Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

INDEPENDENT “Ακριβώς αυτό που δεν χρειαζόταν η Ελλάδα: ο ηγέτης των Βρετανών εθνικιστών επιδιώκει συμμαχία με την Χρυσή Αυγή”.



H Independent αναφέρει σε δημοσίευμα της ότι οι Βρετανοί εθνικιστές μαζί με τους νεοναζί του Ουγγρικού Jobbik, επιδιώκουν πανευρωπαϊκή συμμαχία με την συμμετοχή και της Χρυσής Αυγής.



Φωτογραφίες από εκδηλώσεις του Jobbik




Οι "δημοκράτες" του BNP.



Ο Nick Griffin, ο ηγέτης του Βρετανικού Εθνικού Κόμματος προσπαθεί να βαφτίσει το κρέας, ψάρι και τους φασίστες που εκπροσωπεί, “δημοκράτες αγωνιστές”.


Το θέμα έχει ενδιαφέρον και θα το βρούμε μπροστά μας σύντομα και ενώ οι σχέσεις της Χρυσής Αυγής με Γερμανούς νεοναζί είχαν αποκαλυφθεί στο παρελθόν, μετά από έρευνα των γερμανικών Αρχών.



Συγκεκριμένα σε δημοσίευμα του GUARDIAN διαβάζαμε ότι "Γερμανοί και Έλληνες δεξιοί εξτρεμιστές έχουν σφυρηλατήσει στενές επαφές στην Γερμανία, σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν τη βάση εξουσίας τους στην Ευρώπη, σύμφωνα με Γερμανούς αξιωματούχους".


Για περισσότερες πληροφορίες έχουμε αναρτήσει στο LEFTeria-news, ένα πλήρες Αρχείο Αναρτήσεων & Αρχείο Ξένου Τύπου 2012-2014






Ακριβώς αυτό που δεν χρειαζόταν η Ελλάδα: ο ηγέτης του BNP Νικ Γκρίφιν επιδιώκει συμμαχία με την Χρυσή Αυγή.


Nathalie Savaricas , Charlotte McDonald-Gibson

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014


Ο Nick Griffin, ηγέτης του Βρετανικού Εθνικού Κόμματος, υποσχέθηκε την Παρασκευή ότι θα σφυρηλατήσει μια συμμαχία μέχρι και πέντε ακροδεξιών κομμάτων μετά τις  Ευρωεκλογές του Μαΐου, στις οποίες το BNP αναμένεται να κάνει καλά.


Μιλώντας στην Αθήνα σε συνέντευξη τύπου που διοργανώθηκε από το ακροδεξιό κόμμα της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα, ο κ. Griffin είπε ότι τα κόμματα θα πρέπει να συμφωνήσουν σε μια σειρά από πολιτικές, όπως η μετανάστευση από τον «τρίτο κόσμο» και η διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


«Υπάρχει μια κοινή δέσμη βασικών αξιών: αντίθεση στη μαζική μετανάστευση από τον τρίτο κόσμο, υπεράσπιση των χριστιανικών παραδοσιακών αξιών, την τελική διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το συντομότερο δυνατόν, και την αντίθεση στην παγκοσμιοποίηση», δηλωσε στην Independent.


Σε ένα βαθμό [έχω αναλάβει ηγετικό ρόλο], αλλά το Jobbik [ένα ουγγρικό πολιτικό κόμμα] εμπλέκεται επίσης, πολύ σοβαρά. Το Jobbik τείνει να συνεργάζεται με ανθρώπους στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη, ενώ τείνω προς τη Δυτική και Νότια Ευρώπη - είναι μια κοινή προσπάθεια”.


"Ουσιαστικά τώρα, είμαστε όλοι απασχολημένοι ή θα απασχοληθούμε με τις δικές μας προεκλογικές εκστρατείες, με τοπικά θέματα. Έτσι, αυτό θα γίνει τον Ιούλιο - οι εκλογές είναι τον Μάιο. Στη συνέχεια, θα υπάρξρουν σύντομες ανεπίσημες συνομιλίες και συζητήσεις. Αλλά όλα οι νέοι ευρωβουλευτές θα συναντηθούν κατά την έναρξη των εργασιών του Ιουλίου στο Στρασβούργο, οπότε τότε όλοι πραγματικά θα ξεκινήσουμε. Η σχέση [με την Χρυσή Αυγή] είναι ακόμα στα σπάργανα. Από ό, τι έχω δει, είναι παρόμοια με τους άλλους εθνικιστές στην Ευρώπη".


Ο κ. Griffin, ο οποίος απέρριψε την απεικόνιση της Χρυσής Αυγής ως νεοναζιστικό κόμμα ως “γελοία λασπολογία, κλήθηκε στην Αθήνα για να δείξει την υποστήριξη του στο κόμμα, το οποίο όπως ανακοίνωσε σχεδιάζει να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά τη διάρκεια της “πολιτικής συνωμοσίαςεναντίον του.


