Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Ο "βαρύς" Σαλμάς μετά τον Λουράντο, άρχισε τα "γαλλικά" & απέκλεισε γυναίκα δημοσιογράφο.Το ρεπορτάζ που ενόχλησε τον Κύριο Αναπληρωτή.




Η συντάκτρια Υγείας Δήμητρα Ευθυμιάδου, κατήγγειλε οτι δέχθηκε φραστική επίθεση απο τον Σαλμα καθώς και με εντολή του αποκλείστηκε απο κάθε ενημέρωση σχετικά με τις δραστηριότητες του Υπουργείου.

Συγκεκριμένα η δημοσιογράφος της Ελευθεροτυπίας αναφέρει:

"Το να ενοχλείται η εξουσία από τη δημοσιογραφική κριτική είναι σύνηθες. Το να δίνει όμως εντολή να μην υπάρχει καμία ενημέρωση προς τον αρμόδιο συντάκτη είναι μάλλον πρωτοφανές.


Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, ακολουθώντας τακτική «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», απαίτησε να μην ενημερώνεται ούτε καν για τις επίσημες συνεντεύξεις Τύπου η υπογράφουσα συντάκτρια Υγείας της «Ε» και προχωρά σε απολύτως επιλεκτικό κάλεσμα των ΜΜΕ.


Προηγήθηκε ο εκφοβισμός με τηλεφώνημα του ίδιου του κ. Σαλμά, ο οποίος, χρησιμοποιώντας «γαλλικά» για τον τρόπο γραφής της αλλά και για τη νοημοσύνη της, προειδοποίησε ότι «θα την κόψει από κάθε επίσημη ενημέρωση». Οπερ και εγένετο, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά ότι η δημοκρατία είναι το τέλειο πολίτευμα μόνο όταν μας συμφέρει.


Αξίζει πάντως να αναρωτηθεί κανείς αν για τις πρωτοβουλίες του υπουργού είναι ενημερωμένη η λοιπή κυβέρνηση, καθέτως και οριζοντίως.




Να θυμίσουμε εδώ οτι ο "πολλά βαρύς" Σαλμάς είχε διώξει τον υγειονομικό συντάκτη Γιώργο Μουσγά, από το υπουργείο Υγείας, επειδή ο δημοσιογράφος διαμαρτυρήθηκε καθώς περίμενε τον φρέσκο τότε Κύριο Αναπληρωτή, 3 ολόκληρες ώρες, στο ραντεβού Σαλμά με τους συντάκτες του υπουργείου.



Επίσης τον Φεβρουάριο του 2012, ο Σαλμάς έβρισε τον Λουράντο, σύμφωνα με κατάγγελία του Προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής και του είπε "από τούδε και στο εξής δεν θα πρέπει να κοιμάσαι ήσυχος τα βράδια". Ο κ Λουράντος απέστειλε επιστολή στον Αντώνη Σαμαρά, διαμαρτυρόμενος για την συμπεριφορά Σαλμά.



Ο Σαλμάς έχει δώσει ρεσιτάλ αυθαιρεσίας, για το οποίο έχουμε γράψει πολλές φορές και θα επανέλθουμε σύντομα, καθώς έχουμε μετρήσει τουλάχιστον 11 πρωτοκλασάτα φάουλ.



Διαβάστε παρακάτω το άρθρο που δεν άρεσε στον Κύριο Αναπληρωτή.


Πυρ ομαδόν κατά Σαλμά για τις ευθύνες στην έλλειψη φαρμάκων

http://www.iatropedia.gr/articles/read/3784


Κυκλώματα φαρμακοποιών κατονόμασε για άλλη μια φορά ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, ως υπαίτιους για τις σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα στην αγορά. Ωστόσο ο κ. Σαλμάς για άλλη μια φορά δεν έδωσε στοιχεία, ονόματα και διευθύνσεις φαρμακοποιών που μπορεί να μεταπωλούν φάρμακα και να προκαλούν τα σοβαρά προβλήματα στην αγορά. 
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου


Φαρμακοποιοί, ιδιοκτήτες φαρμακαποθηκών και φαρμακοβιομήχανοι, καταφέρονται κατά του Μάριου Σαλμά ο οποίος μίλησε για 500 φαρμακεία που εξάγουν φάρμακα στο εξωτερικό αφήνοντας κενή την Ελληνική αγορά.


Κυρίως οι φαρμακοποιοί ζητούν επιτακτικά από τον κ. Σαλμά, να παραδόσει στον εισαγγελέα στοιχεία και ονόμα των 500 φαρμακείων που κατήγγειλε ότι διακινούν παρανόμως φάρμακα προς το εξωτερικό. Μάλιστα ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, καταφέρεται με ιδιαίτερα σκληρά λόγια κατά του αναπληρωτή υπουργού, λέγοντας ότι : "προχθές ήταν 150 φαρμακεία που πραγματοποιούν εξαγωγές, χθες 260 και σήμερα 500 φαρμακεία"


Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος, λέει για τον κ. Σαλμά, ότι "τον συναρπάζουν οι μονόλογοι και οι αυθαίρετες καταγγελίες εναντίον όσων αντιστέκονται σε αυτά που ισχυρίζεται"
Ο κ.Σαλμάς μιλώντας στο ΒΗΜΑ fm επέρριψε ευθύνες σε μερικά φαρμακεία για τα τεράστια προβλήματα που καταγράφονται τους τελευταίους μήνες στην ελληνικη αγορά. 
Περιέγραψε μάλιστα κυκλώματα στα οποία εμπλέκονται άνθρωποι που περνούν με βαλιτσάκια από φαρμακεία και αγοράζουν μεγάλες ποσότητες φαρμάκων για τα εξάγουν σε χώρες όπως η Γερμανία όπου οι τιμές είναι πολύ πιο συμφέρουσες. 
Ωστόσο όπως ο ίδιος ο Μάριος Σαλμάς είχε αποκαλύψει πρόσφατα, πρόκειται για κύκλωμα 260 φαρμακείων που μεταπωλούσαν σκευάσματα, και είναι άγνωστο εάν ο αριθμός αυτός μπορεί να στεγνώσει όλη την ελληνική αγορά. 
Εκτός αυτού το φαινόμενο των παράλληλων εξαγωγών είναι γνωστό στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας και «φουντώνει» συνήθως όταν οι τιμές των φαρμάκων που κυκλοφορούν στην Ελλάδα είναι πολύ χαμηλές σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Κάτι που έγινε με την τελευταία ανατιμολόγηση.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι πολλές φαρμακευτικές εταιρείες έχουν δηλώσει ότι θα αποσύρουν φάρμακα από την ελληνική αγορά επειδή ακριβώς οι τιμές που έχουν δοθεί στα προϊόντα τους είναι μη συμφέρουσες. 
Ήδη μεγάλη εταιρεία απέσυρε 2 βασικά σκευάσματα από την Ελλάδα που απευθύνονται σε σοβαρά και σπάνια νοσήματα με συνέπεια και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ να αποστείλει επιστολή τον κ.Σαλμά για να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.