Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Μάιος 2010. Ολόκληρο το εμπιστευτικό έγγραφο ΔΝΤ για το Μνημόνιο. “Τα μέτρα θα δοκιμάσουν την ελληνική κοινωνία” και η αναδιάρθρωση χρέους αποκλείστηκε από την Ελλάδα.



Eμπιστευτικό έγγραφο που αναρτήθηκε σε blog της WSJ από τον δημοσιογράφο Ian Talley.


Στο έγγραφο με τις υπογραμμίσεις του δημοσιογράφου και ημερομηνία Μάιος 2010, διαβάζουμε ότι το Ταμείο προχώρησε να προσφέρει bailout στην Ελλάδα, ενώ υπήρχαν έντονες αντιρρήσεις αν τελικά θα λειτουργούσε το πλάνο, ειδικά από Βραζιλία, Ινδία, Ρωσία και Ελβετία, ενώ και η Αργεντινή επισήμανε ότι επαναλαμβάνονται τα λάθη που συνέβησαν στη χώρα της το 2001.




Επίσης σχεδόν το ένα τρίτο των εκτελεστικών διευθυντών του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ έθεσε αντιρρήσεις για το σχεδιασμό του bailout plan., ενώ υπήρξαν ενστάσεις κατά πόσο ήταν ρεαλιστικές οι προβλέψεις ανάπτυξης ενώ υπήρχαν επισημάνσεις ότι το πρόγραμμα απαιτούσε παρά πολλά από τους Έλληνες.


Διαβάζουμε χαρακτηριστικά ότι το προσωπικό του ΔΝΤ γνωρίζει ότι το πρόγραμμα θα είναι μια δοκιμασία για την ελληνική κοινωνία.





Αυτό όμως που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι το έγγραφο του ΔΝΤ αναφέρει  «ότι η αναδιάρθρωση χρέους αποκλείστηκε από τις ίδιες τις ελληνικές αρχές».





Για να κατέβάσετε το έγρραφο σε πατήστε ΕΔΩ.



Αυτές ήταν οι διαπραγματεύσεις του ΓΑΠ, τις οποίες τα ελληνικά μήντια παρουσίαζαν εντελώς διαφορετικά.


Για να είμαστε βέβαια δίκαιοι, να θυμίσουμε ότι βάσει εγγράφου του ΔΝΤ, το 2012 το προσωπικό του Ταμείου είχε προτείνει σε Βενιζέλο, Παπαδήμο, τους οποίους στήριζε ο Σαμαράς, να δωθεί μεγαλύτερη περίοδος προσαρμογής στο ελληνικό πρόγραμμα, κάτι όμως που το απέρριψαν .





Συγκεκριμένα στην Έκθεση IMF Country Report No. 12/57 , στην σελ. 18 διαβάζουμε ότι το Προσωπικό του ΔΝΤ υποστήριξε ότι λόγω των επιπτωσεων της ζήτησης από την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, καθώς και των ασθενέστερων οικονομικών προοπτικών στην Ευρώπη,έκανε  έκκληση για μεγαλύτερη περίοδο προσαρμογής (επιτρέποντας έτσι επίσης μια πιο χαλαρή δημοσιονομική πολιτική στο εγγύς μέλλον).


Σύμφωνα πάντα με την Έκθεση οι ελληνικές αρχές υποστήριξαν ότι η παράταση της πορείας προσαρμογής μετά το 2014 θα έθεταν σε κίνδυνο την αξιοπιστία της χώρας  και δεδομένου της αντίστασης από τους ευρωπαίους εταίρους τους, ανησυχούν ότι αυτό θα εκληφθεί ως έλλειψη δέσμευσης για τους στόχους Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Στην επόμενη παράγραφο, η Έκθεση του ΔΝΤ σημειώνει ότι ενώ η προβλεπόμενη πορεία προσαρμογής είναι εντός του εύρους που βίωσαν άλλες χώρες και η Ελλάδα πέτυχε ένα πρωτογενές αποτέλεσμα αυτού του μεγέθους κατά το διάστημα 1999-2000, ο ρυθμός παραμένει εξαιρετικά φιλόδοξος.





Και δυστυχώς η κυβέρνηση μας το 2012, απλά απέρριψε την πρόταση του ΔΝΤ για κάποια επαναπροσαρμογή του μνημονίου. Ενώ μας έλεγε ότι διαπραγματευόταν δηλαδή την επιμήκυνση, την απέρριψε, όταν την πρότεινε το ΔΝΤ.




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ

Oι Πειρατές της Καραιβικής.

Πως η Ελλάδα αντιμετωπίζεται από το ΔΝΤ με την ιδια συνταγή (EFF) των Νησιων της Μπανανας!




DW “Έρευνα για τη δράση της τρόικας”. 2011 εμπιστευτικό μέμο τρόικας ενώ 2012 η κυβέρνηση αρνήθηκε επαναπροσαρμογή μνημονίου. Είχαμε πετύχει πλεόνασμα 1,8 δις, το β 6μηνο 2011



VIDEO.Δριμεία επίθεση και έρευνα Ευρωβουλής στην Τρόικα για τις “διασώσεις”. Όλο το ρεπορτάζ της Τηλεόρασης του Ευρ.Κοινοβουλίου.



FINANCIAL TIMES.Ο Πίνακας απο το Eurogroup που διέρρευσε & το Εμπιστευτικό 10σελιδο Memo της Τρόικας.



Μαρτιος 2012,το δντ προτεινει επαναπροσαρμογη μνημονιου και η κυβερνηση αρνειται. Ολη η Εκθεση του Ταμειου




ΕΓΓΡΑΦΟ ΔΝΤ.Η τελευταία Έκθεση, Πίνακες, Αξιολογήσεις, τι έχει δρομολογηθεί για τα επόμενα χρόνια




FORBES. "ΔΝΤ : Στην Ελλάδα τα θαλασσώσαμε, αλλά βασικά φταίει η Ευρωζώνη"





BBC Μια ειδηση που δεν αξιολογηθηκε 
Το δεύτερο εξάμηνο του 2011, η Ελλάδα κατέγραψε πρωτογενές πλεόνασμα 1,8 δις ευρώ, που σημαίνει ότι είναι σε θέση να καλύψει τις εσωτερικές ανάγκες της οικονομίας της και ότι με τα δάνεια που λαμβάνει αποπληρώνει πια αποκλειστικά το… χρέος της!!!



Απεσταλμένος του ΟΗΕ επιτίθεται στις πολιτικές λιτότητας & Ανθρ. Δικαιωμάτων. 10% των Ελλήνων σε ακραία φτώχεια, σχεδόν μόνο 10% των ανέργων παίρνει επίδομα.



Μάρτιος 2012,το ΔΝΤ προτείνει επαναπροσαρμογή μνημονίου και η κυβέρνηση αρνείται. ΄Ολη η Έκθεση του Ταμείου



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ.REUTERS ΙΟΥΝΙΟΣ 2011.Ολα τα τα μετρα, εως το 2015, οπως αποκαλύφθηκαν σε έγγραφο του Πρακτορείου.



WALL STREET JOURNAL Blog «Τι είναι η εσωτερική υποτίμηση που ανέβασε τιμές & έριξε μισθούς στην Ελλάδα».



Γιατι δεν θα βγουμε αύριο απο το ευρώ?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.