Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

ASSOCIATED PRESS Έλληνας μεγιστάνας εφοπλιστής δηλώνει ένοχος για φοροδιαφυγή στις ΗΠΑ και κρατείται.

Και όμως, Έλληνας εφοπλιστής κρατείται στην Αμερική και θα εκτίσει προφανώς ποινή για φοροδιαφυγή. Στη πτωχή Ελλάδα, εφοπλιστής σημαίνει αφορολόγητος.

 Η΄ με 50 ευρώ φόρο την ημέρα, εάν μας ακούγεται καλύτερα...


Να θυμίσουμε ότι το 2011 και το 2012 οι Έλληνες εφοπλιστές "φορολογήθηκαν" με 1400 ευρώ μηνιαία, ανά πλοίο.

Ο μεγιστάνας εφοπλιστής Κτιστάκης και η σύζυγός του κατηγορούνται για συνωμοσία με σκοπό την εξαπάτηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και την υποβολή ψευδών φορολογικών δηλώσεων.

Ο εφοπλιστής δήλωνε αθώος των κατηγοριών, αλλά εν τέλει μπροστά στο κατηγορητήριο και αφού κρίθηκε προφυλακιστέος, δήλωσε ένοχος.


Η κατηγορία για συνομωσία με σκοπό την εξαπάτηση της ομοσπονδιακής κυνβέρνησης με βάση το κατηγορητήριο εναντίον του, τιμωρείται με έως πέντε χρόνια φυλάκιση. Οι άλλες τρεις κατηγορίες έχουν μέγιστες ποινές  τριετούς φυλάκισης.Στο LEFTeria-news αναρτούμε τις σχετικές ανταποκρίσεις απο το Associated Press, με ημερομηνίες 4 Σεπτεμβρίου και 2 Οκτωβρίου 2013, καθώς και ένα ενδεικτικό απόσπασμα απο δημοσίευμα απο την εφημερίδα που λατρεύει τους εφοπλιστες, το Πρώτο Θέμα, με ημερομηνία 6 Ιανουαρίου 2008.
Ανταπόκριση του Associated Press, 2 Οκτωβρίου 2013
Έλληνας μεγιστάνας εφοπλιστής δηλώνει ένοχος για φορολογική  υπόθεσηΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ – Ένας 77χρονος  Έλληνας εφοπλιστής ο οποίος παρέμεινε φυγόδικος για περισσότερο από μια δεκαετία μετά την ποινική δίωξή του στη Νέα Ορλεάνη για τις φορολογικές κυρώσεις, ομολόγησε την ενοχή του στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στη Νέα Ορλεάνη.


Ο Λουκάς  Κτιστάκης το δήλωσε  την Τετάρτη μπροστά στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ με δικαστή τον Ginger Berrigan.


Ο Κτιστάκης συνελήφθη στη Γερμανία τον Φεβρουάριο και πολέμησε κατά της  έκδοσής του για έξι μήνες, προτού τελικά επιστρέψει στις ΗΠΑ. Είχε δηλώσει αθώος τον περασμένο μήνα στις κατηγορίες που έφερναν τον  ίδιος και η σύζυγός του να μεταφέρουν χρήματα της εταιρείας για να αγοράσουν αυτοκίνητα και ακίνητα χωρίς να τα αναφέρουν ως έσοδα στην Εφορία.


Ο Berrigan οριστεί ως ημερομηνία ποινής την 15η  Ιανουαρίου.Ας πάμε όμως λίγο πίσω. 

Bloomberg Businessweek, μέσω Associated Press, 4 Σεπτεμβρίου 2013

Φυγόδικος εφοπλιστής εκδίδεται στην Νεα Ορλεάνη.ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ (AP) - Ένας Έλληνας μεγιστάνας  εφοπλιστής που παρέμεινε φυγόδικος για περισσότερο από μια δεκαετία μεταφέρθηκε στη Νέα Ορλεάνη για να αντιμετωπίσει κατηγορίες ότι ο ίδιος και η σύζυγός του μετέφεραν χρήματα της εταιρείας για την αγορά πολυτελών αυτοκινήτων και ακινήτων, χωρίς να τα δηλώσουν ως εισόδημα στην εφορία.


Ο Λουκάς Κτιστάκης δήλωσε αθώος την περασμένη Παρασκευή στην Ανατολική Περιφέρεια της Λουιζιάνα στις κατηγορίες για συνωμοσία με σκοπό την εξαπάτηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και την υποβολή ψευδών φορολογικών δηλώσεων.


