Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

AP / ABC News. “Κρατούμενοι σε ελληνικό νοσοκομείο φυλακών προχώρησαν σε απεργία πείνας”.




Σχεδόν παράλληλα με το συγκλονιστικό φωτορεπορτάζ του FRANCE24 για τις συνθήκες στο “κολαστήριο”, όπως το ίδιο το κανάλι αποκάλεσε, το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του αμερικάνικου δικτύου ABC, ανταπόκριση από την Αθήνα του πρακτορείου Associated Press για το θέμα.



Στο τέλος της ανταπόκρισης, διαβάζουμε:




«Χρόνια υπερπλήρεις, οι ελληνικές φυλακές έχουν υποστεί αύξηση του αριθμού κρατουμένων και μείωση προσωπικού και χρηματοδότησης, κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, η οποία επιδεινώνεται από τη σοβαρή οικονομική κρίση της χώρας. Το Νοσοκομείο Κορυδαλλού έχει δεχθεί μια δραματική αύξηση οροθετικών κρατουμένων, οι οποίοι κρατούνται εκεί, ακόμα και αν δεν είναι άρρωστοι.


Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου έχει αποφανθεί επανειλημμένα ότι οι συνθήκες στις ελληνικές φυλακές και στα αστυνομικά κρατητήρια αποτελούν απάνθρωπη ή εξευτελιστική τιμωρία».


Υπενθυμίζουμε ότι το ASSOCIATED PRESS είχε δημοσιεύσει πρόσφατα Έρευνα για την κατάσταση στις ελληνικές φυλακές, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι "το απάνθρωπο και εξευτελιστικό ελληνικό σωφρονιστικό σύστημα καταρρέει".

Για να διαβάσετε την Έρευνα πατήστε ΕΔΩ








Κρατούμενοι σε ελληνικό νοσοκομείο φυλακών προχώρησαν σε απεργία πείνας



ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα 24 Φεβρουαρίου 2014
ELENA BECATOROS Associated Press



Οι κρατούμενοι του μοναδικού νοσοκομείου φυλακών στην Ελλάδα, δήλωσαν τη Δευτέρα ότι βρίσκονται σε απεργία πείνας, και αρνούνται την λήψη φαρμάκων, για να διαμαρτυρηθούν για τις σοβαρές συνθήκες συνωστισμού, που όπως λένε οδηγούν στην εξάπλωση νόσων.


Το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, στα δυτικά της Αθήνας, έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενεί 60 άνδρες, αλλά στεγάζει σήμερα περισσότερους από 200, σύμφωνα με το προσωπικό των φυλακών και τούς κρατούμενους. Οι περισσότεροι είναι θετικοί στον ιό HIV. Άλλοι έχουν καρκίνο, νεφρική ανεπάρκεια και καρδιακά προβλήματα και βρίσκονται δίπλα σε άτομα που πάσχουν από μεταδοτικές ασθένειες όπως φυματίωση, ηπατίτιδα και ψώρα.


Τρεις κρατούμενοι στο νοσοκομείο δήλωσαν στο AP μέσω τηλεφώνου ότι 178 κρατούμενοι ξεκίνησαν να αρνούνται συσσίτιο και φάρμακα, στις 16 Φεβρουαρίου, αφότου εντοπίστηκαν δύο περιπτώσεις φυματίωσης μεταξύ των κρατουμένων που δεν είχαν απομονωθεί από τους άλλους ασθενείς.



Είπαν ότι 150-160 από αυτούς ξεκίνησαν τελικά μια καθολική απεργία πείνας την Κυριακή, ενώ όσοι είναι πάρα πολύ σοβαρά άρρωστοι για να συμμετάσχουν, έτρωγαν μόνο ψωμί. Οι απεργοί επίσης αρνούνται την λήψη φαρμάκων, συμπεριλαμβανομένων των αντιρετροϊκών και των φαρμάκων κατά του καρκίνου.


Οι τρόφιμοι ζήτησαν να μην δημοσιευθούν τα ονόματά τους δεδομένου ότι δεν τους επιτρέπεται να μιλήσουν στα μέσα ενημέρωσης. Δήλωσαν ότι η απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης σύμφωνα με την οποία,ορισμένοι πάσχοντες κρατούμενοι θα ελευθερωθούν νωρίτερα, κάτω υπό αυστηρές προϋποθέσεις, δεν είναι αρκετή και θα οδηγήσει μόνο στην αποδέσμευση περίπου 30 ασθενών.


Οι απεργοί δημοσίευσαν φωτογραφίες στα social media δείχνοντας κρατούμενους να κοιμούνται σε διπλές κουκέτες στριμωγμένες μαζί και σε στρώματα στο πάτωμα.


  Ένας άρρωστος άνθρωπος βρίσκεται σε μια κουκέτα, με ορό στο χέρι καρφωμένο σε μια λαβή σφουγγαρίστρας λόγω έλλειψης εξοπλισμού. Αυτοί που ανέβασαν τις εικόνες, δήλωσαν ότι οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν μέσα στην τελευταία εβδομάδα.


Ο επικεφαλής του συνδικάτου των φρουρών των φυλακών, Σπύρος Καρακίτσος, δήλωσε ότι απεικονίζονται με ακρίβεια οι παρούσες συνθήκες.


"Είναι μια συγκλονιστική κατάσταση," είπε ο Καρακίτσος στο Associated Press.


Ο επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Nils Muižnieks, έγραψε ότι "ανησυχεί για τις αναφορές περί εξευτελιστικών συνθηκών των κρατουμένων" στο νοσοκομείο Κορυδαλλού και ότι μια γρήγορη επίλυση ήταν απαραίτητη.


Χρόνια υπερπλήρεις, οι ελληνικές φυλακές έχουν υποστεί αύξηση του αριθμού κρατουμένων και μείωση προσωπικού και χρηματοδότησης, κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, η οποία επιδεινώνεται από τη σοβαρή οικονομική κρίση της χώρας. Το Νοσοκομείο Κορυδαλλού έχει δεχθεί μια δραματική αύξηση οροθετικών κρατουμένων, οι οποίοι κρατούνται εκεί, ακόμα και αν δεν είναι άρρωστοι.



Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου έχει αποφανθεί επανειλημμένα ότι οι συνθήκες στις ελληνικές φυλακές και στα αστυνομικά κρατητήρια αποτελούν απάνθρωπη ή εξευτελιστική τιμωρία.


Μετάφραση – Απόδοση: LEFTeria-news



 Greek Prison Hospital Inmates on Hunger Strike
http://abcnews.go.com/International/wireStory/greek-prison-hospital-inmates-protest-conditions-22646350



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ

FRANCE24 Σοκ από τις φωτογραφίες & τις μαρτυρίες από το ελληνικό «κολαστήριο - νοσοκομείο των φυλακών»


ΈΡΕΥΝΑ ASSOCIATED PRESS. Το απάνθρωπο και εξευτελιστικό ελληνικό σωφρονιστικό σύστημα καταρρέει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.