Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Η Χρυσή Αυγή μποϊκοτάρει την Estee Lauder



ΚΟΣΜΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
29.3.2013

 

Η Χρυσή Αυγή μποϊκοτάρει την Estee Lauder


Η ιστοσελίδα του Γραφείου της στην Νεα Υόρκη καλεί σε μποϊκοτάζ κατά της εταιρείας καλλυντικών.





Η Χρυσή Αυγή κάνει έκκληση για μποϊκοτάζ των προϊόντων καλλυντικών της Estee Lauder, αφότου ο Πρόεδρος του World Jewish Congress,  Ronald S. Lauder προέτρεψε την Ελλάδα να την βγάλει εκτός νόμου, καθώς όπως δήλωσε : "Μιλούν σαν Ναζί, φέρονται σαν Ναζί, είναι Ναζί".


Η Haaretz σε ρεπορτάζ με τίτλο "Το Ελληνικό νεοναζιστικό κόμμα καλεί σε μποϊκοτάζ της Estee Lauder", αναφέρει οτι ο Ronald Lauder, μιλώντας σε ειδική τελετή στις 17 Μαρτίου για τον εκτοπισμό της ιστορικής εβραϊκής κοινότητας της Θεσσαλονίκης από τους Ναζί, κάλεσε την Ελλάδα να λάβει μια πιο σκληρή στάση έναντι της Χρυσής Αυγής.


Η Χρυσή Αυγή επιτέθηκε στον  Lauder μέσω ανακοίνωσης που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του γραφείου της στην Νεα Υόρκη, λέγοντας ότι παρεμβαίνει στην ελληνική πολιτική σκηνή. "Ενας φορέας που δεν είναι Έλληνικός  και δεν κάνει τίποτα για να συμβάλει στην Ελληνική ευημερία απαιτεί να απαγορεύσει ο Σαμαράς το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα, το οποίο διαθέτει έως και 18% υποστήριξη από το εκλογικό σώμα, παρ 'όλα αυτά, στο όνομα της φιλελεύθερης δημοκρατίας", αναφέρει η ανακοίνωση


"Το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συμβούλιο ισχυρίζεται ότι μιλά εξ ονόματος 5.000 Εβραίων στην Ελλάδα. Γιατί ο Σαμαράς να ενδιαφέρεται περισσότερο για τις απόψεις των 5.000 πιο πολύ από αυτές του 1 εκατομμυρίου Ελλήνων, αν η Ελλάδα είναι πραγματικά μια δημοκρατία;" Συνεχίζει η ανακοίνωση και καλεί σε μποϊκοταζ των καλλυντικών της εταιρείας.


Το WJC απάντησε την Πέμπτη σχετικά με το κάλεσμα σε μποϊκοτάζ, συγκρίνοντάς την δράση αυτή με τις δράσεις της Γερμανικής ναζιστικής κυβέρνησης.
"Και στα λόγια και στις πράξεις αυτοί οι φανατικοί συμπεριφέρονται όπως οι Ναζί πριν από 80 χρόνια", δήλωσε ο Maram Stern, αναπληρωτής γενικός γραμματέας του WJC.



Haaretz

Η φωτογραφία είναι απο το greece.greekreporter.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.