Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Καταγγέλεται "Εισβολή" ΠΑΣΟΚ στους Οικολόγους Πράσινους για δημιουργία πόλου με ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ


ΦΩΤΟ: xilapetres.blogspot.com


Δεν είναι η πρώτη φορά που στελέχη της Πασπ και του Πασόκ, προσπαθούν να διεισδύσουν σε χώρους είτε για να διασωθούν πολιτικά είτε για να ετοιμάσουν τον διαβόητο "κεντροαριστερό πόλο".  Αυτή την φορά ήταν η σειρά των Οικολόγων Πράσινων, μην ξεχνάμε οτι για τον ίδιο λόγο πριν ακόμη τις εκλογές του Ιουνίου, υπήρξαν μέχρι και κοινές εμφανίσεις στελεχών Πασόκ-Δημάρ.


Σε συνέντευξή της η Ιωάννα Κοντούλη, επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων στις εκλογές 2012, ήταν κάθετη: "Προσπαθούν να αρπάξουν το κόμμα με δόλιο τρόπο", "Δεν πρόκειται περί μαζικής «εγγραφής» νέων μελών. Είναι στρατός εισοδισμού στον χώρο των Οικολόγων Πράσινων με στόχο την αλλοίωση της πολιτικής ταυτότητας και την παράδοση του κόμματος στους όποιους κρυφούς συνομιλητές των εμπνευστών με τα όποια ανταλλάγματα", ενώ μιλάει καθαρά για τον περίφημο σχεδιαζόμενο πόλο με Πασόκ-Δημάρ, εκτιμώντας ότι η εμπλοκή του Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ έχει να κάνει με τους σχεδιασμούς συνεργασίας με τα δυο αυτά κόμματα.


"Την Κερκόπορτα των Οικολόγων Πράσινων ανοίγουν στο ΠΑΣΟΚ Τρεμόπουλος και Χρυσόγελος"


Πολιτική Δήλωση για τη μαζική εγγραφή μελών της ΠΑΣΠ στους Οικολόγους Πράσινους


Τα παρακάτω υπογράφοντα 14 από τα 32 παρόντα μέλη του Πανελλαδικού Συμβουλίου-μεταξύ αυτών και 3 από τα έξη μέλη της εκτελεστική γραμματεία- και άλλα μελή των Οικολόγων Πράσινων μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συμβουλίου του Σαββάτου 20.04.2013, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να δηλώσουμε τα παρακάτω:


1. Η εκβιαστική και πραξικοπηματική τακτική της συγκυριακής πλειοψηφίας Μ. Τρεμόπουλου και Ν.Χρυσόγελου κορυφώνεται. Μετά το συνέδριο στη Λαμία το Δεκέμβριο του 2012 η τακτική αυτή αποκτά πρωτοφανείς διαστάσεις με την προσπάθεια μαζικής εγγραφής «μελών» από άλλο πολιτικό φορέα. Αγνοώντας την απόφαση της περιφερειακής οργάνωσης των Οικολόγων Πράσινων Αττικής έκαναν δεκτές αιτήσεις χωρίς συμπληρωμένα στοιχεία.


Επικύρωσαν αιτήσεις δίχως το απαραίτητο στοιχείο της αποδοχής της ιδρυτικής διακήρυξης και του καταστατικού των Ο.Π, αιτήσεις που αντιβαίνουν στο άρθρο 4.1 του καταστατικού των Οικολόγων Πράσινων πέρι εγγραφής μελών, όλες σε μία Πολιτική Κίνηση-σε αυτή του ευρωβουλευτή Ν.Χρυσόγελου- εν μια νυκτί, και προπάντων ανυπόγραφες και ως εκ τούτου ανυπόστατες -άκυρες.

Αιτήσεις που συνιστούν αλλαγή σε ποσοστό περίπου 40% των συνέδρων που έλαβαν μέρος στο τελευταίο μας συνέδριο.


Είναι χαρακτηριστικό ότι αρκετά από τα 183 υποψήφια μέλη που υπέβαλαν αίτηση εγγραφής σε μία μόνο ΠΚ έξη μελών και ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ την υποβολή της αίτησης, συμμετείχαν στις φοιτητικές εκλογές με την ΠΑΣΠ, την σπουδαστική παράταξη του ΠΑΣΟΚ. Κι όλα αυτά σε ένα πλαίσιο μυστικών διαπραγματεύσεων ερήμην των οργάνων του κόμματος.


