχει ευνοϊκής φορολογικής μεταχείρισης για δεκαετίες, καθώς πληρώνουν φόρους με τη χωρητικότητα των πλοίων τους, αντί των κερδών τους".


Greek shipowner arrested on money laundering chargesBusinessman investigated over bad loans of up to €500 million at troubled bankWed, Jul 24, 2013
Greek shipowner Victor Restis was arrested on charges of money laundering and embezzlement yesterday, becoming one of just a few prominent businessmen to be detained by police since Greece sank into crisis.
 Victor Restis (second from right) escorted by plainclothes policemen as he left a court in Athens yesterday. Photograph: John Kolesidis/ReutersΈλληνας εφοπλιστής συνελήφθη με την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
 

Επιχειρηματίας διερευνάται για επισφαλή δάνεια ύψους μέχρι € 500 εκατ. ευρώ σε προβληματική τράπεζα

 

Ο Έλληνας εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης συνελήφθη με την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και για υπεξαίρεση χθες, έχοντας γίνει ένας από τους λίγους εξέχοντες επιχειρηματίες που κρατούνται από την αστυνομία, αφότου η Ελλάδα βυθίστηκε σε κρίση.
Ο κ. Ρέστης, ο οποίος κατέχει μερίδιο στην κορυφαία σε πωλήσεις εφημερίδα στην Ελλάδα και άλλα μέσα ενημέρωσης, καθώς και στον στόλο του, αποτελεί αντικείμενο έρευνας για επισφαλή δάνεια ύψους μέχρι € 500 εκατ. ευρώ στην FBBbank, μια  προβληματική τράπεζα που εκκαθαρίστηκε φέτος, δήλωσε ένας δικαστικούς αξιωματούχος.
Έχει κατηγορηθεί ότι χρησιμοποίησε την επιρροή του στην τράπεζα για να εξασφαλίσει ένα δάνειο  € 5.8 εκ. για εταιρείες που συνδέονται με τον ίδιο, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.


Η οικογένειά του κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών στην FBBbank, η οποία είχε περίπου € 1.6 δισεκατομμυρίων αξίας των περιουσιακών στοιχείων πριν εκκαθαριστεί, με τα υγιή στοιχεία του ενεργητικού της να τα απορροφά η Εθνική Τράπεζα.Ο κ. Ρέστης αρνήθηκε οποιαδήποτε παρατυπία, όταν εμφανίστηκε ενώπιον του εισαγγελέα για να του απαγγελθεί επισήμως κατηγορία, δήλωσε ένας δικαστικός αξιωματούχος. Τηλεφωνήματα προς την εταιρεία του δεν απαντήθηκαν. Ο δικηγόρος του δεν μπόρεσε να βρεθεί για ένα σχόλιο.

Θα εμφανιστεί ενώπιον εισαγγελέα την Παρασκευή, δήλωσαν δικαστικοί αξιωματούχοι.

Συνελήφθη έξω από το γραφείο του σε ένα βόρειο προάστιο της Αθήνας, είπε ένας αξιωματικός της αστυνομίας.. Ένας Έλληνας εισαγγελέας έχει εκδώσει εντάλματα σύλληψης για δύο ακόμη υπόπτους για την ίδια υπόθεση.

 

