Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Οργάνωση ζητεί εθελοντή για να εργαστεί στο Βέλγιο σχετικά με την υπόθεση της εξόρυξης χρυσού στην ΧαλκιδικήΗ Βελγική κοινωνική και οικολογική Οργάνωση CATAPA ζητάει μέσω της ιστοσελίδας της έναν εθελοντή, ο οποίος για 5 μήνες θα εργαστεί στα γραφεία της στην Γάνδη με σκοπό να συνεργαστεί με την Οργάνωση για την υπόθεση του Καναδικού ορυχείου στις Σκουριές.


Θα πρέπει να είναι γνώστης του θέματος, έως 30 ετών ενώ τα έξοδα (διαμονή, γεύματα και μεταφορές) θα καλύπτονται από την CATAPA.


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν βιογραφικό και συνοδευτική επιστολή στην Charlotte Christiaens: charlotte.christiaens @ catapa.be

ή Mieke Meire: mieke.meire @ catapa.be

πριν από την Κυριακή 12 Ιανουαρίου.Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε: 0032474100643 (Charlotte Christiaens).Ζητείται εθελοντής για να εργαστεί σχετικά με την υπόθεση της εξόρυξης χρυσού στην Χαλκιδική στην Ελλάδα


Η Οργάνωση CATAPA (Τεχνική Επιστημονική Επιτροπή για την παροχή βοήθειας σε περιβαλλοντικά θέματα).ψάχνει για έναν Ευρωπαίο εθελοντή ( μέσω του προγράμματος EVS ) για να ενταχθεί στην ομάδα μας στη Γάνδη , στο Βέλγιο , ώστε να εργαστεί για την υπόθεση του χρυσωρυχείου της Χαλκιδικής στη βόρεια Ελλάδα .


Η CATAPA είναι ένας οργανισμός που λειτουργεί ελέγχοντας τις επιπτώσεις των εξορύξεων μεγάλης κλίμακας στις κοινότητες και στο περιβάλλον στο Νότο , ειδικά στις χώρες-εταίρους μας Περού, Βολιβία και Γουατεμάλα . Στηρίζουμε τους κατοίκους και τις οργανώσεις τους, στις διαμαρτυρίες τους ενάντια στις μεγάλης κλίμακας επιχειρήσεις εξόρυξης . Μια παρόμοια κατάσταση εμφανίστηκε στην χερσόνησο της Χαλκιδικής στην Ελλάδα .Εκεί , η καναδική Eldorado Gold Corp θέλει να κατασκευάσει ένα μεγάλο ορυχείο χρυσού . Ωστόσο, οι τοπικές κοινωνίες δεν θέλουν ένα ορυχείο χρυσού στην περιοχή τους, δεδομένου ότι δεν θα φέρει ανάπτυξη, αλλά θα μολύνει τον αέρα και το νερό , και θα καταστρέψει τις μακροπρόθεσμες δυνατότητες για τις πιο βιώσιμες μορφές των δραστηριοτήτων τους, όπως είναι η γεωργία και ο τουρισμός . Οι άνθρωποι στην Ελλάδα έχουν ενημερωθεί για τις πιθανές οικολογικές και κοινωνικές επιπτώσεις του χρυσωρυχείου και παίρνουν θέση . Το πρόβλημα έχει ανέλθει σε εθνικό επίπεδο , με μεγάλες πορείες διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα .


Μετάφραση - Απόδοση: LEFTeria-news EVS volunteer wanted to work on the gold mining case of Halkidiki, Greece