2. Η τακτική αυτή των τέως και νυν ευρωβουλευτών, Μιχάλη Τρεμόπουλου και Νίκου Χρυσόγελου απέχει από την πράσινη κουλτούρα ΚΑΙ από ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΗΘΙΚΗΣ . Η πρόσφατη προεκλογική περίοδος έδωσε ένα πολιτικό στίγμα το οποίο θέλουν να σβήσουν . Έτσι με παλαιοκομματικές πρακτικές διαλύουν ότι πράσινο και συναινετικό θα μπορούσε να διατηρήσει ο χώρος και συνιστά μια συγκροτημένη προσπάθεια πλήρους ελέγχου του κόμματος για προσωπικά οφέλη και μόνιμη-επαγγελματική πρωτοκαθεδρία.


3. Παράλληλα, οι ενέργειες αυτές, με την αλλοίωση των συσχετισμών στο κόμμα ,ενισχύουν και επιβεβαιώνουν τις φήμες για την εμπλοκή του κόμματος, ανεμπόδιστα πλέον, σε πολιτικά σενάρια που άμεσα ή έμμεσα στόχο έχουν τη σωτηρία της πολιτικής ελίτ που καταβαράθρωσε τη χώρα και τη διέλυσε κοινωνικά και οικονομικά.


Γι αυτό το λόγο αποχωρήσαμε από τη συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συμβουλίου και καλούμε τα μέλη των Οικολόγων Πράσινων να αντικρούσουν το σχεδιασμό των μνημονιακών δυνάμεων υπερασπίζοντας το χαρακτήρα των Οικολόγων Πράσινων. Απευθυνόμαστε σε κάθε ενεργό πολίτη καλώντας τον να σταθεί δίπλα μας στις αρχές του πράσινου κινήματος και της ριζοσπαστικής οικολογίας.


Οι αποχωρήσαντες από τη διαδικασία
Κολοκούρης Ορέστης, μέλος Εκτελεστικής Γραμματείας και του Πανελλαδικού Συμβουλίου
Κοσμίδου Κωνσταντίνα, μέλος Εκτελεστικής Γραμματείας και του Πανελλαδικού Συμβουλίου
Δημητρίου Γεώργιος μέλος Εκτελεστικής Γραμματείας και του Πανελλαδικού Συμβουλίου
Καραμέρος Γιώργος Συντονιστής Πολιτικής Κίνησης Αμαρουσίου Χαραλαμπάκης Γιάννης, μέλος Πανελλαδικού Συμβουλίου Σπασίδης Τηλέμαχος, μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου
Ρομπάκης Οδυσσέας, μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου
Καλογράνης Κώστας, μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου
Λιόση Μαρία, μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου
Χόρτη Καίτη, μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου
Κορωνάκη Βέρα, μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου
Λυμπεροπούλου Δήμητρα, μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου
Κοψίδης Μάκης, αν. μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου
Αλαβάνος Ιάκωβος, αν. μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου
Βερβενιώτης Πάνος, Συντονιστής Περιφερειακής Γραμματείας Αττικής
Κοντούλη Ιωάννα, επικεφαλής Οικολόγων Πράσινων στις εκλογές 2012
Λουκέρης Κώστας, Πρόεδρος Πράσινου Ινστιτούτου
Αγογλωσάκης Σταύρος, Αντιπρόεδρος Πράσινου Ινστιτούτου
Σπασίδης Βασίλης, μέλος Οικολόγων Πράσινων
Τσιώρης Σπύρος, μέλος Οικολόγων Πράσινων
Ζερβός Ιωάννης, αν. Μέλος ΔΣ Πράσινου Ινστιτούτου
Ρετετάγκος Ιωάννης, μέλος Οικολόγων Πράσινων
Σπήλιος Χρήστος, αν. Μέλος Περιφερειακής Γραμματείας Αττικής».ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ


Ιούνιος 2012. Κοινές εκδηλώσεις ΠΑΣΟΚ με ΔΗΜΑΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.