Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Οι 6 βουλευτές ΧΑ της εφεδρείας, ενώ σε ένα 6μηνο έγιναν 24 “αντισυστημικές” επιθέσεις σε αριστερούς,23 σε μετανάστες, 15 σε κοινωνικούς χώρους.Κάποια ονόματα βουλευτών της Χρυσής Αυγής που “κοσμούν” το Κοινοβούλιο και που ίσως να μας απασχολήσουν και αυτά, τις μέρες που έρχονται.


Ο Αρτέμιος Ματθαιόπουλος, με τα παρατσούκλια ο «γαμπρός» ή ο «φυτευτός», ο Νίκος Κούζηλος, συγγενής του παραπεμφθέντος προϊσταμένου της Γ΄ Διεύθυνσης Αντικατασκοπίας της ΕΥΠ, Δ. Κούζηλου, φερόμενου ως εμπλεκόμενου στην απαγωγή των Πακιστανών το 2004 και υπευθύνου των ερευνών της δράσης της Χ.Α., ξάδελφος επίσης του Ν. Κούζηλου, απόφοιτου δημοτικού, ο οποίος αναβαθμίστηκε σε επόπτη στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου, θέση που απαιτεί πτυχίο ΤΕΙ.


Ακόμη ο Χιώτης Αντώνης Γρέγος, μέλος όμως του Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων, πρώην μπράβος της νύχτας, ο δικηγόρος του Καλαμπόκα και παλιό στέλεχος της ακροδεξιάς, Μιχάλης Αρβανίτης και ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος, ο εισηγητής της ρατσιστικής διάταξης για το γένος και την ιθαγένεια στις Ενοπλες Δυνάμεις, την οποία ψήφισαν και 84 βουλευτές της Ν.Δ..


Πέρα από την κοινοβουλευτική δράση της ακροδεξιάς, υπάρχει και η δράση στους δρόμους. Επίσης “αντισυστημική”, καθώς χτυπούν το κατεστημένο, χτυπώντας μετανάστες και αριστερούς.


 Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον απολογισμό του Εξαμηνιαίου Ημερολογίου Φασιστικών Επιθέσεων από τον Μάρτιο έως τον Σεπτέμβριο, όπου κατέγραψαν κάθε περιστατικό η ομάδα Antinazizone και η Νεολαία Ενάντια στον Φασισμό στην Ευρώπη (ΥRΕ), είχαμε συνολικά 62 επιθέσεις με 1 νεκρό και 64 τραυματίες, εκ των οποίων οι 14 με χρήση κάποιου όπλου (πιστόλι, μαχαίρι, ρόπαλα, λοστούς κ.ά.). 23 σε μετανάστες και 24 σε Ελληνες. 15 σε κοινωνικούς χώρους.

Ακολουθούν σχετικά άρθρα που δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 08/10/13Οι χρυσές εφεδρείες των νεοναζί

    
Στους ώμους των Ματθαιόπουλου, Κούζηλου, Γρέγου, Αρβανίτη, Ζησιμόπουλου και Κουκούτση στηρίζεται πια η Χ.Α. Ισως, όμως, τα σχετικά πιο άγνωστα στελέχη της να ακολουθήσουν… τις ίδιες διαδρομές με τους ηγέτες τους

Αρχηγός, υπαρχηγός στη φυλακή. Τρεις υπόδικοι βουλευτές κυκλοφορούν προς το παρόν ελεύθεροι. Για τρεις ζητήθηκε η άρση της ασυλίας τους. Η «Εφ.Συν.» ανιχνεύει έργα και ημέρες των πιο… άσημων βουλευτών-εφεδρεία της Χρυσής Αυγής, των οποίων προς το παρόν τα ονόματα δεν βρίσκονται στη δικογραφία της εγκληματικής οργάνωσης, που πολύ θα ήθελε να αναγεννηθεί από τις στάχτες της σαν φοίνικας.

* Αρτέμιος Ματθαιόπουλος

Αλλιώς ο «γαμπρός» ή ο «φυτευτός», όπως ήταν τα παρατσούκλια του εξαιτίας της σχέσης του με την κόρη του αρχηγού, που τον βοήθησε στην ανέλιξή του στην οργάνωση.

«Γαμώ τον Βίζενταλ/ γαμώ την Αννα Φρανκ/ γαμιέται κι όλη η φυλή του Αβραάμ./ Τ’ αστέρι του Δαβίδ με κάνει να ξερνάω/ αχ, το Αουσβιτς, πόσο το αγαπάω! / Ρε κωλοεβραίοι δεν θα σας αφήσω / στο τείχος των Δακρύων θα ’ρθώ να κατουρήσω./ Juden Raus! Καίγομαι στο Αουσβιτς…». Αυτοί είναι οι στίχοι του τραγουδιού με τον τίτλο «Αουσβιτς» από το συγκρότημα με το όνομα «Πογκρόμ», μέλους του οποίου ήταν ο βουλευτής Σερρών.

