Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Επιστολή Αμερικανού Πρέσβη της UANI, προς τον εφοπλιστή και τραπεζίτη Βίκτωρα Ρέστη. Τον κατηγορεί για "παράνομες επιχειρηματικές σχέσεις" με το καθεστώς Αχμαντινετζάντ, αξίας δισεκατομμυρίων.


Ο Αμερικάνικος Οργανισμός UANI, «Ενωμενοί κατά των πυρηνικών του Ιράν» κατηγορεί τον Βίκτωρα Ρέστη ότι μέσω της ναυτιλιακής του εταιρείας αλλά και μέσω της τράπεζάς του FBB, χρησιμεύε ως βιτρίνα  για το Ιρανικό Υπουργείο Πετρελαίου στην Ελλάδα, εξασφαλίζοντας μια «στρατηγική συμμαχία» με το καθεστώς Αχμαντινετζάντ.

Σε αντάλλαγμα, οι μηνιαίες συναλλαγές που θα κατευθύνονται προς την FBB από τους Ιρανούς  εταίρους θα "ήταν μερικά δισεκατομμύρια", σύμφωνα με τους Αμερικανούς.


Σύμφωνα με τον UANI , στην υπόθεση εμπλέκεται και ο Έλληνας εφοπλιστής Καμπής, για τον οποίο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το Αμερικάνικο Υπουργείο Οικονομικών, έχουν κατηγορήσει για παράνομη διακίνηση πετρελαίου υπέρ της Ιρανικήςκυβέρνησης, καθως και για χρηματοδότηση.


Σύμφωνα με τις κατηγορίες με χρήματα απο την κυβέρνηση του Αχμαντινετζάτ, ο εφοπλιστής Καμπής αγόρασε 8 δεξαμενόπλοια με τα οποία έκανε διακίνηση αργού πετρελαίου, μέσα απο δικές του εταιρείες, αξίας γύρω στα 200 εκ δολάρια ανά αποστολή.


Είναι η τρίτη φορά τελευταία που απασχολούν οι Έλληνες εφοπλιστές τα ξένα Μέσα.


 Στις 5 Μαρτίου, το Πρακτορείο REUTERS είχε αποκαλύψει οτι Ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες, μεταφέρουν πετρέλαιο στην Συρία, παρά τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί απο την ΕΕ.



Επίσης ακριβώς την ίδια πρακτική, είχε ακολουθήσει και στον εμφύλιο της Λιβύης το 2011, συγκεκριμένος μεγάλος Έλληνας εφοπλιστής.


Επίσης τον Μάρτιο, το REUTERS, είχε κατονομάσει η Ελληνική εφοπλιστική εταιρεία, με έδρα την Βούλα Αττικής, ότι  στηρίζει το καθεστώς Άσσαντ, προμηθεύοντας πετρέλαιο θέρμανσης αξίας τουλάχιστον 55 εκατομμυρίων δολαρίων κάθε μήνα.





Παρακάτω θα βρείτε ολόκληρη την πεντασέλιδη επιστολή του Αμερικανού Πρέσβη Mark D. Wallace προς τον Ρέστη.


Αν θυμάστε, ο Βίκτωρας Ρέστης είναι ο εφοπλιστής που είχε δηλώσει ότι για να τον φορολογήσουν, θα πρέπει να τον βρούν πρώτα.


Ε, τον βρήκανε τα Αμερικανάκια.












UANI Calls for Greek Ship Owner Victor Restis and Restis Group to End Illicit Business Relationships with Iranian Regime

Restis is Conspiring with Regime & Blacklisted Businessman Dimitris Cambis to Profit from Iranian Business Schemes 

 May 13, 2013







H Uani καλεί τον Έλληνα εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη και τον Όμιλο Ρέστη να τερματίσουν τις παράνομες επιχειρηματικές σχέσεις τους με το ιρανικό καθεστώς
 
Ο Ρέστης συνωμοτεί με τον καθεστωτικό και με τον ενταγμένο στην μαύρη λίστα επιχειρηματία Δημήτρης Καμπή, για να επωφεληθούν από Ιρανικά  Επιχειρησιακά Προγράμματα.



ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - (BUSINESS WIRE) - Σήμερα, ο Οργανισμός «Ενωμενοί κατά των πυρηνικών του Ιράν» (Uani) παρουσίασε αποδείξεις για παράνομες επιχειρηματικές πρακτικές μεταξύ του Βίκτωρα Ρέστη, προέδρου της Ελληνικής First Business Bank SA  (FBB) και του ιρανικού καθεστώτος.


Ο Οργανισμός Uani έχει γράψει στον κ. Ρέστη, παρουσιάζοντας στοιχεία για τη σημαντική και δυνητικά επικερδή σχέση μεταξύ της FBB, του Έλληνα επιχειρηματία Δημήτρη Καμπή,ο οποίος βρίσκεται στην μαύρη λίστα και το Υπουργείο Πετρελαίου του Ιράν (MOP).

Τα έγγραφα αποδεικνύουν ότι ο κ. Ρέστης, μέσω της FBB και σε συνδυασμό με τον κ. Καμπή, συνωμοτούσε με πρόσωπα που ενεργούν για λογαριασμό του ιρανικού καθεστώτος για να χρησιμεύσει ως βιτρίνα  για το Ιρανικό Υπουργείο Πετρελαίου στην Ελλάδα, εξασφαλίζοντας μια «στρατηγική συμμαχία» με το καθεστώς Αχμαντινετζάντ. Σε αντάλλαγμα, η FBB θα λάμβανε επενδύσεις προφανώς πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια από τις ιρανικές αρχές.

Τον Μάρτιο, ο κ. Καμπής είχε υποστεί κυρώσεις από το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών για συνωμοσία με το ιρανικό καθεστώς για να αποκτήσει ένα στόλο των πετρελαιοφόρων και να συγκαλύψει την ιδιοκτησία τους, προκειμένου να εξάγει παράνομα ιρανικό πετρέλαιο σε πελάτες του εξωτερικού, κατά παράβαση των διεθνών κυρώσεων.


Σε επιστολή που απέστειλε προς τον Ρέστη, ο Διευθύνων Σύμβουλος του  Uani, Πρέσβης Mark D. Wallace, έγραψε:
Ο Οργανισμός «Ενωμένοι κατά του πυρηνικού Ιράν» εγγράφως σας εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τις προφανείς επιχειρηματικές συναλλαγές των δύο εταιρειών σας, δηλαδή της First Business Bank SA και της Enterprises Shipping and Trading S.A., με άτομα που έχουν υποστεί κυρώσεις και ιρανικές οντότητες του πετρελαίου και της ναυτιλίας.


 Συγκεκριμένα, ο Uani είναι σοβαρά θορυβημένος από τις σχέσεις σας με τον Δημήτρη Καμπή, Πρόεδρο της. Athene Consulting House S.A., έναν πασίγνωστο Έλληνα επιχειρηματία, ο οποίος πρόσφατα δέχθηκε  κυρώσεις από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για συνωμοσία με το ιρανικό καθεστώς και το Ιρανικό Υπουργείο Πετρελαίου, καθώς εξήγαγε παράνομα ιρανικό πετρέλαιο, κατά παράβαση των διεθνών κυρώσεων..


Στον Uani έχουν παρασχεθεί πρόσφατα έγγραφα που επιβεβαιώνουν την ύπαρξη μιας σημαντικής και δυνητικά επικερδής παράνομης επιχειρηματικής σχέσης μεταξύ της FBB, στην οποία υπηρετείται ως Πρόεδρος, του Καμπή, και του Ιρανικού Υπουργείου Πετρελαίου. 


Τα έγγραφα αποδεικνύουν ότι, μέσω της FBB, και σε συνδυασμό με τον Καμπή, συνωμοτήσατε με  πρόσωπα που ενεργούν για λογαριασμό του ιρανικού καθεστώτος για να χρησιμεύσεται ως βιτρίνα για το Ιρανικό Υπουργείο Πετρελαίου στην Ελλάδα, εξασφαλίζοντας μια «στρατηγική συμμαχία» με το καθεστώς όπου η  FBB θα λάμβανε επενδύσεις προφανώς πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια από τις ιρανικές αρχές. 


