Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

VIDEO.CANAL+.Ολάντ, τα παντελόνια Σαμαρά, κλειστά μαγαζιά στα Εξάρχεια, ρατσισμός και τραγική εμφάνιση Κασιδιάρη.




Οι Γάλλοι δημοσιογράφοι που συνόδευαν τον Ολάντ κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα, έδωσαν ενα πολύ ιδιαίτερο ρεπορτάζ για την δημοφιλή, ζωντανή εκπομπή του Canal+ , Le Petit Journal.

Στο ρεπορτάζ με την ονομασία Spéciale Grèce, βλέπουμε την άφιξη του Γάλλου Προέδρου, ενώ επιστρέφοντας στο Μέγαρο Μαξίμου, η κάμερα των Γάλλων που βρίσκεται απέναντι, πιάνει τον Αντώνη Σαμαρά  να αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα με το παντελόνι (στο 1.30) και το ρεπορταζ συνεχίζει (απο το 4.00) με συνεντεύξεις τουριστών.






Η συνεντεύξεις Αθηναίων που ζούν σε συνθήκες εξαιρετικής δυσκολίας και η επίσκεψη στα Εξάρχεια με την on camera καταμέτρηση των κλειστών μαγαζιών, μας δίνει μια εικόνα της ελληνικής πραγματικότητας.


Το Le Petit Journal. επιλέγει να αναδείξει τον ρατσισμό, ως πρώτο θέμα στην ανταπόκρισή του, ο οποίος βρίσκεται απο τα συσσίτια του δήμου, έως την δράση της Χρυσής Αυγής (στο 11.30).


Στο 12.00 βλέπουμε τον διάλογο που αντιμετωπίστηκε με έκπληξη στο στούντιο, μεταξύ της ρεπόρτερ στον δρόμο προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και μιας περαστικής:

-"Συγγνώμη, ξέρετε που είναι τα γραφεία των νεοναζί ; "
-"Εδώ, μόλις στρίψετε δεξιά".


Όταν οι ρεπόρτερς τελικα φτάνουν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, αυτοί τους ζητούν να κλείσουν την κάμερα.

ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ

Απο το 12.50 οι Γάλλοι επιλέγουν να ασχοληθούν με τον Κασιδιάρη και με τον χαρακτηριστικό τίτλο "Πεντε Ερωτήσεις Σε Έναν Νεοναζί", ξεκινάει μια συνέντευξη όπου ο χρυσαυγίτης Κασιδιάρης θα ήθελε να ξεχάσει.


Παρόλη την εμφάνιση, προλαβαίνει να συντηρήσει οτι απέμεινε απο τον "μύθο" του, δηλώνοντας στο Γαλλικό δίκτυο ότι "ο Χίτλερ δεν έχει κριθεί ακόμη από την Ιστορία".


Το Canal+ επιλέγει με αυτό να κλείσει το "Αφιέρωμα στην Ελλάδα".


ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟ LINK

Le Petit Journal 20/02/13 - Spéciale Grèce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.