Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Η Αρχιεπισκοπή κατάργησε τα επιδόματα αδείας και δώρων για τις Γιορτές, με εγκύκλιο, που προειδοποιεί. Καταγγελία και από ΕΣΗΕΑ για απολύσεις στο ραδιόφωνο της Εκκλησίας



Η Αρχιεπισκοπή Αθηνών απέστειλλε στις 18 Απριλίου εγκύκλιο σημείωμα που καταργεί την καταβολή επιδόματος αδείας και δώρων, για Πάσχα και Χριστούγεννα!



Η Αρχιεπισκοπή σύμφωνα με την εγκύκλιο, αποφάσισε να ακολουθήσει τις επιταγές του Νόμου 4093/2012 και καταργεί το επίδομα αδείας, Πάσχα και Χριστουγέννων στους εργαζομένους κάθε Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, ως εκ τούτου και στο προσωπικό των Ναών και των Μονών.


Μάλιστα προειδοποιεί ότι σε περίπτωση αυθαίρετης καταβολής του επιδόματος, τότε αυτό καταλογίζεται σε βάρος του προέδρου του εκκλησιαστικού συμβουλίου ή του ηγουμένου της Μονής και παρακάτω σημειώνει ότι μόνο αν τα οικονομικά το επιτρέπουν, τότε τα καταργούμενα επιδόματα μπορούν να ενσωματωθούν στους μισθούς των εργαζομένων. 


Διαβάστε την εγκύκλιο, πατώντας το παρακάτω Link της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, την φωτογραφία της ανάρτησης την βρήκαμε στο romfea.gr



Να θυμίσουμε ότι πλανάται ήδη αναπάντητο το δημοσίευμα από  «Το Καρφί», ότι η Εκκλησία μέσω ΕΣΠΑ θα διαθέσει 3,7 εκ. ευρώ για τη δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας, ενώ εκκρεμεί και η καταγγελία που κατέθεσε η ΕΣΗΕΑ στην επιθεώρηση εργασίας για απολύσεις δημοσιογράφων από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας Ελλάδος, οι οποίοι αρνήθηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις.  




Η ανακοίνωση είχε ως εξής:


«Κύριοι, Σας καταγγέλλουμε το «Επικοινωνιακό και Μορφωτικό Ίδρυμα της Εκκλησίας της Ελλάδος» που λειτουργεί τον ραδιοφωνικό σταθμό «Εκκλησία της Ελλάδος 89,5 FM » και εδρεύει στην Αθήνα στην οδό Ιασίου αρ. 1 Κολωνάκι, όπως νομίμως εκπροσωπείται, διότι εντελώς παράνομα και καταχρηστικά προέβη στην απόλυση τριών συναδέλφων δημοσιογράφων.


Ειδικότερα, η καταγγελλόμενη εργοδότρια, μετά τις ατομικές συμβάσεις, την υπογραφή των οποίων επέβαλε στους δημοσιογράφους, που εργάζονται στον ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, με όρους διαφορετικούς αυτών των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και ειδικότερα με σημαντική μείωση των αποδοχών τους, απέλυσε τους συναδέλφους Αντωνέλλου, Σ. Χριστοδούλου και Μπλάθρα, διότι αντιστάθηκαν και δεν υπέγραψαν τις εν λόγω «μειωτικές» συμβάσεις εργασίας.


Η εργοδότρια εταιρεία εκμεταλλευόμενη την ανασφάλεια των εργαζομένων, όσον αφορά στην διατήρηση των θέσεων εργασίας, "υφάρπαξε" τη συναίνεσή τους στις μειώσεις των αποδοχών τους και λειτουργώντας εκδικητικά απομάκρυνε τους τρεις συναδέλφους που δεν υπέγραψαν.
Επειδή οι πράξεις της καταγγελλόμενης εταιρείας παρεκκλίνουν από τα νόμιμα όρια ζητούμε να προχωρήσετε στις νόμιμες ενέργειες».




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ


Το Αγιο Ορος δεν θέλει να πληρώσει φόρους, ούτε εκτός της χερσονήσου.
http://lefteria-news.blogspot.gr/2012/08/blog-post_18.html



Ο σταθμός της Εκκλησίας απέλυσε όσους αρνήθηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις.Καταγγελία ΕΣΗΕΑ
http://lefteria-news.blogspot.gr/2013/03/blog-post_20.html



ΗΧΟΣ.RADIO NPR (USA).Παλιά ελληνική νομοθεσία περί βλασφημίας,αναστατώνει το Σύγχρονο Θέατρο & το Facebook



Μελανσον: Στην Ελλάδα η Ορθόδοξη Εκκλησία πρέπει να πληρώσει φόρους
http://lefteria-news.blogspot.gr/2012/05/blog-post_4938.html



Κήρυγμα 'Ανθιμου στο ποίμνιο, για την σωτηρία της Εθνικής Τράπεζας. Σχεδόν 12 εκ. ευρώ μετοχές της ΕΤΕ σε εκκλησιαστικά χέρια
http://lefteria-news.blogspot.gr/2013/04/12.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.