Τον Οκτώβριο, έξι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής της οργάνωσης, Νίκου Μιχαλολιάκου, συνελήφθησαν μετά το θανατηφόρο μαχαίρωμα του αντιρατσιστή μουσικού, Παύλου Φύσσα, ένα μήνα νωρίτερα. Ο κ. Μιχαλολιάκος, προφυλακίστηκε με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.


Ένας άνδρας που κρατείται ως ύποπτος για το μαχαίρωμα φέρεται να είπε στην αστυνομία ότι ήταν υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής. Το κόμμα, και ο κ. Μιχαλολιάκος, έχουν έντονα αρνηθεί οποιαδήποτε σχέση με την επίθεση.


Εξαπολύοντας επίθεση εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία έχει επιβάλει σκληρά μέτρα λιτότητας για να φέρει τα δημόσια οικονομικά της χώρας υπό έλεγχο, ο κ. Griffin είπε ότι οι αρχές είχαν οργάνωσαν μια «πολυεπίπεδη επίθεση» κατά του δικαιώματος του ελληνικού λαού να “επιλέξει ή να απορρίψειένα ριζοσπαστικό κόμμα της δεξιάς .


Αφότου το κοινοβούλιο ψήφισε πρόσφατα να κόψει την κρατική χρηματοδότηση για το κόμμα, η Χρυσή Αυγή απέρριψε όλες τις κατηγορίες εναντίον της ως ένα σχέδιο για την εξολοθρεύσουν” λόγω της δημοτικότητάς της.
Νωρίτερα την ίδια μέρα στην Ελλάδα ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνησή του δεν θα λάβει κανένα έκτακτο μέτρο για την απαγόρευση της Χρυσής Αυγής, προσθέτοντας ότι η οικονομική ανάκαμψη της χώρας και η πολιτική διαδικασία θα είναι αρκετά για να αντισταθμίσουν την ανοδική της πορεία.


Η Χρυσή Αυγή αναμένεται να τα πάει καλά στις δημοτικές και ευρωπαϊκές εκλογές καθώς οι ψηφοφόροι στρέφονται στα πολιτικά άκρα για να τιμωρήσουν τα μεγάλα κόμματα για τα μέτρα λιτότητας που έχουν φέρει την ποιότητα ζωής σε κατακόρυφη πτώση και την της ανεργία στα ύψη.


Εμείς δεν χρησιμοποιούμε περιττά, έκτακτα όπλα για την καταπολέμηση αυτής της εξτρεμιστικής οργάνωσης”,  δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς στους δημοσιογράφους στην Αθήνα. “Βρίσκονται στη φυλακή, σύμφωνα με τη σημερινή νομοθεσία. Για την καταπολέμηση του εχθρού σου, δεν πρέπει να γίνεσαι σαν τον εχθρό σου ... όλα εξαρτώνται από την δικαστική πλευρά”.


Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Χρυσή Αυγή θα γινόταν το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα στο κοινοβούλιο, εάν οι εκλογές γίνονταν τώρα και η σταθερότητα της κυβέρνησης έχει αμφισβητηθεί καθώς ο κυβερνητικός συνασπισμός του κ. Σαμαρά έχει σταθερά αποδυναμωθεί.


Όμως, ενώ έχει χάσει την τρικομματική υποστήριξη και έχει δει την πλειοψηφία του στο κοινοβούλιο των 300 εδρών να συρρικνώνεται σε 153 βουλευτές, ο κ. Σαμαράς επέμεινε ότι δεν θα γίνουν εκλογές τουλάχιστον μέχρι το 2015.


Προέβλεψε επίσης ότι τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα θα θριαμβεύσουν τον Μάιο.


Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι μερικοί άνθρωποι θα συνεχίζουν να αντιδρούν κατά του “ακραίου προγράμματος λιτότηταςτης χώρας με το να στρέφονται σε κόμματα όπως  η Χρυσή Αυγή, αλλά είπε ότι η ολοκλήρωση του προγράμματος οικονομικής μεταρρύθμισης και η επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη θα είναι οι καλύτερες λύσεις.



“Νομίζω ότι από τη στιγμή που θα πέφτει η ανεργία, δεν θα υπάρχει πλέον η δυνατότητα για αυτά τα κόμματα, να επωφεληθούν από την ελληνική αδυναμία”, είπε .

Με την ανεργία των νέων να αγγίζει το 60% , η ανάκαμψη δεν έχει ακόμη μεταφραστεί σε θέσεις εργασίας και ευημερία για τους απλούς ανθρώπους . Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη δείχνουν ότι το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε σε επίπεδα ρεκόρ του 27,8% τον περασμένο μήνα , ενώ η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε για πέμπτο συνεχόμενο μήνα , κατά 6,1%.

Οι υπουργοί είναι σίγουροι , όμως , ότι η Ελλάδα θα βγει από την ύφεση μέχρι το τέλος του έτους και θα επιδίωξουν συμφωνία με τους πιστωτές σχετικά με τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους , και συγκεκριμένα για ένα χαμηλότερο επιτόκιο ή διευρυμένο πρόγραμμα για να αποπληρώσουν τα δάνειά τους .

Η Ελλάδα έχει λάβει περίπου € 240bn ( £ 200 δις ευρώ ) σε bailouts από την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο , αλλά τα χρήματα αυτά ήρθαν με τεράστιο κοινωνικό κόστος - και τεράστιο πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση .

