Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Ομογενειακή εφημερίδα στην Αυστραλία. "Μας έκαναν ρεζίλι οι Χρυσαυγίτες"Κραυγή αγωνίας από μια από τις παλαιότερες ομογενειακές μας εφημερίδες, τον Νέο Κόσμο, από την Αυστραλία, καθώς μέσω του Αυστραλιανού κρατικού τηλεοπτικού σταθμού SBS, οι ομογενείς νιώθουν ότι τους «έκαναν ρεζίλι».


Η ομογένεια (και) στην Αυστραλία εχει πάρει θέση κατά της Χρυσής Αυγής, καθώς υπάρχει καμπάνια απο ομογενείς & Αυστραλούς, για να μην δωθεί βίζα στην Χρυσή Αυγη, ενώ η εφημερίδα «Νέος Κόσμος» είχε δημοσιεύσει επίσης σχετικά άρθρα από την αρχή εμφάνισης του φαινομένου.


Ενδεικτικά,  στις 31 Ιουλίου 2012 με τίτλο "Χρυσή Αυγή: δεν έχουν θέση στην Αυστραλία", στις
12 Ιουνίου 2012 με τίτλο «No to neo-Nazism: Australia opposes Golden Dawns ambitions», καθώς
και στις 26 Ιουλίου 2012 με τίτλο «Κατακραυγή για παράρτημα της Χρυσής Αυγής στην Μελβούρνη»


Επίσης σχετικό άρθρο της “The Australian” είχε δημοσιευθεί στις 26 Ιουλη της ίδιας χρονιάς με τίτλο «NEO-NAZIS OPEN LOCAL BRANCH»Να θυμίσουμε εδώ ότι δεν υπήρξε αντίδραση μόνο από την Ελληνική ομογένεια στην Μελβούρνη αλλά και στην Νέα Υόρκη, στην τελευταία μάλιστα παρενέβει και ο τοπικός εισαγγελέας.
Μας έκαναν ρεζίλι μέσω εκπομπής της SBS

28 Mαίου 2013Στην απίστευτη δήλωση-πρόκληση ότι «οι Έλληνες αντί να αυτοκτονούν θα έπρεπε να σκοτώνουν τους τραπεζίτες», προχώρησε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος.Μιλώντας σε εκπομπή του αυστραλιανού δικτύου SBS και σε εκπομπή-αφιέρωμα για τη δράση της Χρυσής Αυγής, ο κ. Παναγιώταρος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αντί να αυτοκτονούν οι Έλληνες θα έπρεπε να σκοτώνουν όσους έφταιξαν για την κρίση, τους τραπεζίτες. Για παράδειγμα, στο σκάνδαλο στο Χρηματιστήριο το 1998, στην Κύπρο, άνθρωποι που έχασαν πολλά λεφτά και μεγάλο τμήμα της περιουσίας τους πήγαν και έβαλαν βόμβες σε χρηματιστηριακά γραφεία. Έκαναν κάτι!». Δίπλα του είχε για φόντο μια κούτα με μπαστούνια του μπέιζμπολ…Η τελευταία εκπομπή Dateline, η οποία μεταδίδεται παναυστραλιανά μέσω του δικτύου SBS και παγκόσμια μέσω του διαδικτύου, ήταν αφιερωμένη στη δράση του κόμματος της Χρυσής Αυγής. Ο απεσταλμένος δημοσιογράφος, Evan Williams, αναφέρει εισαγωγικά ότι «η άνοδος της Χρυσής Αυγής, ενός κόμματος το οποίο υποστηρίζει ανοιχτά τον αντισημιτισμό και το ρατσισμό και συνδέεται με βίαιες επιθέσεις εναντίον ατόμων που θεωρούνται μετανάστες, καταδεικνύει τις τραγικές συνέπειες του οικονομικού εξανδραποδισμού  για έναν άλλοτε περήφανο λαό».H εκπομπή προκάλεσε πολλά σχόλια. Στα λεγόμενα κοινωνικά δίκτυα εκατοντάδες Αυστραλοί εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για την εμφάνιση του νεοναζισμού στην Ελλάδα και του ενδεχομένου να επεκταθεί και στην Αυστραλία.Αρχικά, προβάλλονται οι δράσεις της Χρυσής Αυγής, όπως η «δωρεάν διανομή τροφίμων αλλά μόνο με την επίδειξη ταυτότητας, ώστε να αποδεικνύεται η ελληνική καταγωγή των δικαιούχων, η συνδρομή στους πολίτες που τους καλούν για αντιμετώπιση και μεσολάβηση σε θέματα ασφαλείας όπως μικροκλοπές και επιθέσεις, περιστατικά τα οποία συνδέονται με μετανάστες, η αιμοδοσία των μελών του κόμματος αλλά μόνο για όσους αποδεικνύουν ότι έχουν την ελληνική υπηκοότητα και οι επιδρομές στις υπαίθριες λαϊκές αγορές και στα νοσοκομεία για τον εντοπισμό παράνομων μεταναστών, ώστε να τους οδηγήσουν στην απέλαση κ.λπ.».

