Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ (ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ). Καμπάνια απο ομογενείς & Αυστραλούς, για να μην δωθεί βίζα στην Χρυσή Αυγη.




Golden Dawn may be refused visas

A petition has been sent to the immigration minister to refuse Golden Dawn entry to Australia

4 Mar 2013
Penni Pappas
Μπορεί να μην δωθεί βίζα στην Χρυσή Αυγή
Μια έκκληση  έχει αποσταλεί στην υπουργό μετανάστευσης, για να αρνηθεί την είσοδο της Χρυσής Αυγής στην Αυστραλία


Δεκαοκτώ ονόματα γνωστών βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής έχουν σταλεί στην υπουργό μετανάστευσης Brendan O'Connor, ώστε να τους αρνηθεί η έισοδος στην Αυστραλία.
Η καμπάνια, που οργανώθηκε από την Ελληνοαυστραλό Alex Kakafikas και τους συνεργάτες του - ο οποίος είναι επίσης υπεύθυνος για την δημιουργία της ομάδας στο Facebook No to Golden Dawn in Melbourne ζήτησε από την υπουργό μετανάστευσης να αρνηθεί την έκδοση βίζας για τα ακόλουθα μέλη της Χρυσής Αυγής για λόγους χαρακτήρα. Η δήλωση ως εξής: "αυτό το βίαιο, ρατσιστικό, αυταρχικό κίνημα δεν έχει θέση πουθενά, αλλά ενώ η Ελλάδα δεν είναι σε θέση ή δεν επιθυμεί να τους αποτρέψει, η αυστραλιανή κυβέρνηση είναι σε θέση να αποτρέψει τα μέλη της από την εξαπλώσουν το φασιστικό δηλητήριο τους εδώ."


"Η πιο άμεση κίνηση που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να βεβαιωθούμε ότι δεν θα μπούν στην Αυστραλία, ότι κάθε βουλευτής ή εξέχων μέλος της Χρυσής Αυγής δεν θα εισέλθει στην χώρα, λόγω της δράσης τους και των περιστατικών βίας», δήλωσε ο κ. Kakafikas στον «Νέο Κόσμο», προσθέτοντας ότι ορισμένα μέλη της Χρυσής Αυγής είχαν συλληφθεί πρόσφατα για κατοχή όπλων, κάτι που όπως είπε ενισχύει τον φόβο ότι βρίσκονται σε «διαδικασία της οικοδόμησης μιας δομής παραστρατιωτικού τύπου».


"Θα τους δούμε να σπρώχνουν την ελληνική κοινότητα σε πιο δεξιές θέσεις και να δημιουργούν δεσμούς  με την ακροδεξιά στην Αυστραλία", δήλωσε ο κ. Kakafikas, αναφερόμενος στο δελτίο τύπου που απέστειλε το κόμμα First Party της Αυστραλίας για να υποδεχτεί την Χρυσή Αυγή στην Αυστραλία. Είπε ότι η Χρυσή Αυγή μπορεί επίσης να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα ανταλλαγής νέων Ελληνουστραλών όπου θα "στέλνει ανθρώπους στην Ελλάδα για να συμμετέχουν στο κίνημα εκεί και να μάθουν τις βίαιες μεθόδους τους, στους δρόμους".


Η δήλωση επίσης ανέφερει: «Καθώς η επιρροή τους μεγαλώνει και η βία τους εντείνεται στην Ελλάδα, η Χρυσή Αυγή επιδιώκει τώρα να εξαπλωθεί στην ελληνική διασπορά, προσπαθώντας να ανοίξει ένα γραφείο στη Νέα Υόρκη και στη Νυρεμβέργη Από αναφορές προκύπτει ότι η Χρυσή Αυγή είναι κοντά και στο άνοιγμα ενός γραφείου στη Μελβούρνη και ότι τα ηγετικά της μέλη σκοπεύουν να ταξιδέψουν στην Αυστραλία, προκειμένου να «κόψουν την κορδέλα" στο νέο τους γραφείο. Αυτό προσπαθεί αυτή η έκκληση να αποτρέψει".

 
Η Εφημερίδα «Νέος Κόσμος» είχε δημοσιεύσει επίσης σχετικό άρθρο στις 31 Ιουλίου 2012 με τίτλο "Χρυσή Αυγή: δεν έχουν θέση στην Αυστραλία"

Ακόμη είχε δημοσιεύσει σχετικό άρθρο στις 12 Ιουνίου 2012 με τίτλο «No to neo-Nazism: Australia opposes Golden Dawn’s ambitions» (http://www.neoskosmos.com/news/el/node/22962),

καθώς και στις 26 Ιουλίου 2012 με τίτλο «Κατακραυγή για παράρτημα της Χρυσής Αυγής στην Μελβούρνη» (http://neoskosmos.com/news/el/node/24160).

Επίσης σχετικό άρθρο της “The Australian” είχε δημοσιευθεί στις 26 Ιουλη με τίτλο «NEO-NAZIS OPEN LOCAL BRANCH» και είχε αναρτηθεί μεταφρασμένο ( http://lefteria-news.blogspot.gr/2012/08/blog-post_2567.html ) 





Για περισσότρες πληροφορίες σχετικά με την συλλογή υπογραφών www.change.org/en-AU/petitions/brendan-o-connor-minister-for-immigration...


To:
Brendan O'Connor, Minister for Immigration and Citizenship.
We call on you to refuse visas to the following members of of Golden Dawn that wish to come to Australia, for any purpose, on character grounds:


Nikos Michaloliakos
Eleni Zaroulia
Giorgos Germenis
Ilias Panagiotaros
Konstantinos Mparmparousis
Ioannis Lagos
Nikos Kouzilos
Ilias Kasidiaris
Nikos Michos
Antonis Gregos
Polyvios Zisimopoulos
Dimitris Koukoutsis
Panagiotis Iliopoulos
Efstathios Mpoukouras
Crysovalantis Alexopoulos
Nikitas Siois
Christos Pappas
Michalis Arvanitis
Sincerely,
[Your name]
-------------------------------


Μετάφραση: LEFTeria-news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.