Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

“Πρώτο Θέμα”. Δικαίωση από το Πρωτοδικείο δημοσιογράφου που απολύθηκε για άρνηση μείωσης μισθού & συνδικαλιστική δράση.Σύμφωνα με απόφαση του τμήματος εργατικών διαφορών (υπ’ αριθμ. 255/2014) κρίθηκε άκυρη και καταχρηστική απόλυση δημοσιογράφου της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”.


Το δικαστήριο δέχτηκε ότι η απόλυσή του οφειλόταν και στη νόμιμη συνδικαλιστική δράση που είχε εκδηλώσει στον χώρο της εργασίας του, εκτός από τον βασικό λόγο της απόλυσης, που αφορούσε την άρνησή του να υπογράψει τον Δεκέμβριο του 2011, ατομική σύμβαση για μείωση αποδοχών κατά 15%.


Με την απόφαση του το Πρωτοδικείο καλεί την εφημερίδα να τον επαναπροσλάβει αμέσως και με τους ίδιους μισθολογικούς όρους που είχε πριν από τη μείωση του 15%. Να σημειωθεί ότι το «Πρώτο Θέμα» είχε ήδη προχωρήσει σε μειώσεις μισθών κατά 10% από τον Μάιο του 2011.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ – ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΕΓΓΡΑΦΟ.106 μέρες απεργία στην Coca Cola. Εξώδικό της Ομοσπονδίας στον ΣΕΒ και κάλεσμα σε μποΰκοτάζ.Αύξηση πωλήσεων είχε η Coca- Cola 3Ε,η οποία έφυγε από την χώρα.

 

ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ Έλληνες εργαζόμενοι. Σε μια αγορά εργασίας-ζούγκλα, με μειωμένους μισθούς και συχνά απλήρωτοι.VIDEO.BBC.Ελλάδα. Ένα εκατομμύριο οι απλήρωτοι εργαζόμενοι. Απλήρωτοι ναυτεργάτες από εφοπλιστές, κλειστά ναυπηγεία & το σκάνδαλο υποβρυχίων.

 

 

“Καθαρίζουμε με Αλληλεγγύη”. Κατάλογος φυσικών απορρυπαντικών προιόντων ΒΙΟΜΕ. Στηρίζουμε την διανομή.ΗΧΟΣ.RADIO NPR (USA) : “Επικαλούμενοι Αξιοπρέπεια, Έλληνες Εργάτες Αναλαμβάνουν Εργοστάσιο”
  


INFOSHOP.Διεθνής Αλληλεγγύη Για Το Κατειλημμένο Ελληνικό Εργοστάσιο Που Ξεκινάει Παραγωγή
15 μήνες απεργία στην Βιομηχανική Μεταλλευτική.Πρωτοβουλία διαχείρισης κάτω απο εργατικό ελεγχο. 


Βιομήχανος Φιλίππου (ΦΑΓΕ) σε εκ περιτροπής εργαζόμενους. «Ναι ρε, έχω κέρδη, σε σας θα τα μοιράσω;»Ο SENTRA FM απέλυσε ξανά τεχνικό την επόμενη μέρα δικαίωσης του από το Πρωτοδικείο! Ανακοίνωση της ΕΤΕΡ.Κλοπή. Στην Alapis παρά την έκδοση απόφασης πτώχευσης, πρωτοπαλίκαρα του Λαυρεντιάδη άδειασαν τις αποθήκες. Ανακοίνωση Συλλόγου Εργαζομένων ALAPIS & Θυγατρικών.Ο νέος κατάλογος IKEA στην πόρτα σας και η άγρια εκμετάλλευση του διανομέα.Με κουπόνια πληρώνει το ΑΒ τους εργαζόμενους.

