Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

NEW YORK TIMES «Απηχώντας τις αιτιάσεις της κυβέρνησης, η ΑΔΕΔΥ δήλωσε απρόθυμη να υποστηρίξει την απεργία των καθηγητών»





Greek Civil Servants Walk Out Over Ban on Teachers’ Strike


By NIKI KITSANTONIS
Published: May 14, 2013


ATHENS — Greek civil servants walked off the job on Tuesday to protest the government’s use of an emergency law to ban a planned strike by teachers. But a popular rally in the capital was the smallest in several months, a sign that public support for the country’s once-mighty unions may be dwindling.


                                                      Φωτογραφία απο την Γερμανική DIE WELT, 14/05





Στάση εργασίας των Ελλήνων δημοσίων υπαλλήλων  για την απαγόρευση της απεργίας των εκπαιδευτικών.

(Απόσπασμα)


ΑΘΗΝΑ –Οι  Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι αποχώρησαν από την εργασία τους την Τρίτη για να διαμαρτυρηθούν για τη χρήση από την κυβέρνηση του νόμου έκτακτης ανάγκης για την απαγόρευση μιας προγραμματισμένης απεργίας από τους καθηγητές. Αλλά η διαδήλωσή τους στην πρωτεύουσα ήταν η μικρότερη εδώ και αρκετούς μήνες, ένα σημάδι ότι η δημόσια στήριξη, στα κάποτε,  πανίσχυρα συνδικάτα της χώρας,  μπορεί να φθίνει.


Ήταν η τρίτη φορά φέτος που ο εύθραυστος κυβερνητικός συνασπισμός στην Ελλάδα έχει επικαλεστεί το μέτρο έκτακτης ανάγκης, την πολιτική επιστράτευση, για να αντιμετωπίσει τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που αντιτίθενται στα μέτρα λιτότητας που απαιτούν οι διεθνείς πιστωτές της χώρας, σε αντάλλαγμα για τη συνέχιση της χρηματοδότησης.


Όπως και οι εργαζόμενοι στο μετρό της Αθήνας και οι ναυτικοί, οι οποίοι αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην εργασία νωρίτερα φέτος, έτσι και οι εκπαιδευτικοι της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αντιμετωπίζουν σύλληψη και απόλυση, εφόσον προχωρήσουν με μια 24-ωρη απεργία, προγραμματισμένη για την Παρασκευή, την πρώτη ημέρα των εισαγωγικών εξετάσων στα πανεπιστήμια και των εισαγωγικών  εξετάσεων  για τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης .


Οι καθηγητές φέρουν αντιρρήσεις στα σχέδια της κυβέρνησης να αυξήσει τις ώρες εργασίας τους, φοβούμενοι ότι η κίνηση αυτή  θα οδηγήσει σε περικοπές προσωπικού.



Όμως, αντί να ζωηρεύουν τα συνδικάτα, μπροστά στα πολιτικά κομμάτα της αντιπολίτευσης που έχουν καταγγελθεί ως «εκβιαστικά» και με «αυταρχική τακτική» από την κυβέρνηση, αυτά εμφανίζονται ολοένα και περισσότερο διαιρεμένα  και αποδυναμωμένα.

Η απεργία της Τρίτης από την ΑΔΕΔΥ, η οποία διατάραξε την λειτουργία των εφοριών  και άλλων δημοσίων  υπηρεσιών, δεν υποστηρίχθηκε από τους διαμαρτυρόμενους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι εξοργίστηκαν από την άρνηση της ΑΔΕΔΥ, να υποστηρίξει την προγραμματισμένη απεργία τους, την Παρασκευή.


Απηχώντας τις αιτιάσεις της κυβέρνησης, η ΑΔΕΔΥ δήλωσε ότι είναι απρόθυμη να υποστηρίξει μια δράση που θα δημιουργήσει χάος σε πάνω από 100.000 μαθητές που προσπαθουν να εξασφαλίσουν μια θέση στο πανεπιστήμιο, εν μέσω μίας κλιμακούμενης ανεργίας των νέων, η οποία ξεπέρασε το 64%.


Η ρήξη βγήκε στην επιφάνεια σε ένα συλλαλητήριο των δημοσίων υπαλλήλων στην Αθήνα την Τρίτη, οι οποίοι προσέλκυσαν όχι περισσότερα από 300 άτομα, όπου ένας ανώτερος συνδικαλιστής της ΑΔΕΔΥ βομβαρδίστηκε από την κραυγή των εκπαιδευτικών : "Προδότες!"

 

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ : LEFTeria-news



Διαβάστε Σχετικά


REUTERS «Τρίτη φορά νόμος έκτακτης ανάγκης από Σαμαρά, για να δείξει στους ξένους ότι η χώρα στηρίζει αντιλαϊκά μέτρα»



ΑΡΧΕΙΟ.W.POST.Πλέον 10 φορές πολ.επιστράτευση απο το '74.Οι 4 τα τελευταία 2 χρόνια VIDEO.FRANCE24."Ελλάδα.Γύρνα δουλειά ή πήγαινε φυλακή".
 
 
 
THE MORNING STAR."Έλληνες υπουργοί απαγορεύουν απεργία καθηγητών με «έκτακτο» χουντικό νόμο"
http://lefteria-news.blogspot.gr/2013/05/the-morning-star.html



Για το πλήρες κείμενο, στα Αγγλικά, πατήστε το παρακάτω link


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.