Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΙΔΡΥΟΥΝ ΣΤO ΣΟΥΝΙΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ?

Μας το αφηνει προικα η Διαμαντοπουλου.

Με Πρυτανη τον Φλογαιτη!


 

ΑΞΕΧΑΣΤΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου Παμπούκης, Φλογαΐτης και Σιούτη.Συνολικές αμοιβές ύψους περίπου 700.000 ευρώ ..


Την ώρα που τα δημόσια πανεπιστήμια αναζητούν τρόπους να συνεχίσουν να υπάρχουν, το πρώτο μη κρατικό πανεπιστήμιο κάνει την εμφάνισή του στην Ελλάδα.
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου (EPLO) ιδρύει την πρώτη ιδιωτική Νομική Σχολή στη χώρα.
Η επίσημη παρουσίασή της θα γίνει τον Ιανουάριο της ίδιας χρονιάς. Πρόεδρός της θα είναι ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας κ. Τζουλιάνο Αμάτο.
Μάλιστα τον Σεπτέμβριο του 2011 ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, καθηγητής Τζουλιάνο Αμάτο, ήρθε στην Αθήνα και έκλεισε και τις τελευταίες λεπτομέρειες, υπογράφοντας «μυστικό πρωτόκολλο» για την ίδρυση της ιδιωτικής Νομικής Σχολής με την τότε υπουργό Παιδείας και προσωπική του φίλη κ. Αννα Διαμαντοπούλου.
Ψυχή του κέντρου και ιθύνων νους είναι φυσικά ο καθηγητής κ. Σπυρος Φλογαΐτης.

Ο Σπύρος Φλογαΐτης είναι καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στη Νομική Σχολή Αθηνών. Διετέλεσε δύο φορές (2007 & 2009) υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών σε προεκλογικές περιόδους, καθώς είχε ισχυρά ερείσματα και στη ΝΔ και στο περιβάλλον του Κώστα Καραμανλή.

Την περίοδο 2000-2005 διετέλεσε πρόεδρος του ΔΣ της Εταιρείας Παροχής Αερίου Θεσσαλονίκης.  Ηταν και πολυ πιθανο να συνεχιζει να ειναι,σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου. All weather ή παντός καιρού ελληνιστί. Θα τον δείτε παρακάτω με την Γλυκερία Σιούτη… Η Γλυκερία Σιούτη λοιπόν, με ρόλο προσωπάρχη στο Μαξίμου, είναι επίσης καθηγήτρια Δημοσίου Δικαίου στη Νομική Σχολή Αθηνών και από ανέκαθεν πολύ «κοντά» στο ΠΑΣΟΚ. Μέχρι πρότινος ήταν δικηγόρος της βρετανικής εταιρείας Loyalward, η οποία απέκτησε με παράνομο τρόπο από τη Μονή Τοπλού την περιοχή-φιλέτο Κάβο Σίδερο στην Κρήτη.
 Η Μονή, ξεπούλησε 26.000 στρέμματα ελληνικής γης στη βρετανική εταιρεία, με την Γλυκερία Σιούτη να χειρίζεται την υπόθεση. Σημειωτέον ότι την περιοχή διεκδικούσε από τη Μονή το ελληνικό Δημόσιο…
Υπάρχουν όμως και άλλα: η κ. Σιούτη φέρεται να συμμετείχε στη νομική ομάδα που οργάνωσε ο διαβόητος Μιχάλης Χριστοφοράκος της Siemens, για να εμποδίσει την έρευνα που διεξήγαγε εις βάρος του η αμερικανική νομική εταιρεία Debevoise & Plimpton. Τώρα: το δίδυμο Φλογαΐτη-Σιούτη είχε εκπροσωπήσει τον Δήμο Αθηναίων τον περασμένο Μάρτιο σε δίκη που αφορούσε στα έργα στον Ελαιώνα, ύστερα από ομαδική προσφυγή πολιτών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.