Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Μπατσος Δυναστεια στο facebook


Η ανάρτηση στο facebook, του στενού συνεργάτη του υπουργού, με την «πακιστανική αστυνομία του ΣΥΡΙΖΑ» Η ανάρτηση στο facebook, του στενού συνεργάτη του υπουργού, με την «πακιστανική αστυνομία του ΣΥΡΙΖΑ»
«Ιδού η νέα Αστυνομία του ΣΥΡΙΖΑ» με Πακιστανούς ένστολους και φόντο ένα ταχύπλοο σκάφος αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ.
 
Η ανάρτηση αυτή σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ενός αστυνομικού που είναι υπεύθυνος του γραφείου του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριου Οικονόμου προκαλεί πλήθος ερωτηματικών και αναστάτωση στη λεωφόρο Κατεχάκη και στην ΕΛ.ΑΣ. Ο στενός συνεργάτης του υπηρεσιακού υπουργού εμφανίζεται να λοιδορεί στον προσωπικό λογαριασμό του, ένα από τα
κόμματα που διεκδικούν την εξουσία και να δείχνει τον κ. Τσίπρα και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να επιδιώκουν μια τριτοκοσμική αστυνομία.
 
 Ο 32χρονος ανήρτησε στις 31 Μαΐου την επίμαχη φωτογραφία με την «πακιστανική Αστυνομία του ΣΥΡΙΖΑ».
 
Στον συγκεκριμένο συνεργάτη του κ. Οικονόμου, ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ αποδίδουν ακόμη σειρά υπηρεσιακών αυθαιρεσιών όπως «σκαιά συμπεριφορά σε δεκάδες στελέχη της ΕΛ.ΑΣ», ενώ ταυτόχρονα διατυπώνουν ερωτήματα σχετικά με την προέλευση περιουσιακών στοιχείων που βρίσκονται στην κατοχή του.
 
Οπως χαρακτηριστικά αναφέρουν «ο συγκεκριμένος αστυνομικός εμφανίζεται να διαθέτει υπερπολυτελές αυτοκίνητο, να έχει ταχύπλοο και να διαμένει σε οικογενειακή τετραώροφη βίλα με πισίνα στον Αγιο Στέφανο. Χωρίς τα οικονομικά και επαγγελματικά δεδομένα του ιδίου και της οικογενείας του να δικαιολογούν κάτι τέτοιο. Από την άλλη πλευρά έχει μία υπερφίαλη συμπεριφορά, έως προσβλητική, απέναντι σε ανώτερους του η οποία εκθέτει ανεπανόρθωτα τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη που ήταν πάντα μετριοπαθής και προσεκτικός αξιωματούχος. Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις έχει εμφανισθεί να δίνει εντολές, μέσω του Κέντρου Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ, σαν να είναι... στρατηγός».
Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Οικονόμου, εκφράζει τις τελευταίες ώρες την έκπληξη και τον αιφνιδιασμό του για τις ηλεκτρονικές αναρτήσεις και τις επιλογές του συνεργάτη του.
 
Κατηγορίες για κλοπές
 
Η αναστάτωση λοιπόν, στη λεωφόρο Κατεχάκη αλλά και σε άλλες αστυνομικές υπηρεσίες σχετίζεται με τη συμπεριφορά ενός 32χρονου αστυνομικού που αποτελεί επί σειρά ετών έναν από τους πιο στενούς συνεργάτες του πρώην αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ και νυν υπουργού Προστασίας του Πολίτη.
 
Σύμφωνα με αναφορές συναδέλφων του κατηγορήθηκε για κλοπή κινητού τηλεφώνου, μεγάλης αξίας, στη διάρκεια της εκπαίδευσής του στην σχολή της αστυνομίας. Το κινητό είχε κλαπεί από άλλο αστυνομικό σε γυμναστήριο και εντοπίσθηκε, μετά από μερικούς μήνες, στην κατοχή του 32χρονου μετά από έλεγχο του ειδικού κωδικού ΙΜΕΙ της συσκευής του.
Ομως στην σύντομη έρευνα που ακολούθησε απηλλάγη επικαλούμενος κυρίως ψυχολογικά προβλήματα. Ακόμη υπήρξαν αναφορές για κλοπή πιστωτικής κάρτας και ανάληψη 700 ευρώ από το πορτοφόλι άλλου εκπαιδευόμενου αστυνομικού, χωρίς όμως πάλι καμία απολύτως συνέχεια. Ορκίσθηκε μάλιστα, μερικές ημέρες αργότερα από τους υπόλοιπους συναδέλφους του, επικαλούμενος ασθένεια. Αυτό, όμως, φαίνεται να έγινε γιατί υπήρχαν πληροφορίες ότι στην διάρκεια της τελετής, συνάδελφοί του θα τον περιέπαιζαν με σχετικό τετράστιχο για την αναφερόμενη «ατιμωτική πράξη» του. Για τον ίδιο αστυνομικό είχε πραγματοποιηθεί έρευνα το 2005 για την καταγγελλόμενη απασχόλησή του σε γνωστό νυκτερινό κατάστημα κοντά στην οδό Πειραιώς. Χωρίς όμως πάλι καμία συνέχεια και ο υπηρεσιακός φάκελος του είναι απολύτως λευκός.
 
