Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

ΑΡΧΕΙΟ.Πως τα νοικοκυριά σώζουν τους τραπεζίτες.

LEFTeria

http://lefteria-news.blogspot.gr/2012/09/blog-post_14.html



Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2012



Τα νοικοκυριά σώζουν τους τραπεζίτες

Το σύνολο των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες είναι 153.8 δις. Απο αυτά, 130.3 δις είναι καταθέσεις νοικοκυριών!


Δηλαδή, δεν έχουμε φτάσει μόνο στο σημείο,τα νοικοκυριά να πληρώνουν μεγαλύτερο φόρο απο τις επιχειρήσεις, πλέον αυτά είναι που δίνουν ρευστότητα στις τράπεζες.Καθώς οι μεγάλες επιχειρήσεις, προφανώς, βγάζουν τα κέρδη τους στο εξωτερικό.


Να σημειώσουμε εδω, οτι οι ελληνικες τράπεζες έχουν πάρει 150 δισεκατομμύρια ευρώ χρηματοδότηση, γιατι σύμφωνα με το Μέγκα, το Σκάι, τον ΣΕΒ, τον Παπαδήμο, τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο, τον Κουβέλη και πολλους ακόμη, "ετσι δεν θα χαθούν οι καταθέσεις των νοικοκυριών".


Άξιοι.


Το άλλο ζήτημα είναι οτι οι ελληνικές τράπεζες χρηματοδοτούνται απο την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα.Για να πάρουν αυτά τα χρήματα, έχουν καταβάλλει εγγυήσεις 265 δις, με ενεργητικό 340 δις, μαζί με το σύνολο των καταθέσεων.'Εχουν δημιουργήσει έτσι, περί τα 130 δις ρευστότητα.Εάν οι καταθέσεις πέσουν, έστω και 10 δις συνολικά, η χρηματοδότηση των τραπεζιτών,με αυτούς τους όρους, σταματάει.


Βέβαια οι τράπεζες κατηγορούν (και κυνηγούν) τα νοικοκυριά, για τα χρέη του υπερτιμημένου πλαστικού χρήματος, ενω τα νοικοκυριά...νοικοκυρεύουν τις τράπεζες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.