«Οι ιδέες δεν φυλακίζονται, θα δώσουμε μάχη μέχρι το τέλος» τόλμησε να πει μετά τις πρόσφατες συλλήψεις έξω από τη ΓΑΔΑ, λίγο πριν προπηλακίσει μαζί με τον Ε. Μπούκουρα μέλη του συνεργείου του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Ο Ματθαιόπουλος ήταν και ο εισηγητής της Χ.Α. στη διαβούλευση του Νομοσχεδίου για το Νέο Λύκειο. Ενα άλλο τραγούδι του έχει τίτλο «Μίλα ελληνικά ή ψόφα».

* Νίκος Κούζηλος

Εμποροπλοίαρχος, βουλευτής της Α΄ Πειραιά και τομεάρχης Καταγγελίας του Μνημονίου. Συγγενής του παραπεμφθέντος προϊσταμένου της Γ΄ Διεύθυνσης Αντικατασκοπίας της ΕΥΠ, Δ. Κούζηλου, φερόμενου ως εμπλεκόμενου στην απαγωγή των Πακιστανών το 2004 και υπευθύνου των… ερευνών της δράσης της Χ.Α. Ξάδελφος επίσης του συνονόματου Ν. Κούζηλου, ο οποίος με απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας αναβαθμίστηκε σε επόπτη στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου.

Η θέση του επόπτη μέχρι τότε απαιτούσε πτυχίο ΤΕΙ, ωστόσο ο ξάδερφος είναι απόφοιτος δημοτικού. Μετά από αυτή την αναβάθμιση η Χρυσή Αυγή δεν ενόχλησε ξανά εργαζόμενους και εμπόρους στην Ιχθυόσκαλα.

* Αντώνης Γρέγος

Από δημοτικός υπάλληλος και «μπράβος» σε νυχτερινά μαγαζιά έγινε βουλευτής Θεσσαλονίκης. Δόκιμος πλοίαρχος της Δημόσιας Σχολής Εμπορικού Ναυτικού Νέας Μηχανιώνας προσελήφθη (επί Παπαγεωργόπουλου) ως διοικητικός γραμματέας με ειδικότητα στα οικονομικά. Εργάστηκε για χρόνια στο ίδιο γραφείο με τον καταχραστή των δημοτικών ταμείων Π. Σαξώνη, ως διαχειριστής πληρωμών κι αυτός στην Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου Θεσσαλονίκης. Μαρτυρίες τον φέρουν να εργάστηκε ως… μπράβος στα μαγαζιά της νύχτας που διατηρούσε ο Σαξώνης. Εχει 2 νταν στο kick boxing. Με βάση το… βιογραφικό του τοποθετήθηκε στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Τον Μάιο του 2013 το όπλο του εκπυρσοκρότησε την ώρα που βρισκόταν στη φυσούνα του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος για να επιβιβαστεί σε πτήση.

Αν και Χιώτης στην καταγωγή εμφανίζεται ως απόγονος… Μακεδονομάχων όντας μέλος του Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων «Παύλος Μελάς».

 * Μιχάλης Αρβανίτης
Από τα παλιότερα στελέχη της ακροδεξιάς στην Ελλάδα, με κύρια ενασχόληση τον αντισημιτισμό και την άρνηση του ολοκαυτώματος και βασικές ιδεολογικές καταβολές την 4η Αυγούστου και τον Μεταξά. Το βασικότερο στοιχείο του βιογραφικού του όμως είναι ότι πρόκειται για τον δικηγόρο του μέλους της ­ΟΝΝΕΔ και δολοφόνου του αγωνιστή καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα, Γιάννη Καλαμπόκα. Ο ίδιος έχει εκδώσει κι ένα βιβλίο που διαστρεβλώνει τα γεγονότα της δολοφονίας.

Η εθνικιστική εφημερίδα «Στόχος» τον ευχαριστεί δημόσια για την ανάληψη των δικαστικών υποθέσεων χρυσαυγιτών αφιλοκερδώς. Ανάμεσα στα άλλα ανδραγαθήματά του περιλαμβάνεται και η υπεράσπιση του μαχαιροβγάλτη νεοναζί Παναγιώτη Ρουμελιώτη (γνωστού ως Πόρκυ).

