Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

BBC VIDEO. Η ΕΛΑΣ κατηγορείται οτι χτύπησε τουρίστα, μάρτυρα σε θανάσιμο τραυματισμό στην Ζάκυνθο, για να αλλάξει κατάθεση





Jonathan Hiles inquest hears Greek police 'hit' friend of accused








Μια περίεργη ιστορία εκτυλίσσεται στο Κάρντιφ κατά την διαρκεια μια ακροαματικής διαδικασίας , σχετικά με τον θάνατο ενός νεαρού Βρετανού τουρίστα, έπειτα από τραυματισμό σε κλαμπ της Ζακύνθου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC στις 3 Απριλίου, της York Evening Press αλλα και του BBC σήμερα , ενας βασικός μάρτυρας κατηγόρησε την Ελληνική αστυνομία ότι χτυπήθηκε στο τμήμα για να αλλάξει την κατάθεση του.

Στο Κάρντιφ της Ουαλίας, έχει ξεκινήσει μια ακροαματική διαδικασία σχετικά με έναν έφηβο που πέθανε αφότου γονθροκοπήθηκε σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης την πρώτη ημέρα των διακοπών του στην Ελλάδα

Ο Jonathan Hiles από το Κάρντιφ χόρευε με φίλους στην Ζάκυνθο, τον Ιούλιο του 2007, όταν χτυπήθηκε στο πρόσωπο. Ο 18χρονος παίκτης του χόκεϊ, στην συνέχεια έπεσε από ένα υπερυψωμένο πλάτωμα, χτυπώντας το κεφάλι του στην γεμάτη κόσμο, πίστα. Αργότερα πέθανε σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Ο Ανδρέας Συμεού, 25 ετών από το βόρειο Λονδίνο, κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία από αμέλεια, αλλά αθωώθηκε στην Ελλάδα το 2011. Ο Hiles είχε πάει στον Λαγανά, με φίλους του για να γιορτάσουν τα προσεχή 19α γενέθλιά του.
 Σύμφωνα με τους μάρτυρες η παρέα χόρευε, όταν κάποιος θαμώνας άρχισε να ουρεί επάνω τους.

Όλοι οι μάρτυρες είπαν ότι είδαν τον άνδρα που ουρούσε προς το μέρος τους και μερικοί πήγαν στην τουαλέτα για να καθαριστούν αφήνοντας πίσω τον Hiles και τον φίλο του, Mark O'Gorman.
Ο O'Gorman είπε στην ανάκριση ότι, καθώς έφευγαν από τη πίστα, ο Hiles στράφηκε προς τον άνθρωπο που τους είχε ουρήσει και τον ρωτησε σε μη-επιθετικό τόνο: "Τι κάνεις εκεί;".
Μετά από μια σύντομη παύση ο άνδρας χτύπησε τον Hiles στο αριστερό μάγουλο, δήλωσε.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα ο έφηβος έφυγε προς προς τα πίσω και έπεσε από το υπερυψωμένο πλάτωμα του κλάμπ,  πάνω στην πίστα.
"Ο Jon ήταν στο πάτωμα εντελώς ακίνητος", δήλωσε ο κ. O'Gorman. "Δεν ξυπνούσε.Κατάλαβα ότι κάτι πήγαινε πολύ στραβα"
Είπε ότι ήταν σίγουρος οτι ο άνθρωπος που τους ούρησε ήταν ο Συμεού.


Ο Συμεού ήταν στο νησί για διακοπές με μια ομάδα φίλων από το Enfield – συμπεριλαμβανομένου και του Christopher Κυριάκου, ο οποίος έδωσε στοιχεία στην έρευνα που γίνεται στο Κάρντιφ σχετικά με την υπόθεση του θανάτου του Hiles.
 Η Ιατροδικαστής Mary Hassell διαβάσε δυνατά μια δήλωση που έκανε στην αστυνομία ο Κυριάκου, η οποία είχε υπογραφεί τέσσερις ημέρες μετά τον τραυματισμό του Hiles. Ανέφερε ότι ο φίλος του είχε "πανικοβληθεί" και έφυγε από το νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, αφοτου χτύπησε τον Hiles μετά από έναν καυγά για ένα κορίτσι.


Αλλά ο μάρτυρας, ο οποίος τότε ήταν 18 ετών, είπε στο δικαστήριο ότι η αναφορά  της Ελληνικής αστυνομίας ήταν "100% αναληθής".

"Πρώτα με ρωτούσαν για την καταγωγή μου και από πού ήταν η οικογένειά μου. Τους είπα ότι η οικογένειά μου είναι Ελληνοκύπριοι Είπαν ότι ήμουν τυχερός, διαφορετικά τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα.."

"Με έβαλαν σε ένα εντελώς σκοτεινό δωμάτιο για περίπου 30 λεπτά. Στη συνέχεια άναψαν τα φώτα και περίπου έξι αστυνομικοί μπήκαν κατευθείαν μέσα στο δωμάτιο. Ήμουν πολύ φοβισμένος και τρομαγμένος. Συνέχισαν να ρωτούν" τι συνέβη; " και τους είπα δεν ήξερα.
"Τότε ένας αστυνομικός έπαθε υστερία και με άρπαξε από το λαιμο. Στην συνέχεια χτυπήθηκα στο πρόσωπο και γρονθοκοπήθηκα στο κεφάλι.


"Η σκέψη μου ήταν «Πρέπει να κάνω, ό, τι θέλουν να κάνω». Έπρεπε να φύγω από το αστυνομικό τμήμα για την ασφάλεια της ίδιας μου της ζωής. Δεν ήξερα τι επρόκειτο να μου να συμβεί".



Πατήστε ΕΔΩ για να παρακολουθήσετε το βίντεο


Μετάφραση - Απόδοση: LEFTeria-news


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ



BBC. Οι τουρίστες που κρατήθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία,ως παράνομοι μετανάστες
http://lefteria-news.blogspot.gr/2013/01/bbc.html


Οι τουρίστες ανησυχούν για την Χρυσή Αυγή και τον ρατσισμό.
http://lefteria-news.blogspot.gr/2013/01/blog-post_26.html


New Zealand Herald.Νεοζηλανδός δηλώνει ότι απήχθη & έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από την ελληνική αστυνομία.
http://lefteria-news.blogspot.gr/2012/11/new-zealand-herald.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.