Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Πως συνεχίζεται το μεγάλο κόλπο των τραπεζών. REUTERS “Οι ελληνικές τράπεζες ενδέχεται να χρειαστούν νέα κεφάλαια”



Κι άλλα λεφτά για τις τράπεζες. 

Όποιος δεν πέρασε απο εφορία, ας πάει. Ένα χεράκι να βάλουμε όλοι!


Πάντως ας μας εξηγούσε κάποιος πως δώσαμε το καλοκαίρι 28 δις στις τράπεζες και πήραμε πίσω μετοχές, 

όταν την ίδια εποχή η χρηματιστηριακή αξία των τραπεζών αυτών ήταν πολύ (πολύ) μικρότερη, σχεδόν 2.2 δις, ενώ είχε φτάσει και στο ιστορικό χαμηλό επίπεδο των 1,7 δισ. ευρώ.





Βέβαια μετά απογειώθηκε, με τα λεφτά μας, όπως μας ενημέρωνε η Καθημερινή

.



Κάναμε λοιπόν τον μεγαλύτερο δανεισμό που έχει κάνει ποτέ χώρα και με αυτά τα χρήματα διασώσαμε ιδιωτικούς οργανισμούς, όπως η EUROBANK, η οποία παρεπιπτόντως σύμφωνα με έγγραφο της τράπεζας, έδινε 1300 ευρώ μεροκάματο στα υψηλόβαθμα στελέχη της.





Η κυβέρνηση της Ισλανδίας πάντως που πήρε άλλο δρόμο και  διέγραψε χρέη νοικοκυριών απο στεγαστικά, φέτος καταγράφει ανάκαμψη.




Οι ελληνικές τράπεζες ενδέχεται να χρειαστούν νέα κεφάλαια - κεντρική τράπεζα


Πεμ 16 Ιαν 2014


Γιώργος Γεωργιόπουλος




(Reuters) - Οι ελληνικές τράπεζες είναι πιθανό να χρειαστούν πρόσθετα κεφάλαια αφότου ολοκληρωθούν τα αποτελέσματα του health check αυτό το μήνα, δήλωσε την Πέμπτη η κεντρική τράπεζα της χώρας, απειλώντας δυνητικά τα σχέδια της  κυβέρνησης να μειώσει το δικό της χρηματοδοτικό κενό.


Η κυβέρνηση θέλει να είναι σε θέση να αξιοποιήσει μέρος των χρημάτων που έχει απομείνει στο ελληνικό ταμείο διάσωσης των τραπεζών για τη μείωση του ελλείμματος χρηματοδότησης της χώρας το τρέχον έτος και το επόμενο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκτιμούν το έλλειμμα να είναι περίπου 11 δισ. ευρώ (14.950 εκατομμύρια δολάρια).


Οι τέσσερις μεγάλες τράπεζες της Ελλάδας υποβάλλονται σε ένα δεύτερο γύρο τεστ αντοχής από την κεντρική τράπεζα, για να ελεγθεί αν τα € 28 δισεκατομμύρια που διατέθηκαν το περασμένο καλοκαίρι για την ανακεφαλαιοποίηση τους, τις έχει φέρει σε ικανή θέση να απορροφήσουν μελλοντικά σοκ, καθώς τα επισφαλή δάνεια συνεχίσουν να αυξάνονται.
Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια έχουν διογκωθεί σε περίπου 30% του συνόλου των δανείων και έξι χρόνια ύφεσης έχουν συρρικνώσει την ελληνική οικονομία κατά ένα τέταρτο, οδηγώντας στην ανεργία σχεδόν 28% των πολιτών.


"Το πιο πιθανό είναι ότι θα χρειαστούν περισσότερα κεφάλαια," δήλωσε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γεώργιος Προβόπουλος, σε μια κοινοβουλευτική ακρόαση, χωρίς να παράσχει στοιχεία ή να προσδιορίσει ποιες τράπεζες μπορεί να χρειαστούν πρόσθετα κεφάλαια.
Αλλά ο Προβόπουλος επανέλαβε, επίσης, ότι το υπόλοιπο ρυθμιστικό κεφάλαιο στο ταμείο διάσωσης των τραπεζών, το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ), είναι επαρκής για να καλύψει τυχόν πρόσθετες κεφαλαιακές ανάγκες.


"Το υπόλοιπο μαξιλαράκι στο ΤΧΣ περίπου 8 έως € 9 δις, θα είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες που ενδέχεται να προκύψουν από τη διαδικασία του κεφαλαιακού stress-test», είπε στους βουλευτές. «Είναι ένα σημαντικό, ικανοποιητικό μαξιλαράκι".


Οι μεγαλύτερες τράπεζες της Ελλάδας είναι η Εθνική Τράπεζα, η Τράπεζα Πειραιώς, η Eurobank και Alpha Bank και ελέγχουν περίπου το 90% της τραπεζικής αγοράς της χώρας.



Ανήκουν κατά πλειοψηφία στο ΤΧΣ, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το πακέτο διάσωσης της Ελλάδας από την ΕΕ και κάλυψε το μεγαλύτερο μέρος της ανακεφαλαιοποίησης του περασμένου έτους, αξίας  € 28 δισεκατομμυρίων, με αντάλλαγμα τις μετοχές των τραπεζών.



