Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Αποτελείωσαν το έγκλημα του 2011. Διαγραφή χρεών του Μεγάρου Μουσικής από δάνεια με εγγυητή το ελληνικό δημόσιο.Όπως διαβάζουμε από το ρεπορτάζ του capital.gr, το Μέγαρο θα μείνει “καθαρό” καθώς «Ο πολιτισμός δεν πωλείται». 

Δηλάδή το Μέγαρο Μουσικής προσδιορίζεται ως ο πολιτισμός της χώρας; 

Τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ που εξαφανίστηκαν; 

Οι κρατικές μας ορχήστρες που φυτοζωούν; 

Η Λυρική Σκηνή στην οποία το Μέγαρο Μουσικής δεν διέθετε την μία σκηνή και τώρα θα κάνει μετεγκατάσταση; 

Τα ρημαγμένα μας μουσεία;Παραθέτουμε στο LEFTeria-news και μια σχετική ανάρτηση από το koutipadoras.gr με ημερομηνία 1η Μαρτίου 2011.Ψηφίστηκε τελικά η αποπληρωμή χρεών του Λαμπράκη από το ελληνικό κράτος!

1 Μαρτίου 2011


Ψηφίστηκε τελικά στη Βουλή το φορολογικό νομοσχέδιο επί της αρχής που περιλαμβάνει την διάταξη που προβλέπει την αποπληρωμή δανείου του Μεγάρου Μουσικής από το ελληνικό κράτος.


Με σκανδαλώδη διάταξη το υπουργείο Οικονομικών επιδιώκει να αποπληρώσει δάνειο 95 εκατ. ευρώ που πήρε το 2007 από την Εθνική Τράπεζα ο Χρήστος Λαμπράκης. Σημαντική λεπτομέρεια είναι πως ο Λαμπράκης είχε για εγγυητή του δανείου το ελληνικό Δημόσιο και τώρα που το Μέγαρο Μουσικής επικαλείται οικονομικά προβλήματα, το Δημόσιο καλείται να αποπληρώσει το χρέος.

 Το Δημόσιο είχε εγγυηθεί γι’ αυτό το δάνειο και πλέον στον καινούργιο νόμο σημειώνει πως αναλαμβάνει την υποχρέωση πληρωμής των δόσεών του χωρίς να έχει μελλοντικά απαιτήσεις από τον ΟΜΜΑ. Πρόκειται για δάνειο 25 χρόνων με εξαμηνιαίες δόσεις, αξίας 95 εκατ. ευρώ και περίοδο χάριτος 6 χρόνων για το κεφάλαιο.


Η συγκεκριμένη διάταξη δεν συνάντησε «σθεναρές» αντιδράσεις στη Βουλή και μάλιστα ο υφυπουργός Οικονομικών, Δ. Κουσελάς επιχειρηματολόγησε υπέρ της ψήφισης της συγκεκριμένης διάταξης λέγοντας ότι σε περίπτωση καταψήφισης το Μέγαρο Μουσικής κινδυνεύει να κλείσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.