http://www.catapa.be/en/vacatures/1554


ΔΙΑΒΑΣΤΕ - ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ


AFP “Χιλιάδες διαδήλωσαν κατά του "τοξικού" ορυχείου χρυσού στην Ελλάδα”. Επιτυχημένη πανελλαδική και διεθνής κινητοποίηση. Μηνύματα από Ναόμι Κλάιν και αλληλέγγυουςVIDEO. EURONEWS / INDEPENDENT "H Ρουμανία απορρίπτει το Καναδική λίμνη κυανίου”. Στοπ των Ρουμάνων στο Καναδικό μεταλλείο χρυσού, μετά από πολύχρονο αγώνα.
MINING WEEKLY. Πως η Eldorado Gold εξαγοράζει την Glory Resources, που έχει ως πολυτιμότερο κεφάλαιο το έργο στις Σάπες, στην Ελλάδα
ΕΓΓΡΑΦΟ 39 σελ της Κομισιόν. Περιουσία και γη του Δημοσίου πουλήθηκαν στην Hellas Gold σε κατώτερη τιμή & αφορολόγητα .Άρνηση της κυβέρνησης να πάρει πίσω δεκάδες εκατομμύρια από την εταιρεία.New Internationalist Magazine (UK). “Μεταλλευτικά συμφέροντα υπερισχύουν της τοπικής δημοκρατίας στην Ελλάδα”.Σε κάθε ρεπορτάζ για τις Σκουριές, το MEGA ξεχνάει την πρόσθεση αλλά πετάει στον πολλαπλασιασμό!Η Ελλαδα στο σκαμνι για τον Μπομπολα!Σκοτούρες για Gabriel στη Roșia Montana & για Eldorado στο Certej. DEUTSCHE WELLE. Λαϊκή οργή στη Ρουμανία για το καναδικό ορυχείο χρυσού.INDEPENDENT «Το βαρύ τίμημα του Ελληνικού χρυσού». Καταστροφή με ευθύνη της κυβέρνησης, που αρνήθηκε να σχολιάσει.GLOBE & MAIL (CANADA) "Ιερισσός.Το μεγάλο πρόβλημα της Eldorado" ΚΑΙ "Το σχέδιο εξόρυξης των Καναδών στην Ελλάδα"REUTERS Η Eldorado, όπως και οι υπόλοιπες εταιρείες εξόρυξης χρυσού, θα καθυστερήσουν έργα. Χάρτης με όλα τα πρότζεκτς των ΚαναδώνVICE (US). Νίκησαν πραγματικά οι διαδηλωτές στις Σκουριές την ΕΕ, τις εταιρείες εξόρυξης χρυσού και την αστυνομική τρομοκρατία στην Ελλάδα;ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ.Οι κατασκευές που έχει κάνει μέσα στο δάσος η "Ελληνικός Χρυσός" είναι παράνομεςΚΑΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ. Προς Καναδική Κυβέρνηση: Αποσύρετε τη στήριξη στην Eldorado Gold στη Βόρεια ΕλλάδαBLOOMBERG. 2012."Ο Ρουμάνος πρωθυπουργός ζητά να ακυρωθεί η άδεια της Eldorado Gold, λόγω παρατυπιών στη χρήση κυανίου"VIDEO.FRANCE2. Eλλάδα,το μεγάλο παζάρι? Ρεπορτάζ για το σκάνδαλο των Μεταλλείων στην Χαλκιδική.


Σε στρατιωτικό νόμο, από 2 Μαίου κοινότητες της Γουατεμάλας, που διαμαρτύρονται ενάντια στο Καναδικό ορυχείο χρυσού.Διαμαρτυρίες και στον Καναδά.LIBERATION. Ιερισσός! Ιερισσός!EL PAIS: Ο πυρετός του χρυσού φτωχαίνει την Ελλάδα
VIDEO Η επιδρομή των ΜΑΤ κατά των κατοίκων της Ιερισσού VIDEO.Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης βάζει στην θέση του, τον Καναδό Πρέσβη-πλασιέ της Ελντοράντο.VIDEO.RT."Ελλάδα: Παιδιά δηλητηριάστηκαν με αέρια καθώς τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στην χερσόνησο της Χαλκιδικής".Μαρτυρίες κατοίκων της Χαλκιδικής που κρατήθηκαν χωρίς λόγο στο τμήμα εως 16 ώρες.
VIDEO.H αστυνομία γκετοποιεί Ιερισσό και Σκουριές ενώ υπάρχουν ανακοινώσεις φορέων και καταγγελίες δικηγόρων προσαχθέντων.VIDEO.RT."Ελλάδα: Ισχυρη διαδήλωση κατά της εξόρυξης, ταρακουνά την Θεσσαλονίκη"Ψήφισμα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας,κατά των "επενδύσεων σε μεταλλεία χρυσού"FRANCE24 "Ιερισσός, η μικρή ελληνική πόλη που δεν ενδίδει στην εξόρυξη χρυσού"VIDEO.NEW YORK TIMES."Αμφιλεγόμενη Ελληνική Ανάπτυξη".Ο αγώνας των κατοίκων ενάντια στα μεταλλεία χρυσού. Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.