Τα ελληνικά τεστ αντοχής θα βοηθήσουν τις τράπεζες να διαπραγματευθούν επικείμενους πανευρωπαϊκούς ελέγχους πριν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναλαμβάνει την άμεση εποπτεία των κορυφαίων τραπεζών της ζώνης του ευρώ το Νοέμβριο.


Η Τράπεζα της Ελλάδα προσέλαβε την BlackRock να προβεί σε επανεξέταση της ποιότητας του ενεργητικού για τον προσδιορισμό πιθανών πιστωτικών ζημιών μέχρι το 2016. Οι ελληνικές τράπεζες κλήθηκαν να αποδείξουν ότι διαθέτουν επαρκή κεφάλαια για να αντέξουν άλλα δύο χρόνια ύφεσης στο πλαίσιο του «αρνητικού» σενάριο της άσκησης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων.


Μετάφραση - Απόδοση: LEFTeria-news


http://www.reuters.com/article/2014/01/16/greece-banks-idUSL5N0KQ20X20140116?rpc=401&feedType=RSS&feedName=rbssFinancialServicesAndRealEstateNews&rpc=401



ΔΙΑΒΑΣΤΕ  ΣΧΕΤΙΚΑ


NEW YORK TIMES. Ολόκληρο το άρθρο σχετικά με το πως η Ελλάδα χαρίζει τώρα στους τραπεζίτες ποσό ίσο με 4 φορές της πώλησης ΔΕΣΦΑ. Ο ρόλος Σάλλα.



ΕΓΓΡΑΦΟ.Διασώσαμε την Eurobank που έδινε 1300 ευρώ μεροκάματο στα υψηλόβαθμα στελέχη της.



WALL STREET JOURNAL. Πως οι διαχειριστές αμοιβαίων της Eurobank και Εθνικής έβγαλαν τις μεγαλυτερες αποδόσεις παγκοσμίως απο τα ομόλογα του Ελλ. Δημοσίου.



Εμείς δανείζουμε τις τράπεζες και αυτές , όλες μαζί, δανείζουν τον Μπόμπολα! Νέο δάνειο 397,5 εκατ. ευρώ από 5 τράπεζες.



Πρωτοτυπία! Ο κυρ-Παραδιάς των «ιδιοκτητών» υπέρ της αναστολής των πλειστηριασμών και τραπεζών, μιλώντας στο Associated Press!




VIDEO.EURONEWS/RT. Σεισάχθεια. Η Ισλανδία διαγράφει χρέη νοικοκυριών απο στεγαστικά! «Επιλέξαμε τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα έναντι των τραπεζών».




ΣΗΜΕΡΙΝΗ (Κύπρος) «Πολιτική η απόφαση για πώληση των τραπεζών στην Πειραιώς» - Τα κέρδη Πειραιώς «λογιστικά και μη πραγματοποιηθέντα»



Ο Σάλλας άρχισε να ξεπουλάει κομμάτια απο την προίκα της ΑΤΕ. Πως άρπαξε & την Γενική, με την υπεραξία της Αγροτικής



Ο Σάλλας φέρεται να αγοράζει και την Γενική,χωρίς μετρητα.Με την προίκα της ΑΤΕ.
http://lefteria-news.blogspot.gr/2012/09/blog-post_1847.html



Τι εγινε με την ΑΓΡΟΤΙΚΗ.Ολο το ΦΕΚ



Η Πειραιώς αγόρασε την ΑΤΕ με 95 εκατ. ευρώ [Τα ακίνητα της ΑΤΕ αξίζουν 149 εκατ.]



Η αθέατη πλευρά της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και η Κατάργηση των Κανόνων του Καπιταλισμού!



REUTERS παράνομα δάνεια χρησιμοποιήθηκαν για να ενισχύσουν ελληνική τράπεζα



Τα νοικοκυριά σώζουν τους τραπεζίτες



Αυστρία: Τα πακέτα διάσωσης πάνε στις τράπεζες και όχι στους Έλληνες




New Statesman Η Ελλαδα να παρει πισω τον ελεγχο της οικονομιας απο τις τραπεζες.Το παραδειγμα του Μεξικου.



DW.Πρόεδρος Ισλανδίας."Πετύχαμε επειδή αφήσαμε τις τράπεζες να χρεοκοπήσουν και ενισχύσαμε το σύστημα πρόνοιας"



VIDEO.AL JAZEERA.Συνέντευξη Ισλανδού Προέδρου. "Οι τράπεζες είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις όχι κάτι ξεχωριστο, ας χρεωκοπήσουν"




Η Eurobank αποτιμαται 300 εκατ ευρω και ελαβε κρατικο χρημα 3,97 δισ. ευρώ! Πίνακας για όλες τις τράπεζες.




Οικονομικοί Πίνακες: Ας κοιτάξουμε πέρα από την Κύπρο. Η χρηματοπιστωτική βόμβα Λουξεμβούργου & Ευρωπ.Τραπεζών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.