Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Το μεγαλο Εγκλημα του Λοβερδου. Αφησε τα νοσοκομεια και την χωρα χωρις φαρμακα και περιθαλψη.

Η κατάσταση είναι τραγική" καταγγέλει o πρόεδρος του Φ.Σ.Α. Κώστας Λουράντος, Ο Λοβερδος όφειλε πρώτα να εφοδιάσει τα νοσοκομεία με φάρμακα και μετά να βγάλει αυτή την απόφαση αποκλειστικης διαθεσης.

 

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής δημιούργησε ένα τηλεφωνικό κέντρο προκειμένου να μεσολαβήσει ώστε πολίτες που αναζητούν φάρμακα να βοηθηθούν

 

- Καρκινοπαθείς δίνουν μάχη για να βρουν τα φάρμακά τους

 

- Πολίτης δώρισε τα φάρμακα της νεκρής συζύγου του

 

- Πατέρας χάρισε τα φάρμακα του παιδιού του 3 μέρες μετά τον θάνατό του

 

- Στέρεψε από αντικαρκινικά το "Γενικό Κρατικό Λάρισας", σε κόκκινο συναγερμό το "Σωτηρία"

 

- Σπάνε τα τηλέφωνα του Φ.Σ.Α. από ανθρώπους που αναζητούν φάρμακα



- ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Αγώνα επιβίωσης δίνουν κυριολεκτικά χιλιάδες ασθενείς που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες καθώς δεκάδες σκευάσματα λείπουν απο την αγορά.

Οπως δήλωσε o Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος "η κατάσταση με τις ελλείψεις φαρμάκων έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Βεβαίως και προηγουμένως υπήρχαν ελλείψεις αλλά τώρα με τον νόμο του κυρίου Λοβέρδου ο οποίος όρισε τα νοσοκομεία ως τα σημεία που αποκλειστικά θα διαθέτουν τα αντικαρκινικά φάρμακα ήταν έκγλημα. Διότι όφειλε πρώτα να εφοδιάσει τα νοσοκομεία με φάρμακα και μετά να βγάλει αυτή την απόφαση".

ΠΟΛΛΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΑ
"Σήμερα γνωρίζω νοσοκομεία που δεν υπάρχουν καθόλου φάρμακα αντικαρκινικά και οι ασθενείς δεν μπορούν να τα βρουν. Ενδεικτικά θα σας πω οτι ψάχνουμε να βρούμε αντικαρκινικά σε ολόκληρη Λάρισα, στο Κρατικό Νοσοκομείο Λάρισας φάρμακο αντικαρκινικό δεν υπάρχει. Το νοσοκομείο Σωτηρία έχει σχεδόν παντελή έλλειψη".

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΤΑ ΧΟΡΗΓΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Φ.Σ.Α
"Την προηγούμενη Δευτέρα μια εταιρεία μας είπε πως θα εφοδιάσει τον Ευαγγελισμό με αυτά τα φάρμακα που είναι σε έλλειψη, ενά από αυτά είναι για την νόσο του χοπκινς. Και ρωτώ μπορεί να έρθει ο ασφαλισμένος που έχω 6 με 7 περιστατικά, να πάρουν το φάρμακο από τον Ευαγγελισμό και μου λένε οχι, γιατί είναι λένε για τους εσωτερικούς ασθενείς και μόνο. Και λέω ο νόμος Λοβέρδου λέει πως πρέπει τα φάρμακα να τα πάρουν και εξωτερικοί ασθενείς, και μου απαντούν δε με νοιάζει, δεν πρόκειται να δώσω τίποτα.

