Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

ΚΥΝΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ FTD: ΔΕΝ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ

Ηταν Μία διαφανή έκφραση άποψης για την διαμόρφωση της κοινής γνώμης

Οι ελληνικές εκλογές ήταν ιδιαίτερα σημαντικές και για το μέλλον της Ελλάδας, αλλά και για το μέλλον της Γερμανίας και των άλλων Ευρωπαίων.


Την επιλογή της υπερασπίζεται η Γερμανική έκδοση της οικονομικής εφημερίδας Financial Times να απευθυνθεί στους Έλληνες ψηφοφόρους δύο μέρες πριν την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής
 
«Μία ανοικτή και διαφανής έκφραση γνώμης είναι πιο παραγωγική και ειλικρινής από την έμμεση έκφραση συμπάθειας, πολιτική που ακολουθείται από άλλες εφημερίδες», εκτιμά η αρχισυνταξία του γερμανικού οικονομικού φύλλου και διευκρινίζει ότι «η σύσταση για την ψήφο στις εκλογές δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί ως έκφραση πίστης σε ένα συγκεκριμένο κόμμα», αλλά αναφέρεται, όπως επισημαίνεται, στην συγκεκριμένη εκλογική αναμέτρηση.
«Οι FTD όλα αυτά τα χρόνια κάνουν τις επιλογές τους με κριτική σκέψη και δεν συνδέονται με συγκεκριμένο κόμμα ή συνασπισμό κομμάτων. Ο αναγνώστης είναι αρκετά ώριμος, ώστε να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα», τονίζεται.
Μέχρι τώρα η πρακτική αυτή αφορούσε μόνο τις γερμανικές εκλογές, τονίζουν οι FTD και εξηγούν πώς αποφάσισαν να γίνει η εξαίρεση:
«Οι ελληνικές εκλογές ήταν ιδιαίτερα σημαντικές και για το μέλλον της Ελλάδας, αλλά και για το μέλλον της Γερμανίας και των άλλων Ευρωπαίων. Η κατάληξή τους μπορεί να ρίξει την ευρωπαϊκή Ήπειρο σε υπαρξιακή κρίση και να καταστρέψει την επί δεκαετίες επιτευχθείσα κοινωνική και υλική ευημερία.
Γι’ αυτό τον λόγο η εκλογική σύσταση της εφημερίδας δεν ήταν τίποτε λιγότερο αλλά και τίποτε περισσότερο από μία διαφανή έκφραση άποψης για την διαμόρφωση της κοινής γνώμης».
http://www.koutipandoras.gr/?p=22072

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.