Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

ASSOCIATED PRESS. Οι επιζώντες του ναυαγίου στο Φαρμακονήσι καταγγέλλουν τις ελληνικές αρχές

Οι επιζώντες του ναυαγίου καταγγέλλουν τις ελληνικές αρχές

Δημοσιεύθηκε: 25 Ιαν. 2014


ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα (AP) - Τρεις Αφγανοί που επέζησαν από το ναυάγιο της βάρκας με μετανάστες, περιέγραφαν με ζωηρό τρόπο πως οι ελληνικές αρχές προσπάθησαν να τους ρυμουλκήσουν βιαίως πίσω στην Τουρκία.


Δήλωσαν το Σάββατο ότι η απόπειρα αυτή έκανε τη βάρκα τους να πλημμυρίσει και ότι το Λιμενικό Σώμα δεν έκανε τίποτα για να βοηθήσουν αυτούς, κυρίως γυναίκες και παιδιά, που είχαν πέσει στη θάλασσα ενώ χτυπούσαν εκείνους τους μετανάστες που προσπάθούσαν να τους σώσουν.


Μιλώντας στον Τύπο και σε περίπου εκατό αριστερούς υποστηρικτές μέσω διερμηνέα, οι Abdol Sabur Αζίζι, Fada Mohammad Ahmadi και Ehsanula Safi, δήλωσαν ότι η συμπεριφορά των ελληνικών αρχών σε όλη τη δοκιμασία τους, άγγιξε τα όρια της βαρβαρότητας.


Ισχυρίστηκαν ότι οι επιζώντες ποτέ δεν έκανε δηλώσεις ευχαριστώντας αρχές για τη διάσωσή τους, αντικρούοντας τους Έλληνες αξιωματούχους. Μερικοί επιζώντες λένε ότι έχασαν συγγενείς στο περιστατικό, στο οποίο 12 άνθρωποι θεωρούνται ότι έχουν χαθεί.


Μετάφραση - Απόδοση: LEFTeria-news


Boat sinking survivors denounce Greek authorities
ΔΙΑΒΑΣΤΕ - ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΗΧΟΣ & ΚΕΙΜΕΝΟ. Η μαρτυρία των επιζώντων του ναυαγίου στο Φαρμακονήσι και η συνέντευξη του επικεφαλής της UNCHR στην Ελλάδα.Επίθεση από τα διεθνή ΜΜΕ για τις ευθύνες του Λιμενικού και τις παράνομες ελληνικές επαναπροωθήσεις.EURONEWS. VIDEO: Ιρανός μετανάστης στην Ελλάδα με κομμένο αυτί, δαγκωμένο σε ρατσιστική επίθεση
VIDEO. DW. "Ελλάδα: Τα ορφανά της Αλεξανδρούπολης". Ορφανοτροφείο για προσφυγόπουλα και ρεπορτάζ από τον Έβρο.ΕΓΓΡΑΦΟ. Συνήγορος του Πολίτη προς Δένδια σχετικά με τις κρατήσεις στην Αμυγδαλέζα. Τι αναφέρει το Π.Δ. 114/2010.
Καταγγελίες στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ απο παιδιά - μετανάστες & πρόσφυγες - περιστατικών ανεξέλεγκτης αστυνομικής βαρβαρότητας
http://lefteria-news.blogspot.gr/2013/04/blog-post_7.htmlVIDEO.HRW."Μην επαναπροωθήτε ασυνόδευτα παιδιά & αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα, δεν έχουν καμία τύχη".
DW.Εκκρεμεί η πολιτική ασύλου.Η Γερμανία αντιδρά σε αναθεώρηση του "Δουβλίνο ΙΙ"
REUTERS. "Εγκαταλείποντας τον πόλεμο, οι Σύριοι αντιμετωπίζουν νέα δυστυχία στην Ελλάδα"ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ "Γιατροί Χωρίς Σύνορα & Διεθνής Αμνηστία επιτίθενται στην Ελλάδα, για την αντιμετώπιση των Σύριων προσφύγων"
VIDEO.WSJ.Το αβέβαιο μέλλον των Σύριων προσφύγων, αρνήθηκε ο Δένδιας να σχολιάσει τα στοιχεία του ρεπορτάζ
Μαρτυρία Σύριας μητέρας στην Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Απο τον πόλεμο της Συρίας, στον ρατσισμό της Ελλάδας.

Διεθνης Αμνηστία "Η κακοποίηση μεταναστών στην Ελλάδα αποτελεί ανθρωπιστική κρίση" - Kαταγγέλει φρικαλεότητες της ΕΛΑΣ στον 'Εβρο.
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ. «Η Ελληνική Αστυνομία χτυπούσε γυναίκα, θύμα βασανιστηρίων & πολιτική πρόσφυγα απο την Τουρκία»
VIDEO ΥΠΑΤΗΣ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑΣ ΟΗΕ.Λέσβος: Συγκλονισμένοι πρόσφυγες, επιζώντες ναυαγίου και μέλη Συριακής οικογένειας που χάθηκε.
ΕΓΓΡΑΦΟ.48σέλιδη Εκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας που καταγγέλλει ξανά τις φρικαλεότητες των Αρχών κατά μεταναστών και προσφύγων στα σύνορα. Η συνέντευξη τύπου του 2012 για το θέμα.HRW. Ένας χρόνος καταχρηστικών πρακτικών στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς»
Αστυνομία:Αποτίμηση 'Ξενιου Ζευς",στους δέκα αλλοδαπούς,ο ενας παράνομος.
Ο "Ξένιος Ζεύς", θεατρική παράσταση σε διεθνή Φεστιβάλ.΄Αλλη μια "διαφήμιση" της χώρας, προσφορά Δένδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.