Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Έγινε κι αυτό. Προκηρύχθηκε πενθήμερη απεργία στην ΔΤ κατά Καψή και κυβέρνησης. Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ

Έγινε και αυτό. Η  ΕΣΗΕΜ-Θ προκήρυξε πενθήμερη απεργία στο σχήμα της ΔΤ που λειτουργεί στην Θεσσαλονίκη, διαμαρτυρόμενη “για τον προσχηματικό τρόπο με τον οποίον αντιμετωπίζει η  κυβέρνηση το δικαίωμα της περιφέρειας στη δημόσια ενημέρωση”.


Επίσης με δεύτερη ανακοίνωση την ίδια ημέρα, η ίδια Ένωση Συντακτών επιτίθεται προσωπικά στον Παντελή Καψή για τους χειρισμούς του.


Η απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην ΔΤ αρχίζει την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014 στις 06.00 πμ και λήγει την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014 την ίδια ώρα.Πώς να σχολιάσεις τώρα την συγκεκριμένη είδηση; 


Απεργία στη Δημόσια Τηλεόραση

17 Ιανουαρίου 2014

Πενθήμερη απεργία στο σχήμα της Δημόσιας Τηλεόρασης (ΔΤ) που λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη κηρύσσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ, διαμαρτυρόμενο για τον προσχηματικό τρόπο με τον οποίον αντιμετωπίζει η  κυβέρνηση το δικαίωμα της περιφέρειας στη δημόσια ενημέρωση.

Η απεργιακή κινητοποίηση αρχίζει την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014 στις 06.00 πμ και λήγει την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014 την ίδια ώρα.


Η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί την κυβέρνηση να διατηρήσει τη Θεσσαλονίκη ως έδρα άρτιου, αυτόνομου και πλήρως στελεχωμένου σταθμού της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης διασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό το δικαίωμα των πολιτών της περιφέρειας στην Ενημέρωση


Επιχείρηση απαξίωσης της ΕΡΤ3 από τον Π. Καψή


Με μια επιχείρηση απαξίωσης της ΕΡΤ3, με διαστρεβλωμένα και λειψά στοιχεία, μισές αλήθειες και ένα ανέξοδο ευχολόγιο για το μέλλον της Ενημέρωσης στην περιφέρεια, επιχειρεί ο αρμόδιος υφυπουργός Π. Καψής να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την ακύρωση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης στη Βόρεια Ελλάδα.


Στις δηλώσεις του για άνισο επιμερισμό δαπανών της ΕΡΤ3 υπέρ του προσωπικού και εις βάρος της παραγωγής προγράμματος ο υφυπουργός σκοπίμως παραλείπει να διευκρινίσει ποιο ποσοστό από το προϋπολογισμένο υπέρ της ΕΡΤ3 μέρος του ανταποδοτικού τέλους κατέληγε πράγματι στον σταθμό. Παραλείπει επίσης να αναφέρει ότι έστω και με τον περιορισμένο αυτόν πόρο η ΕΡΤ3 διέθετε την καλύτερη αναλογία κόστους προς παραγόμενο πρόγραμμα.


Οι παραλείψεις αυτές δεν είναι παράδοξες: εντάσσονται στην αντίληψη που αποδεδειγμένα υπηρετεί ο κύριος Καψής, ότι η εμβέλεια της δημόσιας ενημέρωσης πρέπει να φτάνει ως την περιφέρεια της Πλατείας Συντάγματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.