«Κοπρίζετε 38 χρόνια εναντίον του λαού. Αυτά κάνατε και έχει περιέλθει ο λαός σε φρικτή κατάσταση. Εχετε εξαθλιώσει τον λαό», εκστόμισε πρόσφατα ο «βουλευτής» Αχαΐας προς τη Λιάνα Κανέλλη στο Κοινοβούλιο. Ο ρόλος του σήμερα είναι αυτός του τομεάρχη Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και ελέγχου των ΜΜΕ, που ταιριάζει άλλωστε με το παρελθόν του.

* Πολύβιος Ζησιμόπουλος

Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χ.Α. Ο νεοναζί αντισυνταγματάρχης των ειδικών δυνάμεων. Καταδρομέας και πεζοναύτης.

Είναι ο εισηγητής της ρατσιστικής διάταξης για το γένος και την ιθαγένεια στις Ενοπλες Δυνάμεις, την οποία ψήφισαν 84 βουλευτές της Ν.Δ..

Είναι επίσης ο «αντισυστημικός» βουλευτής που φωτογραφήθηκε πριν από λίγους μήνες με τον Κασιδιάρη και τον Γρέγο μαζί με τους εκπροσώπους του… σωματείου εργαζομένων τής «Ελληνικός Χρυσός», η οποία «προσέλαβε» τους βουλευτές προκειμένου να προχωρήσει με κάθε κόστος τα σχέδια εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική.

* Δημήτρης Κουκούτσης

«Θα σας μαχαιρώσω και θα σας κόψω τον λαιμό» απείλησε ο βουλευτής της Χ.Α. Δημήτρης Κουκούτσης τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου, τον δημοτικό σύμβουλο της Αθήνας Πέτρο Κωνσταντίνου και τον πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ το Σεπτέμβριο του 2012 στον αύλειο χώρο της Βουλής. Οδοντίατρος με σπουδές στη Βουλγαρία, είναι ο τομεάρχης Υγείας της Χ.Α. Κυκλοφορούσε και οπλοφορούσε παράνομα, όπως αποκαλύφθηκε σε έλεγχο στις 28 Αυγούστου του 2013, όταν διαπιστώθηκε πως είχε το όπλο του προσωπικού του αστυνομικού.
  Διαδραστικός χάρτης ρατσιστικών επιθέσεων στην Αθήνα & χρονολογική λίστα επιθέσεων απο τον GUARDIAN

Τώρα προτιμούν Ελληνες

  Σε ένα εξάμηνο έγιναν 62 ναζιστικές επιθέσεις. 23 σε μετανάστες, 24 σε ημεδαπούς και 15 σε κοινωνικούς χώρους

Συνολικά 62 επιθέσεις με 1 νεκρό και 64 τραυματίες, εκ των οποίων οι 14 με χρήση κάποιου όπλου (πιστόλι, μαχαίρι, ρόπαλα, λοστούς κ.ά.). 23 σε μετανάστες και 24 σε Ελληνες. 15 σε κοινωνικούς χώρους. Αυτός είναι ο απολογισμός του Εξαμηνιαίου Ημερολογίου Φασιστικών Επιθέσεων από τον Μάρτιο έως τον Σεπτέμβριο, όπου κατέγραψαν κάθε περιστατικό η ομάδα Antinazizone και η Νεολαία Ενάντια στον Φασισμό στην Ευρώπη (ΥRΕ).


Εκδόθηκε σε μια κρίσιμη περίοδο, μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι που πυροδότησε εξελίξεις όχι μόνο στο αντιφασιστικό κίνημα αλλά και τη σύλληψη και προφυλάκιση σημαντικού μέρους του ηγετικού πυρήνα της Χρυσής Αυγής καθώς και άλλων στελεχών και αστυνομικών που συνεργάζονταν μαζί τους.


Το σημαντικότερο στοιχείο; «Είναι η αύξηση των επιθέσεων εναντίον Ελλήνων εργαζομένων, μελών της Αριστεράς, του αντιεξουσιαστικού χώρου και του αντιφασισμού. Αυτό έρχεται να συνδεθεί και με την αύξηση των επιθέσεων σε κοινωνικά στέκια και τοπικά γραφεία κομμάτων της Αριστεράς.


Παρατηρούμε μια στροφή και συγκεκριμένα την πιο συγκεκριμένη στόχευση των νεοναζί απέναντι σε όποιον παλεύει ενάντια στα μνημόνια, την τρόικα και το σύστημα. Αυτή η εμφανής στροφή επιβεβαιώνει την πάγια θέση μας ότι οι φασίστες ξεκινούν από τους ανυπεράσπιστους μετανάστες, αλλά ο τελικός τους στόχος είναι η εργατική τάξη, το κίνημα και η Αριστερά», σημειώνουν οι οργανώσεις που εξέδωσαν το ημερολόγιο.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑΧρυσή Αυγή. Αρχείο Αναρτήσεων & Αρχείο Ξένου Τύπου 2012-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.