Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Η Διεθνής & η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων καταγγέλουν τα σχέδια της κυβέρνησης για τη ΝΕΡΙΤ. Ολόκληρο το Δελτίο Τύπου.Η Διεθνής και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων καταγγέλουν τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για τον καινούργιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

 17 Ιανουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

"Η Διεθνής και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων εκφράζουν ιδιαίτερο προβληματισμό για τα «απαράδεκτα» σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για το νέο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα ΝΕΡΙΤ, που οδηγούν στην απώλεια πολλών θέσεων εργασίας για τους δημοσιογράφους και στη δημιουργία ενός υποβαθμισμένου αθηνοκεντρικού οργανισμού.


Η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε τη δημιουργία της Νέας Ελληνικής Ραδιοφωνίας Ιντερνέτ και Τηλεόρασης (ΝΕΡΙΤ), η οποία αναμένεται να ξεκινήσει το Μάρτιο του 2014 με προσωπικό μόλις 132 εργαζόμενους.


Παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι η ΝΕΡΙΤ θα αποτελέσει το «Ελληνικό BBC», η Διεθνής και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων θεωρούν ότι ο ελάχιστος αριθμός του προσωπικού στον καινούργιο σταθμό φανερώνει ότι δεν θα διατεθούν οι απαραίτητοι πόροι για τη λειτουργία ενός ανεξάρτητου, πολυφωνικού και ποιοτικού φορέα. Μάλλον το αντίθετο θα συμβεί με τη δημιουργία ενός οργανισμού με έδρα την Αθήνα, που δεν θα έχει τη δυνατότητα να εστιάζει στις άλλες περιοχές της χώρας.


Επιπλέον, ΔΟΔ και ΕΟΔ πιστεύουν ότι θα χαθούν περισσότερες από 500 θέσεις εργασίας εξειδικευμένου προσωπικού, με πολλά χρόνια εργασιακής εμπειρίας στην ΕΡΤ και ως εκ τούτου, ο καινούργιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας θα δυσκολευτεί ιδιαίτερα στην παροχή ποιοτικού προγράμματος το οποίο θα ανταγωνίζεται τα ελληνικά ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια.


Επίσης, είναι πολύ πιθανό ένα μεγάλο μέρος του προγράμματος της ΝΕΡΙΤ, να ανατεθεί εργολαβικά σε ιδιωτικές εταιρίες παραγωγής, παρόλο που τον περασμένο Ιούνιο ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε χαρακτηρίσει αυτές τις εταιρίες «αμαρτωλές».


«Μετά το αιφνιδιαστικό κλείσιμο του ελληνικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα ΕΡΤ και τους οκτώ μήνες σιγής που ακολούθησαν, φαίνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση ξεκινά τη λειτουργία ενός καινούργιου φορέα με τα ελάχιστα απαραίτητα προκειμένου να δικαιολογήσει την είσπραξη του ανταποδοτικού τέλους από το κοινό», δήλωσε ο Τζιμ Μπουμέλα Πρόεδρος της ΔΟΔ και συνέχισε:


«Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τις ελληνικές δημοσιογραφικές Ενώσεις που είναι μέλη της Ομοσπονδίας και καλούμε την κυβέρνηση να επανεξετάσει τα σχέδια της, προχωρώντας σε νέες διαβουλεύσεις με τις δημοσιογραφικές ενώσεις μέλη της ΔΟΔ, τους πολιτικούς και τους άλλους ενδιαφερόμενου φορείς, πριν καταλήξει σε αποφάσεις, που είναι δυνατόν να αποβούν μοιραίες για το μέλλον της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στην Ελλάδα».


Οι ελληνικές δημοσιογραφικές Ενώσεις μέλη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων έχουν εκφράσει ισχυρές επιφυλάξεις για τα κυβερνητικά σχέδια.


Στηρίζοντας τους Έλληνες συναδέλφους ο Μόγκενς Μπλίχερ Μπζερεγκάρντ Πρόεδρος της ΕΟΔ κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ενωση Δημοσίας Ραδιοτηλεόρασης EBU, να μην δεχθεί την αίτηση συμμετοχής της ΝΕΡΙΤ υπό την παρούσα μορφή, δηλώνοντας: «Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να αποσύρει τα απαράδεκτα σχέδια και με σοβαρότητα να επανεξετάσει το παρόν και το μέλλον της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, λαμβάνοντας αποφάσεις που θα οδηγήσουν σε σημαντικές βελτιώσεις, χωρίς προκαταλήψεις και αποκλεισμούς έμπειρων και σκληρά εργαζομένων συναδέλφων»”.
IFJ/EFJ Denounce Greek Government’s Plans for New Public Broadcaster
ΔΙΑΒΑΣΤΕ - ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

