Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Συνέδριο Ενωμένοι Ενάντια στον Φασισμό στο Λονδίνο, με Ελληνικό ενδιαφέρον.





Το φετινό συνέδριο που οργάνωσε το Unite Against Fascism, στις 2 Μαρτίου 2013, στο κεντρικό Λονδίνο, ήταν μια ευκαιρία για τους αντιφασίστες και αντιρατσιστές να οργανώσουν τις εκστρατείες της επόμενης χρονιάς.

Εκατοντάδες αντιφασίστες και αντιρατσιστές, ακτιβιστές, συνδικαλιστές, μέλη εκστρατειών αλλά και μέλη θρησκευτικών κοινοτήτων, συναντήθηκαν στο συνέδριο για να συζητήσουν τη στρατηγική του κινήματος Ενωμένοι Ενάντια στον Φασισμό για το 2013, να αξιολογήσουν τις επιτυχίες του κινήματος στην Βρετανία και να οργανωθούν για την αντιμετώπιση των φασιστών υποψηφίων στις ευρωεκλογές του 2014.


Ελληνικό ενδιαφέρον.


 “Η λιτότητα και η άνοδος του Λεπέν και Χρυσής Αυγής”

Αντιρατσιστές ακτιβιστές από τη Γαλλία και την Ελλάδα απευθύνθηκαν στο συνέδριο, προειδοποιώντας ότι τα μεγάλα κόμματα υιοθετούν πλέον πολιτικές από την ακροδεξιά, προκειμένου να κερδίσουν ψήφους.

Ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος στην Αθήνα και όπως αναφέρθηκε, ακτιβιστής ενάντια στην φασιστική Χρυσή Αυγή, δήλωσε ότι όλο και πιο ακραία κόμματα αναδύονται καθώς τα μεγάλα πολιτικά κόμματα υιοθετούν όλο και περισσότερο ξενοφοβικές πολιτικές και ατζέντα κατά των μεταναστών.

Ο Κωνσταντίνου είπε ότι δεν πιστεύει  ότι ήταν αναπόφευκτή η άνοδος των ρατσιστικών κομμάτων, εν μέσω ύφεσης αλλά θα είχε αποφευχθεί εαν υπήρχε συντονισμένη εναλλακτική λύση, στέλνοντας ένα αντι-φασιστικό μήνυμα.


"Η άνοδος της Χρυσής Αυγής συνδέεται με την πολιτική κρίση.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που υποστηρίζουν τα εθνικιστικά κόμματα, όπως η  Χρυσή Αυγή, δεν είναι ναζί ή φασίστες.Υπάρχει ένας μικρός πυρήνας ανθρώπων που είναι, αλλά οι περισσότεροι είναι απλοί άνθρωποι, όπως καταστηματάρχες που έχασαν τα μαγαζιά τους. Είναι θυμωμένοι με την κυβέρνηση.


Είναι ζωτικής σημασίας να οικοδομήσουμε ένα κίνημα ενωμένο, να τους σταματήσουμε. Είχαμε 100.000 ανθρώπους σε πορεία εναντίον της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα".


Ανάλογα σχόλια έκανε και ο Εργατικός ευροβουλευτής Glyn Ford.


"Τα πράγματα μπορούν μόνο να πάνε χειρότερα. Αυτό που συμβαίνει στη Γαλλία, και την Ιταλία, δείχνει ότι τα μεγάλα κόμματα ετοιμάζονται να κινηθούν ακόμη περισσότερο προς τα δεξιά.


Και δεν είναι μόνο η Ευρώπη, αυτό συμβαίνει σε όλο τον κόσμο. Στην Ιαπωνία, ένα κόμμα Λεπενικού στυλ, το κόμμα Αποκατάστασης της Ιαπωνίας, έγινε σχεδόν αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς έχουν κερδίσει πάρα πολλές πολλές έδρες.


Τα ακροδεξιά κόμματα γίνονται όλο και πιο αποδεκτά, Στην Ελλάδα, το ΛΑΟΣ ήταν ένα ακροδεξιό κόμμα, ενώ τώρα έχει γίνει μέρος του Συντηρητικού κόμματος.


Και βλέπουμε την άνοδο ακόμη πιο ακραίων κομμάτων, όπως της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής. Επίσης είχαμε ακροδεξιά κόμματα σε άνοδο στην Αυστρία και στην Ολλανδία".


Μετάφραση-Απόδοση: LEFTeria-news




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.