Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

The Washington Post. "Οι προσευχές της Πακιστανικής κοινότητας για τον μαχαιρωμενο μετάνάστη στην Αθήνα"Pakistani community in Greece holds prayers for slain immigrant outside Athens city hall

By Associated Press,

Περίπου 150 μέλη της Πακιστανικής κοινότητας στην Ελλάδα συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημαρχείο Αθηνών, να προσευχηθούν για έναν δικό τους άνθρωπο,  ο οποίος μαχαιρώθηκε θανάσιμα από ακροδεξιούς.

Το πλήθος, ενωμένο μαζί με μια χούφτα Ελλήνων, απέτισε τον σεβασμό του το Σάββατο, έξω απο το Δημαρχείο της Αθήνας, στον 27χρονο Shehzad Luqman, του οποίου το φέρετρο βρισκόταν μέσα σε μια νεκροφόρα. Σκοτώθηκε την Πέμπτη.
Οι πενθούντες κρατούσαν πανό που έγραφε στα αγγλικά και στα ελληνικά, "Τιμωρία για τους φασίστες δολοφόνους του Shehzad Luqman."

Πολλές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων συνδικάτων, μελών αντιρατσιστικών οργανώσεων και συλλόγων οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων, έχουν καλέσει για αντιρατσιστική διαδήλωση για το Σάββατο το απόγευμα. Θα ακολουθήσει συναυλία στην πλατεία Συντάγματος.

Δύο Έλληνες έχουν κατηγορηθεί για τον φόνο. Οι Αρχές βρήκαν φυλλάδια της ακροδεξιάς Χρυσής Αυγής, στο σπίτι ενός υπόπτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.