Το κόμμα του κ.Σαμαρά, η  Νέα Δημοκρατία, αντιμετωπίζει επίσης απειλή από τα αριστερά , με το αντιπολιτευόμενο κόμμα του Σύριζα να φέρνει τώρα ένα μικρό προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις .



Μετάφραση - Απόδοση: LEFTeria-news


ΔΙΑΒΑΣΤΕ - ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ

Χρυσή Αυγη: Αρχείο Αναρτήσεων & Αρχείο Ξένου Τύπου 2012-2014


GUARDIAN.Πονοκέφαλος για τις Γερμανικές Αρχές η Χρυσή Αυγή, λόγω των επαφών της με Γερμανούς ακροδεξιούς.




Just what Greece didn’t need: BNP leader Nick Griffin seeks Golden Dawn alliance
Friday 10 January 2014 

Nick Griffin, leader of the British National Party, promised on Friday to forge an alliance of up to five far-right parties after May’s European parliamentary elections, in which the BNP is expected to do well.
Speaking in Athens at a press conference organised by Greece’s far-right Golden Dawn party, Mr Griffin said the parties should agree on a range of policies such as immigration from “third-world” countries and the break-up of the European Union.
 “There are a common core set of values: opposition to mass immigration from the third world, defence of Christian traditional values, the eventual breakup of the European Union, as quickly as possible, and opposition to globalism,” he told The Independent. “To an extent I am [taking the lead] but Jobbik [a Hungarian political party] is very seriously involved as well. Jobbik tends to work with people in central and eastern Europe whereas I tend to do western and southern Europe – it’s a joint effort.

“Effectively now, we are all tied up or getting tied up with our own election campaigns, on local things. So this will be in July – the elections are in May. There will then be short informal talks, discussions after that. But all the new MEPs will come together at the very start of July in Strasbourg, so that’s when it will all really begin. The relationship [with Golden Dawn] is still very much in its infancy. From what I’ve seen of them they are very similar to the other nationalists in Europe.”
Mr Griffin, who dismissed Golden Dawn’s portrayal as a Neo-Nazi party as a “ridiculous smear”,  was invited to Athens to show support for the party as it announced plans to appeal to the European Court of Human Rights over the “political conspiracy” against it.


In October, six Golden Dawn MPs, including the group’s leader, Nikos Mihaloliakos, were arrested after the fatal stabbing of anti-racist musician, Pavlos Fyssas, a month earlier. Mr Mihaloliakos was remanded in custody on charges of organising a criminal group.
A man held on suspicion of the stabbing reportedly told police he was a Golden Dawn supporter. The party, and Mr Mihaloliakos, has strongly denied any link to the attack.
Attacking the Greek government, which has imposed harsh austerity measures to bring the country’s public finances under control, Mr Griffin said the authorities had staged a “multi-level assault” against Greek people’s right to “choose or reject” a radical right-wing party.

After parliament voted recently to cut state funding for the party, Golden Dawn rejected all accusations against it as a plan to “annihilate” it because of its popularity.
Earlier in the day Greece’s Prime Minister said his government would not take any extraordinary measures to outlaw Golden Dawn, adding that the nation’s economic recovery and the political process were enough to counter its rise.
Golden Dawn is expected to perform well in municipal and European Parliament elections as voters turn to political extremes to punish mainstream parties for the austerity measures which have sent quality of life plummeting and unemployment rocketing.

“We do not use unnecessary, extraordinary weapons to fight this extremist group,” Antonis Samaras told reporters in Athens. “They are in prison according to today’s laws. To fight your enemy you must not be like your enemy... everything depends on the judicial side. ”
Polls suggest that Golden Dawn would become the third largest party in parliament if elections were to be held now, and the stability of the government has been called into question as Mr Samaras’s coalition has steadily weakened.

But despite losing the backing of three parties and seeing his majority in the 300-seat parliament shrink to 153, Mr Samaras insisted there would be no more elections until at least 2015. He also predicted that pro-European parties would triumph in May.
He conceded that some people would continue to react against the country’s “extreme austerity programme” by turning to parties like Golden Dawn, but he said that finishing the economic reform programme and returning the country to growth were the best solutions.
“I think that the moment you have unemployment falling the potential for those parties to capitalise on the Greek weakness will no longer be there,” he said.
With youth unemployment pushing 60 per cent, the recovery has yet to translate into jobs and prosperity for ordinary people. Figures released on Thursday show the jobless rate rose to a record 27.8 per cent last month, while industrial output fell for a fifth consecutive month, by 6.1 per cent.
Ministers are confident, though, that Greece will come out of recession by the end of the year and are seeking agreement with their creditors on debt relief measures, specifically a lower interest rate or an extended schedule to repay their loans.

Greece has received about €240bn (£200bn) in bailouts from the EU and the International Monetary Fund, but the money has come at a huge social cost – and a huge political cost for the government.
Mr Samaras’ New Democracy Party is also facing a threat from the left, with the opposition Syriza party now showing a narrow lead in the polls.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.