Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

VIDEO.Διεθνής & Ευρ.Ομοσπονδία Δημ.Υπαλλήλων. “Τα μέτρα λιτότητας αρνούνται στους Έλληνες την δημοκρατία”
Μια ομάδα ειδικών, από την Παγκόσμια Ομοσπονδία ΔΥ (PSI) και την Πανευρωπαΐκή Ομοσπονδία ΔΥ (EPSU), στελεχωμένη από δημοσιογράφους και ομιλητές συνεργαζόμενων συνδικάτων από όλο τον κόσμο, συγκεντρώθηκαν για την πρωτοβουλία Δίκτυο δράσης εκπροσώπων των PSI-EPSU στην Αθήνα από τις 4 έως τις 8 Νοεμβρίου.


Τα κυριότερα ζητήματα που τέθηκαν ήταν η ανεπαρκής χρηματοδότηση των υπηρεσιών υγείας, η εναντίωση στην ιδιωτικοποίηση του νερού και του ηλεκτρικού ρεύματος, οι συνθήκες εργασίας στις φυλακές, η δίκαιη φορολόγηση, η ανάγκη για κρατικά ΜΜΕ και οι βιώσιμες και αειφόροι εναλλακτικές για το υπάρχον πλαίσιο.


Ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων βρέθηκε και η έλλειψη δημοκρατίας που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.


Ελπίζουμε να τους μετέφερε κάποιος την παλαιότερη ατάκα του ανεκδιήγητου Άδωνι ότι ούτε ευρω πάση θυσία αλλά όυτε και Δημοκρατία (!) πάση θυσία.


Πάντως η δημοσίευση αυτή στην ιστοσελίδα της Public Services International έχει ημερομηνία 6 Ιανουαρίου 2014 και με δεδομένο ότι η χρονιά ξεκίνησε με δημοσίευση των περιπτώσεων λογοκρισίας, καταστολής & ανθρ.δικαιωμάτων της κυβέρνησης Σαμαρά, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από το Βρετανικό Index on Censorship, θεωρούμε ότι η χρονιά, απο πλευράς δημοσιευμάτων,  θα συνεχιστεί σαν την περσινή.Μερικά δημοσιεύματα του Ξένου Τύπου για την κατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα μπορείτε να τα διαβάσετε στο τέλος της ανάρτησης του LEFTeria-news

Τα μέτρα λιτότητας αρνούνται στους Έλληνες την δημοκρατία

6 Ιαν.2014


Η Ελλάδα, που είναι γνωστή ως η γενέτειρα της δημοκρατίας, παραπαίει κάτω από την επίδραση των τιμωρητικών μέτρων λιτότητας που επιβάλλει η «τρόικα» (ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών. Οι βαθιές περικοπές στον δημόσιο τομέα έχουν κατεβάσει τους μισθούς και έχουν ανεβάσει την ανεργία.


  Μια διεθνής ομάδα της PSI-EPSU με δημοσιογράφους για εργατικά θέματα, συναντήθηκε με τους επικεφαλείς της ΑΔΕΔΥ, της ελληνικής ομοσπονδίας του δημόσιου τομέα, και έκαναν ρεπορτάζ σχετικά με το πώς το «κοινωνικό και πολιτικό πείραμα» της λιτότητας επηρεάζει τον ελληνικό λαό.


Μετάφραση - Απόδοση: LEFTeria-news

Και στο YouTube

http://www.world-psi.org/en/video-austerity-measures-deny-greeks-democracy

Video: Austerity measures deny Greeks democracy

Greece, known as the birthplace of democracy, has been reeling under the impact of punishing austerity measures imposed by the ‘Troika’ (IMF, European Commission and European Central Bank) over the past five years. Deep cuts to the public sector have left wages low and unemployment high for all working people.


A PSI-EPSU international team of labour journalists met with the leaders of ADEDY, the Greek public sector federation, and reported on how the ‘social and political experiment’ of austerity is affecting Greek people.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ – ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΓια δεύτερη συνεχή χρονιά το Βρετανικό Index on Censorship δημοσίευσε τις περιπτώσεις λογοκρισίας, καταστολής & ανθρ. δικαιωμάτων της κυβέρνησης Σαμαρά. (Αγγλικό κείμενο)ΕΓΓΡΑΦΟ.Οργάνωση για την Ελευθερία Τύπου, υπο την αιγίδα του ΟΗΕ, υποβαθμίζει την Ελλάδα σε «Μερικώς Ελεύθερη». Όλοι οι λόγοι σε τρισέλιδη Έκθεση.ReINFORM.nl (Netherlands). Ζήσε τον μύθο σου στην Ελλάδα (μια ιδιόμορφη χούντα)ΑΡΧΕΙΟ.VIDEO.BBC.Κινδυνεύει η Ελλάδα να μην πληροί τα κριτήρια της Κοπενχάγης και να μην είναι μια ΔημοκρατιαTο Βρετανικό Index on Censorship δημοσίευσε τις περιπτώσεις λογοκρισίας & καταστολής της κυβέρνησης Σαμαρά.


GUARDIAN.Ανοιχτή Επιστολή - Διεθνής Πρωτοβουλία για την Δημοκρατία στην Ελλάδα.ROAR (US)."Greece, the real criminals live in other Villas — not the one of Amalias".Συνέλαβαν 35χρονο επειδή ανέβασε φωτογραφίες επεισοδίων με κατηγορία την ανατροπή του πολιτεύματοςINFOSHOP."Έκλεισαν το Athens Indymedia - Καταστολή στην Ελλάδα"DAILY MAIL.O νέος μεσαίωνας της Ευρώπης & της Ελλάδας.Guardian/Observer.Η Ελλάδα φλερτάρει με την τυραννία και η Ευρώπη κοιτάζει μακριά.GUARDIAN.Editorial.Λιτότητα στην Ελλάδα: Η δημοκρατία δοκιμάζεται στην καταστροφή.BBC.Aγάπη ή τίποτα: O πραγματικός ελληνικός παράλληλισμός με την Βαϊμάρη.ΗΧΟΣ.RADIO NPR (USA).Παλιά ελληνική νομοθεσία περί βλασφημίας,αναστατώνει το Σύγχρονο Θέατρο & το FacebookΑΡΧΕΙΟ. Άδωνις 2012.Ούτε ευρώ πάση θυσία ούτε…Δημοκρατία πάση θυσία!LE MONDE. Το κλείσιμο της ΕΡΤ : ποτέ δεν ξαναείδαμε κάτι τέτοιο, "ακόμη και κατά τη διάρκεια της δικτατορίας. Θυμίζει Ρουμανία του Τσαουσέσκου"


New Statesman .Ελλάδα.Επαφές πολιτικών με Στρατό, για εγγυήσεις ότι δεν θα επέμβει σε πιθανή εξέγερσηVIDEO.EURONEWS. EBU «Στη χειρότερη σελίδα της ιστορίας της Ευρώπης, όταν δεν υπήρχε απολύτως καθόλου δημοκρατία σε διάφορες χώρες, ποτέ, δεν συνέβη κάτι τέτοιο»WSJ Blog Brussels. Έκθεση στην ΕΕ, αναφέρει "δημοκρατική οπισθοδρόμηση" σε Ελλάδα και Ουγγαρία.ΕΓΓΡΑΦΟ. Επιστολή στον Ομπάμα από Οργανισμό Δικαιωμάτων να θέσει θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ακροδεξιάς, στον Σαμαρα!LIBERATION: «Μπορεί το χρέος να ρίξει μια Δημοκρατία;» Παραλληλισμός της Ελλάδας με την αποικία της Νέας Γής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.