Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Δελτίο Τύπου Ευρωκοινοβουλίου. Συζήτηση για τους Σύριους πρόσφυγες και τις ελληνικές επαναπροωθήσεις.Συζήτηση για τους Σύριους πρόσφυγες στη Βουλγαρία και τις «επαναπροωθήσεις» στα ανοικτά των ελληνικών ακτών


Σύνοδος Ολομέλειας. Δελτίο Τύπου

 02/05/2014


Οι Σύριοι πρόσφυγες πρέπει να έχουν πρόσβαση σε κατάλληλες διαδικασίες ασύλου και συνθήκες υποδοχής στα κράτη μέλη της ΕΕ, προέτρεψαν οι ευρωβουλευτές σε δύο συζητήσεις με την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Cecilia Malmström και την Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου την Τετάρτη το βράδυ


Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στον αυξανόμενο αριθμό προσφύγων από τη Συρία που φθάνουν στα σύνορα της Βουλγαρίας και στούς πρόσφατους θάνατους 12 πρόσφυγων που πνίγηκαν όταν το σκάφος τους βυθίστηκε, ενώ τους ρυμουλκούσε η  Ελληνική Ακτοφυλακή.Τονίστηκε επίσης η ανάγκη για αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ και το καθήκον τους να σέβονται την αρχή της «μη επαναπροώθησης» των προσφύγων.


Μετάφραση - Απόδοση: LEFTeria-news
ΔΙΑΒΑΣΤΕ - ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗVIDEO.DW. Η “υποδοχή“ του Λιμενικού στους πρόσφυγες με πυροβολισμούς και ξύλο.Η Διεθνής Αμνηστία μαζεύει υπογραφές προς τον Δένδια, για να σταματήσουν οι συλλογικές απελάσεις σε Αιγαίο και Έβρο.


GUARDIAN. Οι επιζώντες του ναυαγίου δηλώνουν ότι οι λιμενοφύλακες πατούσαν τα χέρια εκείνων που κρατιόνταν από το ελληνικό σκάφοςAP. “H Ελληνική αστυνομία συλλαμβάνει δεκάδες που διαμαρτύρονταν στο γραφείο του υπουργού ναυτιλίας για τους θανάτους στο σκάφος των μεταναστών”VIDEO. Επίθεση ανδρών ΔΕΛΤΑ στους συγκεντρωμένους έξω από το γραφείο του Βαρβιτσιώτη.ASSOCIATED PRESS. Οι επιζώντες του ναυαγίου στο Φαρμακονήσι καταγγέλλουν τις ελληνικές αρχές ΗΧΟΣ & ΚΕΙΜΕΝΟ. Η μαρτυρία των επιζώντων του ναυαγίου στο Φαρμακονήσι και η συνέντευξη του επικεφαλής της UNCHR στην Ελλάδα.Επίθεση από τα διεθνή ΜΜΕ για τις ευθύνες του Λιμενικού και τις παράνομες ελληνικές επαναπροωθήσεις.


  
Διεθνης Αμνηστία "Η κακοποίηση μεταναστών στην Ελλάδα αποτελεί ανθρωπιστική κρίση" - Kαταγγέλει φρικαλεότητες της ΕΛΑΣ στον 'Εβρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.