Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Πορεία στην Μανωλάδα και ίδρυση σωματείου εργατών γης.



Στις 28/04 εξαγγέλθηκε η ίδρυση του πανελλαδικού σωματείου εργατών γης «Η Μανωλάδα». Σκοπός του σωματείου θα είναι η προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων μέσα από την κατοχύρωση νέου ημερομισθίου για τους εργάτες γης. Ζητούμενο επίσης στην παρούσα φάση είναι η εξασφάλιση στέγης και υγειονομικής περίθαλψης. Ακόμη, το Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας, θα καταθέσει στεφάνι στο σημείο της επίθεσης εναντίον των 200 μεταναστών που εργάζονται στις καλλιέργειες της «Βαγγελάτος Α.Ε.».


Επίσης, σχεδόν δύο εβδομάδες μετά τη δολοφονική επίθεση σε βάρος μεταναστών εργατών γης από τρεις επιστάτες καλλιέργειας φράουλας της «Βαγγελάτος Α.Ε.», η Ενωση Εργαζομένων Μεταναστών Μπανγκλαντές, ΕΛΜΕ Ηλείας, Κίνηση ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΕΕΚ διοργάνωσαν την ίδια μέρα συγκέντρωση στην πλατεία της Μανωλάδας και πραγματοποίησαν πορεία προς το Α.Τ. Βάρδας, όπου οι μετανάστες, που ζουν και εργάζονται στην περιοχή, κατέθεσαν μαζικά αιτήσεις ασύλου και απόκτησης «ροζ κάρτας».


Στη συγκέντρωση και την πορεία που ακολούθησε συμμετείχαν περισσότερα από 1.000 άτομα, στην πλειονότητά τους μετανάστες εργάτες στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας, οι οποίοι έδιναν τον τόνο της διαδήλωσης, φωνάζοντας: «Τι θέλουμε; Ασυλο» και «Χαρτιά, χαρτιά για την εργατιά».


Ολοι οι ομιλητές τόνισαν πως ο αγώνας των εργατών γης για ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και εργασίας είναι υπόθεση της εργατικής τάξης και θα κερδηθεί μονάχα αν στο πλευρό των μεταναστών εργατών σταθούν και οι Ελληνες εργάτες.


 Απόσπασμα απο ρεπορτάζ της "Εφημερίδας των Συντακτών"




Διαβάστε-Δείτε σχετικά:


ALJAZEERA-WASHINGTON POST-ABC News-FOX. "Μετανάστες εργαζόμενοι πυροβολήθηκαν από επιστάτη στην Ελλάδα"


Ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας (ITUC) για το μποϊκοτάζ στην Μανωλάδα, τους πυροβολισμούς & το trafficking.


Τον γύρο του κόσμου έκανε η είδηση των πυροβολισμών στους μετανάστες εργάτες.- Επισκόπηση Ξένου Τύπου.


WASHINGTON POST. "Αίμα και φράουλες: Οι δύσκολοι καιροί στην Ελλάδα εντείνουν την πίεση στους μετανάστες εργαζομένους"


VIDEO.EURONEWS. Θυμός & Μποϊκοτάζ για τους πυροβολισμούς στις «φράουλες του αίματος»


NEW STATESMAN. "Η σύγχρονη δουλεία της Ελλάδας: διδάγματα από την Μανωλάδα"


ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ. Ανάρτηση σχετικά με την επίσκεψη της στην Μανωλάδα. "3 πυροβολούσαν επι 20', ενώ οι υπόλοιποι χτυπούσαν"
 
 
VIDEO.FRANCE 24.“Online καμπάνια για μποϊκοτάζ στις φράουλες του αίματος". Η καμπάνια μέσω του ελληνικού twitter.
http://lefteria-news.blogspot.gr/2013/04/videofrance-24online-twitter.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.