Πολυτελής ζωή, εντυπωσιακή περιουσία
Ενα από τα ζητήματα που έχουν προκαλέσει πλήθος σχολίων και ερωτηματικών σε στελέχη της ΕΛ.ΑΣ αλλά και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, είναι η πολυτελής ζωή και η εντυπωσιακή περιουσιακή κατάσταση του νεαρού αστυνομικού. Εμφανίζεται κάτοχος πολυτελούς ΙΧ 3500 κυβικών εκατοστών, ενώ στην ιστοσελίδα του στο Facebook επιδεικνύει ταχύπλοο μάρκας "Scorpion" με δύο μηχανές που έχει το όνομα "Καπετάν.... " (σ.σ. με το μικρό όνομα του) αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ, και το οποίο φέρεται να το έχει αγοράσει μεταχειρισμένο. Η αγορά του σκάφους καταγράφεται στην φορολογική δήλωση του 2010 συγγενούς του.
 
Οταν στο παρελθόν είχε τεθεί το ερώτημα για την μεγάλη οικονομική άνεση που έχει ο νεαρός αστυνομικός δινόταν η απάντηση ότι αυτό οφείλεται στην καλή περιουσιακή κατάσταση και στα έσοδα άλλων μελών της οικογένειάς του.
 
Από την περαιτέρω διερεύνηση όμως των οικονομικών δεδομένων του οικογενειακού του περιβάλλοντος ανακύπτει - σύμφωνα με αστυνομικούς - σειρά νέων ερωτημάτων. Ενα άλλο μέλος της οικογένειας του ήταν απλός αστυνομικός με θητεία σε διάφορες υπηρεσίες του Πειραιά και στην Αγορανομία, με μοναδικά μηνιαία έσοδα τον μικρό μισθό ενός μη βαθμοφόρου ένστολου. Ο ίδιος πρώην αστυνομικός, διατηρούσε προσωπικές ή συγγενικές σχέσεις με δύο πρώην βουλευτές της ΝΔ στον Πειραιά. Επιπλέον άλλο μέλος της οικογένειάς του ήταν υπάλληλος σε εμπορικό κατάστημα, χωρίς και αυτό να έχει άλλα έσοδα...
 
Ωστόσο μικρό χρονικό διάστημα μετά την αποστρατεία του -το 1997- του στενού συγγενούς του, η οικογένεια του 32χρονου αστυνομικού άρχισε να διαμένει σε τετραώροφη κατοικία με πισίνα στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου -κοντά στη λεωφόρο Μαραθώνος- συνολικού εμβαδού 324 τετραγωνικών μέτρων! Ο απόστρατος αστυνομικός εμφανίζεται ακόμη ιδιοκτήτης τεσσάρων αυτοκινήτων, εκ των οποίων δύο ιδιαίτερα μεγάλης αξίας. Ακόμη εμφανίζεται ορισμένες χρονιές, όπως το 2007 και το 2010 -σύμφωνα με τα αναφερόμενα στις φορολογικές του δηλώσεις- να εισρέουν ποσά της τάξης των 60.000-80.000 ευρώ στους λογαριασμούς του, ποσά που καλύπτουν τα «τεκμήρια» των αγορών των ΙΧ, της πισίνας, του σκάφους αναψυχής και άλλων...
 
Από σειρά αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ έχουν διατυπωθεί έντονα παράπονα για «απαξιωτική συμπεριφορά» του 32χρονου αστυνομικού. Οπως λένε «συμπεριφερόταν σε ανωτέρους και ανώτατους αστυνομικούς με απαράδεκτο τρόπο και κατά παραβίαση κάθε ιεραρχίας. Είχε εμφανισθεί στην Ασφάλεια Αττικής με το πολυτελές του αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες, ενώ πολλές φορές έδινε προσωπικές εντολές σε αστυνομικές δυνάμεις! Πράγματι βοηθούσε σημαντικά το σύνθετο έργο του κ. Οικονόμου στο θέμα της διοίκησης της ΕΛ.ΑΣ και του Υπουργείου. Ομως αυτό δεν μπορεί, βεβαίως, να δικαιολογεί τα πάντα...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.