Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

ΕΓΓΡΑΦΟ.Ολόκληρη η επικριτική για την Ελλάδα ετήσια Έκθεση του Ρώσικου Υπ.Εξ. για τα Ανθρ.Δικαιώματα. Σκληρή γλώσσα για Επιχείρηση Ξένιος Ζεύς και Αμυγδαλέζα



Επικρίνει έντονα την Ελλάδα σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και την επιχείρηση Ξένιος Ζευς η ετήσια Έκθεση που δημοσίευσε το Ρώσικο υπουργείο Εξωτερικών.


 Η Έκθεση αναφέρεται στην Ελλάδα στην σελ 51 επισημαίνοντας την όλο και λιγότερο ικανοποιητική κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.






Για τα κέντρα κράτησης και την Αμυγδαλέζα


Σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης, υπάρχουν 12 στρατόπεδα μεταναστών στην Ελλάδα, όπου περίπου 5 χιλιάδες άτομα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουν υποβάλει αίτηση για το καθεστώς του πρόσφυγα, κρατούνται. Τα στρατόπεδα που βρίσκονται σε πρώην στρατιωτικές βάσεις είναι περιτριγυρισμένα από συρματοπλέγματα και φυλάσσονται από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Η μέγιστη διάρκεια της κράτησης είναι 12 μήνες.

Πρόσφατα, ωστόσο, η διάρκεια κράτησης παρατάθηκε σε 18 μήνες. Αυτό οδήγησε σε απεργία πείνας στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας, κατά την οποία ορισμένοι από τους κρατούμενους μετανάστες προσπάθησαν να αυτοακρωτηριαστούν, ζητώντας την ελευθερία τους.
Οι συνθήκες κράτησης συχνά δεν πληρούν τις ελάχιστες προϋποθέσεις.




Για την επιχείρηση Ξένιος Ζεύς διαβάζουμε ότι η επιχείρηση είχε ως στόχο τους μετανάστες χωρίς χαρτιά αλλά ταυτόχρονα η Έκθεση καταγγέλει “αστυνομική βαρβαρότητα” και κατά μεταναστών με χαρτιά αλλά και τουριστών. Επίσης αναφέροντας την Διεθνή Αμνηστία κάνει λόγο για  “βαρβαρότητα σε συνεχή βάση από την αστυνομία και τις υπηρεσίες ασφαλείας”.


Θυμίζουμε χαρακτηριστικά ότι το 2013 είχε δημοσιευθεί έρευνα σχετικά με καταγγελίες τουριστών και επισκεπτών κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ, (EΡΕΥΝΑ.Ακροδεξιά και Τουρισμός στην Ελλάδα. Τι δηλώνουν τουρίστες και επισκέπτες, τι προβάλλεται στον Ξένο Τύπο).

    
 Σχετικό ρεπορτάζ είχε κάνει και το BBC, ενώ ο Ξένιος Ζεύς έγινε θέμα διεθνούς προβληματισμού, μέχρι και θεατρικό έργο.












Γίνεται αναφορά στην αντιμετώπιση των νόμιμων μεταναστών ακόμη και Ευρωπαίων από χώρες της ΕΕ, ενώ επισημαίνεται η αναθεώρηση προς το αυστηρότερο των διατάξεων νομιμοποίησης για μετανάστες, για τα παιδιά των μεταναστών, αλλά και το δικαίωμα συμμετοχής τους στις εκλογές.




Λίγο παρακάτω διαβάζουμε ότι η Ελλάδα βλέπει την αύξηση των φυλετικών, θρησκευτικών, εθνοτικών εγκλημάτων μίσους, ενώ κατά τη διάρκεια του 2012, ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα από το Δίκτυο Καταγραφής Ρατσιστικής Βίας, κατέγραψαν 154 επιθέσεις σε αλλοδαπούς, αρκετές από τις οποίες οδήγησαν σε βαριές σωματικές βλάβες

Σε τρεις από αυτές τις περιπτώσεις, τα θύματα ήταν  πολίτες της ΕΕ, ενώ  υπόλοιποι ήταν μετανάστες από τρίτες χώρες. Σε 91 περιπτώσεις, τα άτομα που έχουν χρησιμοποιήσει βία κατά των αλλοδαπών έχουν συνδεθεί με εξτρεμιστικές ομάδες και σε αυτό το πλαίσιο, η άνοδος της δημοτικότητας του κόμματος της άκρας δεξιάς Χρυσής Αυγής (Χρυσή Αυγή), τα μέλη της οποίας, σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, έχουν εμπλακεί σε μια σειρά από εγκλήματα μίσους, είναι ενδεικτική.