Αυτό είναι μια ζούγκλα, είναι μια καταβαράθρωση της δημόσιας υγείας. Δε μπορεί αυτη τη στιγμή η υγεία να είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης των Ελλήνων. Οταν στερείς την επιβίωση από τους ανθρώπους τι άλλο να πούμε;"

ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΕ ΔΙΝΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ ΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ

"Οι εταιρείες που διαθέτουν φάρμακα για δύσκολες παθήσεις" καταγγέλει ο κύριος Λουράντος "έχουν σκευάσματα αναντικατάστατα. Συνεπώς αυτά τα φάρμακα πρέπει να δοθούν από τις συγκεκριμένες εταιρείες. Οταν η εταιρεία λέει στους φαρμακοποιούς, για να σου δώσω το σκεύασμα πρέπει να βάλεις λεφτά στον λογαριασμό μου και μετά να στο φέρω και λέει ο φαρμακοποιός, αφού αυτά τα λεφτά θα τα πάρω μετά από 6 με 8 μήνες πως θα γίνει; Η εταιρεία απαντά, δε με νοιάζει εγώ θέλω τα χρήματα μετρητοίς".

ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Ο Φ.Σ.Α

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής δημιούργησε ένα τηλεφωνικό κέντρο προκειμένου να μεσολαβήσει ώστε πολίτες που αναζητούν φάρμακα να βοηθηθούν. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο υποστήριξης του Συλλόγου στα τηλέφωνα:
210-5220954
210-5220955
210-5223914
210-5228051

ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΩΡΙΖΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΑ ΝΕΚΡΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ

"Ο κόσμος που έχει χάσει δικούς τους ανθρωπους" λέει ο κύριος Λουράνος " και έχω παραδείγματα πολιτών που παίρνουν τηλέφωνο και λένε. Εχασα τη γυναίκα μου αλλά εχω αυτό το φάρμακο, μήπως κάποιος το θέλει. Κοιτάζουμε τους καταλόγους και βλέπουμε πως το θέλει ο τάδε πολίτης του οποίου η μητέρα κοντεύει να πεθάνει. Αυτό είναι απλή υποχρέωση των φαρμακοποιών προς τον κόσμο. Ομως θα πρέπει να ξέρουμε οτι αυτά τα πράγματα θα όφειλε μια ευνομούμενη πολιτεια να τα κάνει από μόνη της. Το 70% του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής ασχολείται με τους ασθενείς που δεν μπορούν να βρουν τα φάρμακά τους.
Αλλο παράδειγμα είναι ότι ένας πατέρας είχε ένα παιδί νεαρό με αρχόμενο καρκίνο. Το παιδί πέθανε από άλλη αιτία και την τρίτη μέρα μετά το θάνατό τους και αφού έγινε η κηδεία πήρε ο πατέρας τηλέφωνο και μας πρόσφερε τα φάρμακα του παιδιού του. Και χτες μας ζήτησαν αυτό το φάρμακο (το avastin).

"Είναι τραγική ιστορία" λέει ο Κώστας Λουράντος" και συνεχίζει "όλοι αυτοί οι άνθρωποι πάσχουν από καρκίνο σκλήρυνση, κατά πλάκας και άλλες σοβαρές ασθένειες.ΑΜΕΣΑ πρέπει να δοθούν κονδύλια για την υγεία. Στη σημερινή κατάσταση, σας το λέω υπεύθυνα, ο κόσμος χρειάζεται την υγεία του. Μας έχουν οδήγησει σε τρέλλα και σε κατάθλιψη.

Θα σας πως και μια άλλη ιστορία. Εχθές ήρθε φίλος μου γιατρός και μου είπε πως ο 30χρονος γιος του αυτοκτόνησε γιατί έχασε τη δουλειά του και δεν άντεξε. Κρεμάστηκε μέσα στο σπίτι του και τον βρήκε ο πατέρας του.

Πεστε μου σας παρακαλώ εάν αυτή η κατάσταση μπορεί να συνεχιστεί. Καλώ τον ελληνικό λαό να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Δε μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η ζωή. Θα συνηθίσουμε έτσι; Που μας βγάζει αυτό το πράγμα;" είπε τέλος ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.