 

Η εκπομπή φιλοξενεί δηλώσεις του βουλευτή του κόμματος κ. Ηλία Παναγιώταρου, ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η Χρυσή Αυγή φιλοδοξεί να αναδειχθεί στην αντίστοιχη Χεζμπολάχ του Λιβάνου, σαν δεύτερη κυβέρνηση προς όφελος των Ελλήνων πολιτών» καθώς και ότι «οι δράσεις του κόμματος έρχονται να καλύψουν σημαντικά ελλείμματα λόγω της κατάρρευσης του συνόλου των θεσμών».Ο δημοσιογράφος σημειώνει ότι η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες τοποθέτησε παρατηρητήριο στην Ελλάδα «το οποίο καταγράφει κατακόρυφη αύξηση των βίαιων επιθέσεων εναντίον μεταναστών, παράνομων και μη, και μάλιστα με εντεινόμενη ένταση και σοβαρότητα τραυματισμών, καταλήγοντας σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και στο θάνατο, ενώ ταυτόχρονα καλλιεργείται συστηματικά ο φόβος».Παράλληλα, διερευνώνται τα αίτια της ανόδου του κόμματος της Χρυσής Αυγής και της «απήχησης στους Έλληνες πολίτες», τα οποία εντοπίζονται στην «ανεπάρκεια και αποτυχία των πολιτικών κομμάτων και στην οικονομική εξαθλίωση, παράγοντες οι οποίοι δημιουργούν έντονα αισθήματα οργής, απογοήτευσης, εκδίκησης του πολιτικού συστήματος και αναζήτησης εναλλακτικών λύσεων, ενώ ειδικά για την περίπτωση των νέων, οι οποίοι δε βλέπουν καμία ελπίδα για το μέλλον, οι μετανάστες στοχοποιούνται από τη Χ.Α., καθώς αποτελούν το εύκολο θύμα της εκτόνωσης της οργής».Επιπλέον, καταγράφεται η «στηλίτευση της ιδεολογίας και των πρακτικών της Χ.Α. από φορείς, δημοσιογράφους και εκπροσώπους αντιρατσιστικών ενώσεων μέσω δηλώσεων, φερειπείν,  δημοσιογράφων, ανθρώπων του πνεύματος και δημόσιων λειτουργών».Η εκπομπή καταλήγει με την «πρόθεση στελεχών της Χρυσής Αυγής να επισκεφθούν την Αυστραλία», όπως δηλώνεται από τον κ. Παναγιώταρο. Ο δημοσιογράφος υπενθυμίζει το μήνυμα της Πρωθυπουργού της Αυστραλίας κα Γκίλαρντ ότι «τέτοιου τύπου πολιτικές δεν έχουν θέση στην Αυστραλία», στο οποίο ο κ. Παναγιώταρος απαντά ότι «υπάρχει ένα διαρκώς επεκτεινόμενο δίκτυο υποστηρικτών της Χ.Α. στην Αυστραλία», ενώ προχώρησε, αναφερόμενος στην «ιστορία της Αυστραλίας και στην περίπτωση των γηγενών, Αβοριγίνων πληθυσμών, σε ό,τι αφορά το θέμα του ρατσισμού και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».Η εκπομπή είναι προσβάσιμη στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.sbs.com.au/dateline/story/watch/id/601692/n/Thug-Politics, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στη διεύθυνση  http://www.sbs.com.au/dateline/story/related/aid/730/id/601692/n/Thug-Po... αναρτάται δεκάλεπτη συνέντευξη του δημοσιογράφου, Evan Williams, σχετικά με την προσωπική του άποψη και ερμηνεία για τα όσα καταγράφονται στην εκπομπή.Μάλιστα, σε ό,τι αφορά τη σχεδιαζόμενη επίσκεψη μελών του κόμματος στην Αυστραλία, διατείνεται ότι η Χ.Α. «αυτοπαρουσιάζεται ως πατριωτικό κόμμα, το οποίο αγωνίζεται για τα συμφέροντα των Ελλήνων. Ως εκ τούτου, απευθύνεται στα πατριωτικά και εθνικιστικά αισθήματα της διασποράς, με σκοπό να κερδίσει ψήφους, οικονομική στήριξη και δημοσιότητα θετική ή αρνητική».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ (ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ). Καμπάνια απο ομογενείς & Αυστραλούς, για να μην δωθεί βίζα στην Χρυσή Αυγη.Έξαλλη η ομογένεια της Αυστραλίας με την Χρυσή Αυγή.Πορτα στην Χρυση Αυγη απο Αυστραλους και ομογενειςVIDEO & απομαγνητοφώνηση (Αγγλικά) του ρεπορτάζ SBS "Η Πολιτική του Μαχαιροβγάλτη", με τον ένοπλο ΠαναγιώταροΕξοργισε η Χρυσή Αυγή στην Ν.Υόρκη τον Εισαγγελέα και την Ομογένεια.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.