Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Μάζεψαν υπογραφές για να εξοντώσουν αδέσποτα! Ισχυρίζονται οτι «είναι μια άσχημη εικόνα που πλήττει τον τουρισμό»



  

EΛΛΑΔΑ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΚΡΗΣ
6.5.2013

http://www.lifo.gr/now/greece/26702

 

Ελλάδα: Μάζεψαν υπογραφές για να εξοντώσουν αδέσποτα!

 

«Γιατί είναι μια άσχημη εικόνα που πλήττει τον τουρισμό»




Ελλάδα: Μάζεψαν υπογραφές για να εξοντώσουν αδέσποτα!




Πρόκειται για κατοίκους των Καλών Νερών Μαγνησίας. Λίστα με ονόματα κατοίκων που ζητούν την εξόντωση των αδέσποτων της περιοχής επειδή βλάπτουν τον τουρισμό έφτασε στα χέρια του Φιλοζωικού Συλλόγου Βόλου «Κόσμος και Φύση». Ο σύλλογος έστειλε επιστολή στον δήμαρχο Νότιου Πηλίου Νίκο Φορτούνα όπου αναφέρει τα εξής:


«Κύριε Δήμαρχε
Προ ημερών πληροφορηθήκαμε ότι επαγγελματίες και κάτοικοι Καλών Νερών ετοιμάζονται να εξοντώσουν τα αδέσποτα που κυκλοφορούν στην παραλία Καλών Νερών με πρόσχημα την “άσχημη εικόνα” που “πλήττει τον τουρισμό” αυτής της περιοχής.


Επανειλημμένα προσπαθήσαμε  να σας πείσουμε ότι το πρόβλημα των αδέσποτων δεν λύνεται με αποσπασματικές λύσεις  και επειδή η κατάσταση όπως πληροφορηθήκαμε ήταν έκρυθμη με κατοίκους να μαζεύουν υπογραφές, αποταθήκαμε στον διοικητή του Α.Τ. Μηλεών ο οποίος και έστειλε το περιπολικό με δύο αστυνομικούς και με την συνοδεία τους πήγαμε στα Καλά Νερά για να εξακριβώσουμε τις καταγγελίες που είχαμε στα χέρια μας. Μας περίμενε και ο Τοπικός Πρόεδρος κ. Γεωργαδάκης ο οποίος είχε την λίστα των πολιτών που είχαν υπογράψει για την εξόντωση των αδέσποτων!


Μιλήσαμε και με δύο εκ των επαγγελματιών δίνοντας τους να καταλάβουν ότι η σχεδιαζόμενη δράση τους είναι ποινικά κολάσιμη και όπως τους επέστησαν την προσοχή και οι παριστάμενοι αστυνομικοί θα θεωρηθούν αυτοί υπεύθυνοι για οποιαδήποτε ενέργεια κατά των ζώων αρχής γενομένης από το γεγονός της σύνταξης αυτής της λίστας που σύμφωνα με τον ΠΚ 184 που ορίζει ότι “οποιος δημόσια με οιονδήποτε τρόπο προκαλεί η διεγείρει σε διάπραξη κακουργήματος η πλημμελήματος τιμωρείται...”.


Περαιτέρω τους επιστήσαμε την προσοχή στο γεγονός ότι σύμφωνα με την νομοθεσία Ν.4039/2012 η θανάτωση υγιών κατά τ΄αλλα ζώων αποτελεί βαρύ πλημμέλημα και τιμωρείται ιδιαίτερα αυστηρά με ποινές φυλάκισης 1 έως 5 χρόνια.


Σημειώστε επιπροσθέτως ότι η παρότρυνση των κατοίκων για διάπραξη παράνομης πράξης συνιστά το αδίκημα του άρθρου 183ΠΚ που ορίζει ότι “όποιος με οιονδήποτε τρόπο προκαλεί η διεγείρει δημόσια σε απείθεια κατά των νόμων...τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών”.


Κύριε Δήμαρχε, λυπούμεθα που αναγκαστήκαμε  πράγματι να αντιμετωπίσουμε αυτήν την αήθη και πέραν πάσης λογικής παράνομη ενέργεια των πολιτών και επαγγελματιών της περιοχής σας και ερχόμαστε στο συμπέρασμα ότι όλες αυτές οι καταστάσεις θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν αποφευχθεί εάν εσείς είχατε έστω και κατ΄ όλίγον ενδιαφερθεί να σκύψετε πάνω  στο υπάρχον όντως πρόβλημα των αδέσποτων ζώων της περιοχής σας  και να υλοποιήσετε  αυτές τις αποφάσεις  που έχετε προ καιρού εξαγγείλει !


Ζητούμε να  αποκηρύξετε δημοσίως αυτές τις ποινικά κολάσιμες και επαίσχυντες για τον πολιτισμό μας  πράξεις και προθέσεις  και να υλοποιήσετε το ταχύτερο αυτά τα οποία ο Νόμος 4039 ορίζει  ότι πρέπει να γίνουν από τον κάθε Δήμο αυτής της χώρας που πλήτεταιι βάναυσα από την αβελτηρία Δημόσιων Προσώπων.


Επ΄ αυτού θα σας καλούσαμε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα  ξένων υπηκόων κατοίκων της περιοχής σας http://www.paws-peliongreece.com/paws-r-a-programme/ για να αντιληφθείτε ιδίοις όμασι την εντροπή που εμείς αισθανόμαστε όταν ξένοι μας κατηγορούν  δυστυχώς δικαίως για την έλλειψη ηθικής και σεβασμού προς τα άμοιρα ζώα. 


Κύριε Δήμαρχε  η έκκληση μας αυτή είναι και η τελευταία αν δεν πράξετε τα δέοντα δυστυχώς  απομένει για μας μόνο η δικαστική οδός για παράβαση καθήκοντος του Δημ. Συμβουλίου σας. 


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΙΡΗ ΚΑΤΣΕΜΗ                                                                            
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΦΛΩΡΙΚΑ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ
Βόλος  22/4/2013».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.