Η Έκθεση του ρώσικου Υπ.Εξ για την Ελλάδα κλείνει με ανησυχητικές αναφορές περί περιορισμό της ελευθερίας του λόγου και του θρησκεύεσθαι, εκδήλωση αντισημιτισμού,  εμπόριο ανθρώπων, περιορισμός στην ελευθερία αυτοπροσδιορισμού ορισμένων μειονοτήτων, καθώς και διακρίσεις και κοινωνική απομόνωση της επισήμως αναγνωρισμένης ως μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, ενώ σημειώνεται  παραβίαση των κοινωνικοικονομικών δικαιωμάτων των πολιτών, αδιαφάνεια του δικαστικού συστήματος και  υψηλό επίπεδο διαφθοράς.


Διαβάζοντας την  Έκθεση του ρώσικου υπουργείου Εξωτερικών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, δεν μπορείς να μην αναρωτηθείς, πως τα έχει καταφέρει σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, η κυβέρνηση Σαμαρά και δεχόμαστε επικρίσεις ταυτόχρονα από Αμερικανούς, Ευρωπαίους και πλέον, απο Ρώσους.


Μετάφραση - Απόδοση: LEFTeria-news




Κατεβάστε ολόκληρη την Έκθεση πατώντας στο παρακάτω link

ENG_Доклад ЕС_2013.doc



ΔΙΑΒΑΣΤΕ - ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ



EΡΕΥΝΑ.Ακροδεξιά και Τουρισμός στην Ελλάδα. Τι δηλώνουν τουρίστες και επισκέπτες, τι προβάλλεται στον Ξένο Τύπο.



Ο "Ξένιος Ζεύς", θεατρική παράσταση σε διεθνή Φεστιβάλ.΄Αλλη μια "διαφήμιση" της χώρας, προσφορά Δένδια.



Αστυνομία:Αποτίμηση 'Ξενιου Ζευς",στους δέκα αλλοδαπούς,ο ενας παράνομος.




ΕΓΓΡΑΦΟ. Επιστολή στον Ομπάμα από Οργανισμό Δικαιωμάτων να θέσει θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ακροδεξιάς, στον Σαμαρα!



HRW. Ένας χρόνος καταχρηστικών πρακτικών στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς»



EURONEWS. VIDEO: Ιρανός μετανάστης στην Ελλάδα με κομμένο αυτί, δαγκωμένο σε ρατσιστική επίθεση



VIDEO. DW. "Ελλάδα: Τα ορφανά της Αλεξανδρούπολης". Ορφανοτροφείο για προσφυγόπουλα και ρεπορτάζ από τον Έβρο.



ΕΓΓΡΑΦΟ. Συνήγορος του Πολίτη προς Δένδια σχετικά με τις κρατήσεις στην Αμυγδαλέζα. Τι αναφέρει το Π.Δ. 114/2010.




Καταγγελίες στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ απο παιδιά - μετανάστες & πρόσφυγες - περιστατικών ανεξέλεγκτης αστυνομικής βαρβαρότητας
http://lefteria-news.blogspot.gr/2013/04/blog-post_7.html



BBC. Οι τουρίστες που κρατήθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία,ως παράνομοι μετανάστες



Διεθνης Αμνηστία "Η κακοποίηση μεταναστών στην Ελλάδα αποτελεί ανθρωπιστική κρίση" - Kαταγγέλει φρικαλεότητες της ΕΛΑΣ στον 'Εβρο.

  


VIDEO.HRW."Μην επαναπροωθήτε ασυνόδευτα παιδιά & αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα, δεν έχουν καμία τύχη".




DW.Εκκρεμεί η πολιτική ασύλου.Η Γερμανία αντιδρά σε αναθεώρηση του "Δουβλίνο ΙΙ"

 

REUTERS. "Εγκαταλείποντας τον πόλεμο, οι Σύριοι αντιμετωπίζουν νέα δυστυχία στην Ελλάδα"



ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ "Γιατροί Χωρίς Σύνορα & Διεθνής Αμνηστία επιτίθενται στην Ελλάδα, για την 
αντιμετώπιση των Σύριων προσφύγων"




Μαρτυρία Σύριας μητέρας στην Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Απο τον πόλεμο της Συρίας, στον ρατσισμό της Ελλάδας.




VIDEO.WSJ.Το αβέβαιο μέλλον των Σύριων προσφύγων, αρνήθηκε ο Δένδιας να σχολιάσει τα στοιχεία του ρεπορτάζ
http://lefteria-news.blogspot.gr/2013/03/videowsj.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.