 


ΕΓΓΡΑΦΟ. ΔΤ/ΝΕΡΙΤ Υπογραφές δεκάδων αναθέσεων εκατοντάδων χιλ.ευρώ σε ιδιώτες σε έναν μήνα! 190 χιλ σε εταιρία συμμετοχών Μπόμπολα & ΔΟΛ, 500 χιλ για ενοικίαση εξοπλισμού/εγκαταστάσεων
Ανασφάλειες σε ΔΤ/ΝΕΡΙΤ. Πάνω από 78 χιλ.για σεκιούριτι σε Ραδιομέγαρο και ΚΕ, υπολογίζονται συνολικές αναθέσεις άνω των € 216000 σε εταιρίες ασφαλείας.
ΕΓΓΡΑΦΟ.Διαφάνεια-Αγνοείται. Πέφτουν βροχή οι απευθείας αναθέσεις σε ιδιώτες από την ΔΤΕΓΓΡΑΦΟ.Ιδιώτης στη ΔΤ! Εδωσαν σε εταιρεία τον σχεδιασμό, υλοποίηση του φορέα καθώς και επιλογή προσωπικού αντί ΑΣΕΠ, με κόστος €58500 πλην φπα & φόρους
Έγινε κι αυτό. Προκηρύχθηκε πενθήμερη απεργία στην ΔΤ κατά Καψή και κυβέρνησης. Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ

Κερδοφόρος η ΕΡΤ. Έδινε στον προυπολογισμό πάνω από 80 εκ ευρώ, θα έδινε το 2013 και 2014, 80-84 εκΠονοκέφαλος για Καψή.Η ΕΡΤ θα καλύψει την ΔΕΘ ενώ είναι η μόνη με ανταποκριτή στην Μ.Ανατολή.
Σφιχταγκάλιασμα ΔΟΛ-MEGA σε ΝΕΡΙΤ από Καψή & Καραπαναγιώτη. Όλο το απίστευτο Εποπτικό Συμβούλιο.
THE INDEPENDENT. H νεα Ελληνική Κρατική Τηλεόραση, έρχεται από το παρελθόν.
VIDEO FRANCE2. «Ελλάδα: ο θάνατος της δημόσιας τηλεόρασης» 2 ρεπορτάζ για το κλείσιμο της ΕΡΤ.
VIDEO. ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ.Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνεχίζουν να εργάζονται δωρεάν με περισσότερους θεατές από ποτέ.
Η NEW EUROPE (ΒΕΛΓΙΟ) δημοσίευσε ανοιχτή επιστολή στον Μπαρόζο για την ΕΡΤ. "Στο Φως και στο Σκοτάδι" 
http://lefteria-news.blogspot.gr/2013/06/new-europe_22.html
ΕΓΓΡΑΦΟ.Το ΦΕΚ διορισμού του Πάσχου στον ΕΟΑ - ΣΤΑΘΗΣ “Ανάρτηση επι προσωπικού” για τον Μανδραβέλη.
Σίμος Κεδίκογλου.Παγκόσμιο φαινόμενο εκπροσώπου , τα έργα του στην ΕΡΤ και η τραγική εμφάνιση "πανελίστα" στο RT.
24 Απριλίου. Συνέντευξη Τύπου εργαζομένων ΕΡΤ: «26 νεοπροσληφθέντες σύμβουλοι πλήρώνονται σχεδόν όσο 600 δημοσιογράφοι» Ονομαστική λίστα.
ΑΡΧΕΙΟ. ΚΛΟΠΗ. Με υπογραφή Κεδίκογλου, 75 εκατ.ευρω απο το ανταποδοτικο της ΕΡΤ,δωρο στους ιδιωτες της ενεργειας!L'Humanité : “Αποκαλύψεις: Η ΕΡΤ ήταν επικερδής” Έγγραφο που δείχνει κερδοφορία της ΕΡΤ, κατά το πρώτο φετινό τρίμηνο.Κατατέθηκε Πρόταση προς συζήτηση στο Βρετανικό Κοινοβούλιο για την ΕΡΤ!!
NEW EUROPE (ΒΕΛΓΙΟ). Παράνομο το κλείσιμο της ΕΡΤ κατά παράβαση 2 συγκεκριμένων Εθνικών Νόμων-Κοινοτικών Οδηγιών, σύμφωνα με διαρροές Κομισιόν!BLOOMBERG Το nerit.gr δεν είναι πλέον διαθέσιμο, προσπαθήστε στο "Pitsaria-pou-eskise.gr"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.