Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Το απόλυτο κακό της Κατερίνας Αγγελιδάκη

thumb
Τόση χολή δεν έχει ξαναγίνει. Σχεδόν κανένας - ακόμα και πολιτικοί με μακρά και άκρως αμφιλεγόμενη πολιτική διαδρομή -δεν έχει μαζέψει πάνω του τόσο μένος όσο ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλοι, εντός και εκτός των τειχών, έχουν πέσει επάνω του για να τον φάνε ζωντανό. «Ο Τσίπρας είναι ο υπ’ αριθμόν ένα εχθρός της πατρίδας». «Έτσι και τον ψηφίσετε, καταστρεφόμαστε». «Μην τυχόν και τον βγάλετε πρώτο, θα μας αφανίσει». Φοβέρες, απειλές, προσβολές, ειρωνείες, κοροϊδίες στρεφόμενες κατά ενός, ο οποίος εσχάτως εκπροσωπεί το Απόλυτο Κακό σ’ αυτήν τη χώρα.

 Και αναρωτιέμαι: Είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να είναι σε θέση να καταστρέ­ψει ένα ολόκληρο έθνος σήμερα; Ναι, φυσικά. Αρκεί να λέγεται Αλέξης Τσίπρας. Είναι δυνατόν όσοι τον λοιροδούν με τέτοιο μίσος να μη σκέφτονται ότι την ίδια στιγμή κατασκευάζουν έναν σούπερ λαϊκό ήρωα και το πιθανό ίνδαλμα μιας ολόκληρης κοινωνίας;

Ναι, φυσικά. Αρ­κεί να συγκαταλέγονται στο πολιτικό και μιντιακό κατεστημένο που έχει χάσει την μπάλα και οργανώνει τρικλοποδιά στον αντίπαλο για να πάρει ξανά το παιχνίδι. Είχα πάρει απόφαση να μη μιλήσω για κανένα κόμμα σε αυτήν εδώ τη στήλη. Και πάλι δεν θα το κάνω. Μιλώ αποκλειστικά για το επίπεδο της πολεμικής εναντίον του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, απηυδισμένη που σχεδόν όλοι έχουν βαλθεί να τον χρησιμοποιήσουν ως τον αποδιοπομπαίο τράγο της καταρρέουσας Ελλάδας. Ε, λοιπόν, όχι. Δεν φταίει κανένας Τσίπρας που φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Δεν φταίει ο Τσίπρας που οι πολιτικοί μας είναι ανίκανοι. Δεν φταίει ο Τσίπρας που δεν πέτυχε κανένα από τα δύο μνημόνια. Ούτε ευθύνεται ο Τσίπρας για τον ανθρωποφαγικό πολιτικό μας πολιτισμό, που μυρίστηκε φρέσκο αίμα και κανιβαλίζει ασυστόλως.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σαφώς και πρέ­πει να κριθεί αυστηρά για τη στρατηγική του τούτη την κρίσιμη ώρα. Όμως, σε κα­μιά περίπτωση δεν μπορεί κανείς να εκφοβίζει τον κατατρεγμένο ελληνικό λαό για το πού θα δώσει την ψήφο του. Θα τη δώσει όπου νομίζει εκείνος. Το απόλυτο κακό δεν είναι ποτέ ένας άνθρωπος. Όποιος έχει διαβάσει έστω και μια αρχαία τραγωδία γνωρίζει ότι κανένας δεν έχει την προσωπική δύναμη ούτε για την απόλυτη δόξα ούτε για την πιο ζοφερή καταστροφή. Χρειάζονται πολλοί για να καταστραφεί μια χώρα. Το απόλυτο κακό σήμερα είναι η δεινή θέση της Ελλάδας, έργο κατ’ εξοχήν όσων την κυβέρνησαν. Όλα τα άλλα είναι κόλπα και προφάσεις εν αμαρτίαις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.