Ενώ κατέχει το νούμερο 56 στην Lloyds List top 100 με τις κορυφαία σημαντικούς ανθρώπους στον τομέα της ναυτιλίας, ο κ. Ρέστης έχει δραστηριοποιηθεί σε τομείς όπως ξηρού φορτίου, δεξαμενόπλοια και υπεράκτιες αγορές, διαχειρίζοντας κατ εκτίμηση 80 έως 85 πλοία. «Αυτό είναι μια μεγάλη έκπληξη για τη ναυτιλιακή βιομηχανία - είναι ένας μεγάλος παίκτης στον κλάδο," δήλωσε ένας ναυτιλιακός αξιωματούχος.Ένας άλλος σημαντικός Έλληνας επιχειρηματίας, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, φυλακίστηκε τον Δεκέμβριο εν αναμονή της δίκης για συμμετοχή σε τραπεζικό σκάνδαλο. Ο ίδιος έχει αρνηθεί οποιαδήποτε παρατυπία.Η κάθοδος της Ελλάδα σε βαθιά οικονομική κρίση έχει προκαλέσει δημόσια οργή εναντίον της πολιτικής και επιχειρηματική ελίτ που θεωρούνται ευρέως θεωρηθεί ως προνομιούχες και διεφθαρμένες, προτρέποντας τους εισαγγελείς να επισπεύσουν τις έρευνες για υποθέσεις διαφθοράς.
Οι ναυτιλιακές κάνουν τζίρους περίπου όσο το 5% του ΑΕΠ. Οι πλούσιοι εφοπλιστές στην Ελλάδα, οι οποίοι ελέγχουν περίπου το 15% ​​του παγκόσμιου στόλου, έχουν τύχει ευνοϊκής φορολογικής μεταχείρισης για δεκαετίες, καθώς πληρώνουν φόρους με τη χωρητικότητα των πλοίων τους, αντί των κερδών τους.

Μετάφραση: LEFTeria-news


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ


Δώσανε παράταση στην «εθελοντική συνεισφορά» των εφοπλιστών καθώς δεν «υπήρξε ανταπόκριση».16 εκ.φόρο οι εφοπλιστές, 57 εκ.οι ναυτικοί!Εφοπλιστής έλαβε επιστροφή φόρου 5.752,49 ευρώ!


Εφοπλιστές."Φορολογήθηκαν" με 1400 ευρώ μηνιαία,ανά πλοίο, το 2011 & το 2012!


Ο Μουσουρούλης έτρεχε μέχρι τέλους στις Βρυξέλλες για τις παράνομες ενισχύσεις Cosco & αφορολόγητο των εφοπλιστών.
SPIEGEL.Απαίσιοι Πολίτες.Η ζωή του πλούσιου 1% στην Ελλάδα Ολοκληρο το αρθρο.


Ο υπουργός Ναυτιλίας Μουσουρούλης, απείλησε με παραίτηση αν φορολογούσαν το εισαγόμενο συνάλλαγμα των εφοπλιστών;


LLOYD'S LIST.Αδωνις Γεωργιάδης. Οι απλοί Έλληνες δεν κατανοούν ότι οι εφοπλιστές αγαπάνε την Ελλάδα.Όχι άλλοι φόροι για τους εφοπλιστες.


Η απάντηση του 'Αδωνι Γεωργιάδη,για την ανάρτηση της συνέντευξής του στην Lloyd's ListΟταν ο Αδωνης Γεωργιαδης εγγυωταν προσωπικα στους εφοπλιστες οτι δεν θα φορολογηθουν και οτι θα πουλησει τα λιμανια!!

 

 

Το Ελληνικό ΟΧΙ στην Τρόικα. Φορολόγηση των εφοπλιστών: Η Τρόικα ήταν θετική. Η κυβέρνηση είπε ΟΧΙ!Ο Μύθος του εφοπλιστικού επιχειρηματικού δαιμονίου. Άρθρο του Προέδρου της Πανελ.Ένωσης Ναυτών Εμπ.Ναυτικού.Εφοπλιστικός πατριωτισμός2011. οι εφοπλιστές ναυπηγουν 653 πλοία σε Κορέα και Κίνα, ένα στην Ελλάδα


Στην Ογδοη θεση των προτιμησεων των Ελληνων εφοπλιστων η Ελλαδα,πισω απο Φιλιππινες,Βιετναμ,Ινδια,Ιαπωνια,Κινα,Νοτια Κορεα.


