Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Η Moody’s υποβάθμισε γερμανικές τράπεζες!

Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s υποβάθμισε το αξιόχρεο διαφόρων γερμανικών τραπεζών και θυγατρικών τους που βρίσκονται στο εξωτερικό, επικαλούμενος τον αυξημένο κίνδυνο που αντιμετωπίζουν λόγω των περαιτέρω σοκ που μπορεί να προκύψουν από την κρίση χρέους στην ευρωζώνη και τις περιορισμένες δυνατότητές τους να απορροφήσουν ζημίες.

Ανάμεσα στις τράπεζες είναι οι θυγατρικές της Commerzbank, δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας, στη Νέα Υόρκη και στο Παρίσι.

«Ως αποτέλεσμα το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο για τα χρεόγραφα και τις καταθέσεις έξι ομίλων και μιας γερμανικής θυγατρικής ενός ξένου ομίλου μειώνεται κατά μία βαθμίδα, ενώ το αξιόχρεο για έναν όμιλο επιβεβαιώνεται», ανέφερε ο οίκος.

Για τις θυγατρικές διαφόρων γερμανικών τραπεζών το αξιόχρεο μειώθηκε έως και τρεις βαθμίδες, πρόσθεσε.

Η Moody’s χτυπά και τον σκληρό πυρήνα της Γερμανίας – Υποβάθμισε τρεις αυστριακές τράπεζες

Οι Erste Bank, Raiffeisen Bank International (RBI) και Bank Austria βρέθηκαν στο στόχαστρο του οίκου Moody’s, ο οποίος όπως φαίνεται κάνει “πάρτι” υποβαθμίσεων στην Ευρώπη.

Ο οίκος υποβάθμισε τις τρεις αυστριακές τράπεζες, λόγω της έκθεσής τους στην οικονομική κρίση στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης, χτυπώντας πρακτικά ένα κομμάτι του σκληρού πυρήνα της Γερμανίας, την Αυστρία.

Σε ανακοίνωσή του, ο Moody’s υποστηρίζει ότι η Erste Bank και RBI έχουν εκτεθεί ιδιαίτερα στην ανατολική Ευρώπη, ειδικά στην Ουγγαρία και στη Ρουμανία, ενώ η υποβάθμιση της Bank Austria συσχετίζεται με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ιταλική μητρική της UniCredit.

Το αξιόχρεο της Erste Bank μειώθηκε δύο βαθμίδες από τον οίκο, ενώ αυτά της RBI, εισηγμένης στο χρηματιστήριο και θυγατρικής του αυστριακού ομίλου Raiffeisen, καθώς και της Bank Austria κατά μία βαθμίδα.

Για τις Erste Bank και Bank Austria, η προοπτική αξιολογείται ως “αρνητική”, ενώ για την RBI ως “σταθερή”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.