Σάββατο, 2 Ιουνίου 2012

Αντί μισθού, φαγητό στους εργαζομένους νοσοκομείων.

Συμφωνα με το Υπουργειο Υγειας,οι δαπάνες των νοσοκομείων του ΕΣΥ  ανήλθαν σε € 5,1 δις, ποσό που κατανέμεται εξ’ ίσου μεταξύ μισθοδοσίας και λοιπών λειτουργικών δαπανών.

Και να σκεφτεις οτι σημερα δωσαμε στην Εθνική Τράπεζα 7,43 δισ. ευρώ, στην Τράπεζα Πειραιώς 4,7 δισ ευρώ, στην Eurobank 3,97 δισ ευρώ και στην Alpha Bank 1,9 δισ ευρώ.


Ως προνόμιο του ιδιωτικού τομέα και όχι του δημοσίου η επίσχεση εργασίας κατά τον νομικό σύμβουλο της Β' Υγειονομικής Υπηρεσίας που προτείνει στους εργαζομένους αν δεν πληρώνονται και δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα να απαιτήσουν δωρεάν σίτιση.
Σε πρόσφατο έγγραφό του προς τον διοικητή της Β’ Υγειονομικής Περιφέρειας, ο νομικός σύμβουλος της ΥΠΕ αναφέρει ότι η επίσχεση εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία όχι μόνο δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί αλλά είναι σχεδόν… αδύνατη.
Αυτό διότι υποστηρίζει ότι ακόμη και απλήρωτοι να μείνουν οι εργαζόμενοι, υποχρεούνται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και δωρεάν ώστε να λειτουργούν κανονικά τα νοσοκομεία.
Στο έγγραφο σημειώνεται μάλιστα και ότι αν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι του ΕΣΥ δεν πληρώνονται, το μόνο που μπορούν να κάνουν, είναι να απαιτήσουν δωρεάν σίτιση στην τραπεζαρία του νοσοκομείου.
Το συγκεκριμένο έγγραφο έχει προκαλέσει σάλο και καλεί το υπουργείο και τα νοσοκομεία που δεν έχουν χρήματα να αποζημιώσουν τους γιατρούς για τις εφημερίες, να απαγορεύουν τις επισχέσεις εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.