2012. Για 5 Έλληνες εφοπλιστές δουλεύει η κορεατική ναυπηγική βιομηχανία ! Με 31 πλοία υπό παραγγελία, η συνολική επένδυση των 5 Ελλήνων εφοπλιστών που έχουν εξασφαλίσει θέσεις στα ναυπηγεία ανέρχεται σε 6,355 δισ. δολάρια.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Μουσουρούλης, απείλησε με παραίτηση αν φορολογούσαν το εισαγόμενο συνάλλαγμα των εφοπλιστών;OI ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΕΙΣ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝΟι Έλληνες εφοπλιστές αυξάνουν την περιουσία τους μέσα στην κρίσηLe Monde Ευτυχείς οι εφοπλιστές στην ΕλλάδαThe New York Times ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΟΙ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ ΜΕ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑΤΟΥΣ
http://lefteria-news.blogspot.gr/2012/05/new-york-times_25.htmlGUARDIAN ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ αρθρο για την φορολογικη ασυλια των εφοπλιστων!
http://lefteria-news.blogspot.gr/2012/06/guardian_15.htmlAndrew Hilton H ανωμαλη θεση των ελληνων εφοπλιστων να μην πληρωνουν φορους!
http://lefteria-news.blogspot.gr/2012/05/andrew-hilton-h.htmlΟι εφοπλιστες βγαζουν διαγγελμα μεσα απο το Πρωτο Θεμα.
http://lefteria-news.blogspot.gr/2012/05/blog-post_27.html«Παραθυράκια» για εύκολη φοροδιαφυγή των εφοπλιστών
WASHINGTON TIMES.Έλληνας εφοπλιστής κατηγορείται οτι αγόραζε τάνκερ με χρήματα της Τεχεράνης & διακινούσε Ιρανικό πετρέλαιο


REUTERS Έλληνες εφοπλιστές παραδίδουν πετρέλαιο στην Συρία του εμφυλίου. Ο ρόλος Έλληνα εφοπλιστή στην Λιβύη το 2011
Διευκρινίσεις για την φορολόγηση των εφοπλιστών ζητά από την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή ΕπιτροπήΕως 200 χιλ ευρω την ημερα τα ναυλα για ενα πλοιο των εφοπλιστων


ΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ. ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ,ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΦΟΠΛΙΣΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ,ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΦΟΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ!! οΙ 35 φοροαπαλλαγεςΕπιστολή Αμερικανού Πρέσβη της UANI, προς τον εφοπλιστή και τραπεζίτη Βίκτωρα Ρέστη. Τον κατηγορεί για "παράνομες επιχειρηματικές σχέσεις" με το καθεστώς Αχμαντινετζάντ, αξίας δισεκατομμυρίων.Το REUTERS κατονομάζει Ελληνική ναυτιλιακή που βγάζει 55 εκ.δολάρια/μήνα στέλνοντας πετρέλαιο στον Άσσαντ


Stern: Την Ελλάδα τη διοικεί ένα μονοπώλιο εκατομμυριούχωνΔώστε λύση.Χρησιμοποιήστε το αφορολόγητο ναυτιλιακό πετρέλαιο (0.40 ευρώ/λίτρο) για την κοινωνία, η' φορολογήστε το.


2011.Οι εφοπλιστές με επιστολή στον Βενιζέλο απαιτούν εξαίρεση απο την φορολόγηση των καταθέσεων στην Ελβετία.


Guardian Οι ελληνες παρκαρουν τα λεφτα τους στην Βρετανια. Ελληνας Εφοπλιστης κραταει το ρεκορ αγορας με πανω απο 10 εκατ.στερλινες σε μια αγορα!

Telegraph Υπαρχει προβλημα με τους φορους των πλουσιων ΕλληνωνLE MATIN 13 ελληνικές οικογένειες πολυεκατομμυριούχων,πληρώνουν γελοίους φόρους.Αρθρο της Deutsche Welle σχετικα με την φοροαπαλλαγη των πλουσιων στην Ελλαδα.Telegraph H ελληνική ελίτ παραμένει ατιμώρητη για φοροδιαφυγή
European Tribune.Ο ταξικός πόλεμος στην Ελλάδα,μέσα απο την φορολογία. Εκτενή ανάλυση & για την υπόθεση ΜειμαράκηBILD/DerStandard.Αν δεν πληρώσουν οι πλούσιοι ¨Ελληνες,το SPD δεν συναινει σε νεο πακέτο.Εφοπλιστής χρωστούσε επί 6 χρονια,6 εκατ. φόρους ακινήτου.Καμία κύρωση η΄πρόστιμο αλλά 1 εκ.έκπτωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.