Με απλά λόγια, θα παρείχατε εκτεταμένες και κρίσιμες ναυτιλιακές και χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες στο ιρανικό καθεστώς, για να διευκολυνθεί η επέκταση της βιομηχανίας πετρελαίου, σε κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς καθεστώτος των κυρώσεων.


Εκτός από τον Καμπή, ο άλλος εταίρος σε αυτή την παράνομη επιχειρηματική σχέση είναι το Ιρανικό Υπουργείο Πετρελαίου. Σίγουρα γνωρίζετε ότι το ΙΥΠ διαχειρίζεται την βιομηχανία πετρελαίου του καθεστώτος μέσω δύο βασικών θυγατρικών εταιρειών: τςη Εθνικής Ιρανικής Εταιρίας Πετρελαίου και της Εθνικής Ιρανικής Εταιρίας Δεξαμενοπλοίων και ότι και οι τρεις οντότητες έχουν υποστεί κυρώσεις από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε μια επιστολή με ημερομηνία 25 Απρ. 2012 , που απευθύνεται σε σας και στον Καθηγητής Χρήστο Καζαντζή, διευθύνων σύμβουλο της FBB, ο Καμπής , γράφοντας για λογαριασμό της Athene , ορίζει με σαφήνεια τη σχέση μεταξύ της Athene και του Ιράνικου Ιπουργείου Πετραλαίου,εν μέσω κυρώσεων.: «Εμείς [Athene Consulting House] έχουμε θεσπίσει μια μακροπρόθεσμη στρατηγική συνεργασία με το ιρανικό υπουργείο πετρελαίου και μια σειρά μεγάλων ιρανικών ιδιωτικών φορέων που δραστηριοποιούνται σε παγκόσμιο επίπεδο ... "


Ο Καμπής προσπαθεί να σας εξηγήσει το σκεπτικό του, ώστε να προσδιορίσει εσας και την  FBB ως δυνητικούς εταίρους σε αυτή την παράνομη επενδύση του Ιρανικού καθεστώτος: «Έχουμε λάβει εντολή, μεταξύ άλλων, να προτείνουμε ένα Ελληνικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα ... Από τη δική μας μεριά, έχουμε προτείνει την FBB γιατί πιστεύουμε ότι στον Καθ. Καζαντζή και στην στρατηγική του σκέψη του και επειδή πιστεύουμε ότι ο κ. Ρέστης είναι ένας επιφανής διεθνής επιχειρηματίας που μπορεί να επιτύχει πολλές συνέργειες από μια στρατηγική συμμαχία με τους πελάτες μας. "

Ο Καμπής περιγράφει σαφώς το κίνητρο των Ιρανών  εταίρων, δηλαδή του Sir Kazem Vaziri, του κ. Homayoun Ansari και του Δρ M. Ali Izadi, που «αντιπροσωπεύουν τις ιρανικές αρχές" και "είναι υπεύθυνες για τις διεθνείς επενδύσεις του ιρανικού υπουργείου Πετρελαίου." 



Σύμφωνα με τον Καμπή, ο στόχος των Vaziri, Ansari και Izadi είναι να ξεκινήσουν και να συνάψουν στρατηγική συμφωνία με την FBB συμπεριλαμβανομένου την "απόκτηση ενός σημαντικού μεριδίου στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας .... και την απόκτηση άλλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στην Ελλάδα ..." Σύμφωνα με τον Καμπή, οι μηνιαίες συναλλαγές που θα κατευθύνονται προς την FBB από αυτούς τους Ιρανούς  εταίρους θα "είναι μερικά δισεκατομμύρια."



Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε ολόκληρη την επιστολή του Αμερικανού Πρέσβη Mark D. Wallace προς τον Ρέστη.


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: LEFTeria-news




WASHINGTON TIMES.Έλληνας εφοπλιστής κατηγορείται οτι αγόραζε τάνκερ με χρήματα της Τεχεράνης & διακινούσε Ιρανικό πετρέλαιο





REUTERS Έλληνες εφοπλιστές παραδίδουν πετρέλαιο στην Συρία του εμφυλίου. Ο ρόλος Έλληνα εφοπλιστή στην Λιβύη το 2011
http://lefteria-news.blogspot.gr/2013/03/reuters-2011.html





Το REUTERS κατονομάζει Ελληνική ναυτιλιακή που βγάζει 55 εκ.δολάρια/μήνα στέλνοντας πετρέλαιο στον Άσσαντ
 http://lefteria-news.blogspot.gr/2013/03/reuters-55.html
 





NEW YORK--(BUSINESS WIRE)--Today, United Against Nuclear Iran (UANI) unveiled evidence of illicit business practices between Victor Restis, Chairman of Greek’s First Business Bank S.A. (FBB), and the Iranian regime.
“We [Athene Consulting House] have established a long term strategic collaboration with the Iranian Ministry of Petroleum and a number of major Iranian private entities operating globally...”