 


Η Cyta ζητά 25 ευρώ από κάθε άνεργο που κάνει αίτηση για δουλειά!ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ –ΩΡΑΡΙΑ-ΣΤΗ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΙΙ ΤΗΣ COSCO ( ΠΡΩΗΝ ΟΛΠ)
VIDEO.RESPIRA.Το εξαιρετικό σποτ της Ισπανικής ΓΣΕ (CGT) για την απεργία.ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ στο τραπέζι απο συνδικάτα.ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ


  
Η ITUC καταδικάζει την τελευταία επίθεση στα Δικαιώματα των Ελλήνων Εργαζομένων
Επιστολή στον πρωθυπουργό Αντ.Σαμαρά,απέστειλε η Βρετανική ΓΣΕ (TUC)
ΑΡΧΕΙΟ.W.POST.Πλέον 10 φορές πολ.επιστράτευση απο το '74.Οι 4 τα τελευταία 2 χρόνια VIDEO.FRANCE24."Ελλάδα.Γύρνα δουλειά ή πήγαινε φυλακή".THE MORNING STAR."Έλληνες υπουργοί απαγορεύουν απεργία καθηγητών με «έκτακτο» χουντικό νόμο"
Απεργιες και απολυσεις στα καζίνο Πάρνηθας-Λουτρακίου
Γράμμα από έναν ανθρακωρύχο της Αστούρια”3 χρόνια Μνημόνιο στον Ρ/Σ ΣΚΑΙ 100.3″ Όλες οι απολύσεις –αποχωρήσεις απ τον μνημονιακό σταθμό, από Νοέμβριο 2010.Οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου Novotel συνεχίζουν τον αγώνα για συλλογικές συμβάσεις με πλήρη δικαιώματα και μισθούς
Χρυσή Αυγή & ΚΑΖΙΝΟ Λουτρακιου χέρι-χέρι;

ASSOC.PRESS."Εκατοντάδες ναυτεργάτες μένουν απλήρωτοι για μήνες" Οι εταιρείες αρνήθηκαν να σχολιάσουν.
Απολύσεις ναυτικών με νόμο Μουσουρούλη και ευλογίες Βαρβιτσιώτη. Ανταπόκριση Associated Press για τους απλήρωτους ναυτεργάτες.Ερέτρια.Προιστάμενος χτύπησε καθαρίστρια ξενοδοχείου ενώ αλλού είχαμε λιποθυμία εργαζόμενης. Βροχή οι καταγγελίες για τις εργασιακές συνθήκες γαλέρας στα ελληνικά ξενοδοχείαΑποδιέλυσαν και τον Τουρισμό. Περισσότεροι επισκέπτες, λιγότερη ποιότητα, στάσιμα έσοδα, τριτοκοσμικές εργασιακές συνθήκες.
Ρόδος.Λίστα με 46 ξενοδοχεία που δεν πληρώνουν τους εργαζομένους,κατατέθηκε στον εισαγγελέαΜύκονος.Δικαστικη έρευνα για 11 ξενοδόχους και Αυτοδιοίκηση για τεράστια φοροδιαφυγή & ψευδείς βεβαιώσεις.Πόρτο Καρράς.Κερδοφόρο αλλα με απλήρωτους εργαζόμενους για μήνες & απολύσεις παραμονή Πρωτοχρονιάς! 

STORIFY.A desperate IKEA worker in Greece
DER STANDARD. Οι απολύσεις στην Ελλάδα δεν φέρνουν ανάπτυξη.
Ο σταθμός της Εκκλησίας απέλυσε όσους αρνήθηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις.Καταγγελία ΕΣΗΕΑ
Η Αρχιεπισκοπή κατάργησε τα επιδόματα αδείας και δώρων για τις Γιορτές, με εγκύκλιο, που προειδοποιεί. Καταγγελία και από ΕΣΗΕΑ για απολύσεις στο ραδιόφωνο της Εκκλησίας

Παραμονή Χριστουγέννων έλαβαν την απόλυση τους όλοι οι υπάλληλοι του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών
Ράιχενμπαχ. «Οι Γερμανοι εργάτες διαδηλώνουν και παίρνουν αυξήσεις, οι Έλληνες δεν διαμαρτύρονται». Η απεργία των Γερμανών ταχυδρομικών που απέδωσε αύξηση τουλάχιστον € 140/μήνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.