Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Transparency International / ZeroHedge. “Η Ελλάδα είναι (επισήμως) η πιο διεφθαρμένη Ευρωπαϊκή Χώρα”Για άλλη μια χρονιά, Δείκτης της Transparency International τοποθετεί την Ελλάδα, ως τη πιο διεφθαρμένη χώρα της Ευρώπης.


Αυτή την χρονιά είμαστε πρωταθλητές στον Δείκτη που σχετίζεται με την διαφθορά στον δημόσιο τομέα.


Να θυμίσουμε κάτι που έχει περάσει στα ψιλά. Η ίδια η Εσθονία έχει δομικό πρόβλημα διαφθοράς βέβαια, αλλά ποιος νοιάζεται, από την στιγμή που λειτουργεί ως η πρώτη γραμμή άμυνας του ΔΝΤ στην Ευρώπη αλλά και της Αμερικανικής γεωπολιτικής απέναντι στην Ρωσία.
Η Ελλάδα είναι (επισήμως) η πιο διεφθαρμένη Ευρωπαϊκή Χώρα

 Tyler Durden, 3/2/2014
Με τους Έλληνες να αντικρύζουν πλέον το 3ο τους bailout (ή το 4ο ή το 5ο, ποιος μετράει πια ούτως ή άλλως), διακηρύσσοντας ότι η ανάπτυξη είναι ακριβώς πίσω από τη γωνία, ότι η κρίση είναι πίσω τους, και ότι το καθεστώς δουλείας θα λύσει την ευρωπαϊκή ανεργία των νέων,  σκεφτήκαμε ότι πόσο ειρωνικό και λυπηρό είναι το γεγονός, όπως ο Niraj Shah του Bloomberg σημειώνει, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε σήμερα την πρώτη έκθεση της κατά της διαφθοράς και βρίσκει την Ελλάδα να έχει τον πιο διεφθαρμένο δημόσιο τομέα, σύμφωνα με τον δείκτη Corruption Perceptions Index, της Transparency International.


Σε μορφή γραφήματος ...Σε μορφή πίνακα ... Ως ευγενική υπενθύμιση, η παραοικονομία στην Ελλάδα ήταν ισοδύναμη με 24% του ΑΕΠ το 2012, σύμφωνα με εκτίμηση του Ινστιτούτου Οικονομικών Υποθέσεων.
(Σύμφωνα με τον Δείκτη της Transparency International η Ελλάδα είχε ανακυρηχθεί το 2012 ως η πλέον διεφθαρμένη χώρα της Ευρώπης. Για το πλήρες σχετικό άρθρο από τους  IBTimes, πατήστε ΕΔΩ)


Ωστόσο, το Αφγανιστάν και η Σομαλία βρίσκονται στην κορυφή του δείκτη διαφθοράς στον κόσμο ... Ο Corruption Perceptions Index 2013, χρησιμεύει ως μια υπενθύμιση ότι η κατάχρηση εξουσίας, οι μυστικές συναλλαγές και η δωροδοκία εξακολουθούν να πλήττουν τις κοινωνίες σε όλο τον κόσμο. Ο Δείκτης περιλαμβάνει 177 χώρες και περιοχές σε μια κλίμακα από 0 (άκρως διεφθαρμένες) έως 100 (πολύ καθαρές). Καμία χώρα δεν έχει τέλειο σκορ, και τα δύο τρίτα των χωρών σκοράρουν κάτω από 50. Αυτό δείχνει το σοβαρό, παγκόσμιο πρόβλημα της διαφθοράς.


Μετάφραση - Απόδοση: LEFTeria-news

  • UPDATE  

Σχετικό δημοσίευμα και από τη Daily Mail


Greece Is (Officially) The Most Corrupt European NationΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ


IBTimes.Η Ελλάδα αναδείχθηκε το πιο διεφθαρμένο κράτος της Ευρώπης.


ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ. Ένταση με Λαφαζάνη, μαζί με την Εσθονία θα γίνει διαχείριση της ελλην.ηλεκτρον.διακυβερνησης,της διαφθοράς και των μέσων πληροφορίας.


BBC.Greece.No More Fakelaki! Ρεπορτάζ για το "φακελάκι".


Η Γερμανία δεν επικυρώνει Συνθήκη του ΟΗΕ για πάταξη διαφθοράς.Πρωταθλητές στα μαύρα ταμείαDeutsche Welle. "Το ξέπλυμα μαύρου χρήματος ανθεί στην Γερμανία"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.