UANI has written to Mr. Restis, presenting evidence of a significant and potentially lucrative relationship between FBB, blacklisted Greek businessman Dimitris Cambis, and Iran’s Ministry of Petroleum (MoP).
The documents demonstrate that Mr. Restis, through FBB and in conjunction with Mr. Cambis, is conspiring with individuals acting on behalf of the Iranian regime to serve as a front for the MoP in Greece by securing a “strategic alliance” with the regime. In exchange, FBB will receive investments apparently in excess of one billion dollars from Iranian authorities.

In March, Mr. Cambis was sanctioned by the U.S. Department of Treasury for conspiring with the Iranian regime to acquire a fleet of oil tankers and disguise their ownership in order to illegally export Iranian oil to foreign customers in contravention of international sanctions.




In a letter sent to Restis, UANI CEO, Ambassador Mark D. Wallace, wrote:
United Against Nuclear Iran is writing to express its serious concern about the apparent business dealings of two of your companies, namely First Business Bank S.A. and Enterprises Shipping and Trading S.A., with sanctioned-designated individuals and Iranian oil and shipping entities. Specifically, UANI is seriously alarmed by your relationships with Dimitris Cambis, President of Athene Consulting House S.A., a notorious Greek businessman recently sanctioned by the U.S. government for conspiring with the Iranian regime and Iran's Ministry of Petroleum, to illegally export Iranian oil in violation of international sanctions.

UANI has been provided recent documentation confirming the existence of a significant and potentially lucrative illicit business relationship between FBB, of which you serve as Chairman, Cambis, and the Iranian MoP. The documents demonstrate that you, through FBB, and in conjunction with Cambis, are conspiring with individuals acting on behalf of the Iranian regime to serve as a front for the MoP in Greece by securing a “strategic alliance” with the regime wherein FBB will receive investments apparently in excess of one billion dollars from Iranian authorities. Put simply, you are providing extensive and critical shipping and financial services to the Iranian regime and facilitating the expansion of its oil industry, in flagrant contravention of the international sanctions regime.





In addition to Cambis, the other partner in this illicit business relationship is the Iranian MoP. Surely you are aware that the MoP manages the regime’s oil industry through two key affiliate companies: the National Iranian Oil Company and the National Iranian Tanker Company and that all three entities are sanctioned by both the U.S. and EU.

In a letter dated April 25, 2012 and addressed to you and Professor Christos Kazantzis, CEO of FBB, Cambis, writing on behalf of Athene, clearly defines the relationship between Athene and the sanctioned Iranian MoP: “We [Athene Consulting House] have established a long term strategic collaboration with the Iranian Ministry of Petroleum and a number of major Iranian private entities operating globally...”







Cambis goes on to explain his rationale for identifying you and FBB as a potential partner in this illicit Iranian investment scheme: “We have been mandated, among others, to propose a Greek financial institution...From our point of view we have proposed FBB because we trust Prof Kazantzis and his strategic thinking and because we believe that Mr Restis is an eminent international businessman who can attain numerous synergies out of a strategic alliance with our clients.”

Cambis also clearly describes the motivation of the Iranian partners i.e. Sir Kazem Vaziri, Mr. Homayoun Ansari and Dr. M. Ali Izadi, who “represent the Iranian authorities” and “are in charge of international investments of the Iranian Ministry of Oil.” According to Cambis, the objective of Vaziri, Ansari and Izadi is to initiate and conclude a strategic agreement with FBB including “by acquiring a substantial stake in the equity of the Bank.…and acquiring other financial institutions in Greece…” According to Cambis, the monthly transactions to be directed to FBB by these Iranian partners “are a few billions.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.