Ένας ομοσπονδιακός εισαγγελέας δήλωσε ότι ο Κτιστάκης συνελήφθη στο εξωτερικό και πολέμησαν την έκδοσή του από τη Γερμανία για έξι μήνες πριν επιστρέψει στις ΗΠΑ


Τον Ιανουάριο του 2003, ενα τετραμελές δικαστήριο απήγγειλε κατηγορίες στον Κτιστάκη και τη σύζυγός του, Κάθριν, για αγορά αυτοκινήτων και ακινήτων στην Ελλάδα, αξίας περισσότερων από 500.000 δολαρίων με τα χρήματα που μετααφέρονταν από τις εταιρείες τους, συμπεριλαμβανομένων της Sunrise Shipping Agency Α.Ε. με έδρα ρης Νεα Ορλεάνη.


Ένας ομοσπονδιακός δικαστής έθεσε τον Κτιστάκης σε κράτηση μετά από την ακρόαση της Παρασκευής. Ο Βοηθός Εισαγγελέα των ΗΠΑ Hayden Brockett δήλωσε ότι ο Κτιστάκης είναι πολίτης  τόσο της Ελλάδας όσο και των ΗΠΑ


"Ως εκ τούτου, είμαστε ανήσυχοι ότι αυτός υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να φύγει με μια πτήση", δήλωσε ο Brockett.


Ο Billy Gibbens, δικηγόρος του Κτιστάκη, είπε ότι ο πελάτης του είχε παραπεμφθεί αρκετά χρόνια αφότου έφυγε από τις ΗΠΑ
Ο Κτιστάκης και η σύζυγός του ήταν κάτοικοι της Metairie, του Λος Άντζελες από το 1989 μέχρι το 1997 πριν από τη μετάβαση τους στο Chagrin Falls, του Οχάιο.


Στο ζευγάρι απαγγέλθηκαν κατηγορίες κθώς έλεγχαν μια "διεθνή ναυτιλιακή επιχείρηση" με εταιρείες που τους άνηκαν, τις  διοικούσαν και διαχειρίζονταν φορτηγά πλοία.  

Περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα εμπορευμάτων και άλλων κεφαλαίων μεταφέρθηκε σε τραπεζικούς λογαριασμούς των τριών αυτών εταιρειών κατά τα χρόνια που έζησαν στη Νέα Ορλεάνη, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Το κατηγορητήριο αναφέρει οκτώ συναλλαγές στις οποίες ο Κτιστάκης φέρεται να μεταφέρι συνολικά $ 388.000 κεφάλαια της εταιρείας για την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα.  

 Η σύζυγός του έχει κατηγορηθεί για χρήση περίπου $ 40.000 από τα χρήματα της μεταφοράς  για να αγοράσει μια Mercedes Benz το 1995 και άλλα 35.000 δολάρια για να αγοράσει ένα Volvo το επόμενο έτος. Το ζευγάρι, επίσης, φέρεται να έδωσε σχεδόν 60 χιλιάδες δολάρια για να αγοράσει στην κόρη τους, μια Mercedes Benz.

Μια δίκη για τον Κτιστάκη  προγραμματίζεται να ξεκινήσει στις 4 Νοεμβρίου.

Η κατηγορία για συνομωσία με βάση το κατηγορητήριο εναντίον του, τιμωρείται με έως πέντε χρόνια φυλάκιση. Οι άλλες τρεις κατηγορίες έχουν μέγιστες ποινές  τριετούς φυλάκισης.

Ενδεικτικό το απόσπασμα απο δημοσίευμα του φίλα προσκείμενου στο εφοπλιστικό κεφάλαιο, Πρώτου Θέματος, με ημερομηνία 6 Ιανουαρίου 2008.Μετάφραση-Απόδοση: LEFTeria-news

ΑΡΧΕΙΟ ΕΦΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΩΝ
Το 2012, από σύνολο 16580 οφσόρ , βεβαιώθηκε φόρος 345 χιλιάδες! Συγκεντρωτικός Πίνακας 10ετίας & ο ταξικός χαρακτήρας της φορολογίας.
ΗΧΟΣ. Ενώ υπέγραφε εν κρυπτώ αυξήσεις στα ναύλα ο Βαρβιτσιώτης, ταυτόχρονα στο ράδιο το απέκρυπτε, μιλώντας για μη μείωση, σαν εκπρόσωπος εφοπλιστών.


Κρυμμένοι οι βουλευτές της ΧΑ στην συζήτηση περί της σκανδαλώδους ρύθμισης υπέρ των εφοπλιστών.

Δώσανε παράταση στην «εθελοντική συνεισφορά» των εφοπλιστών καθώς δεν «υπήρξε ανταπόκριση».16 εκ.φόρο οι εφοπλιστές, 57 εκ.οι ναυτικοί!
Εφοπλιστής έλαβε επιστροφή φόρου 5.752,49 ευρώ!
Εφοπλιστές."Φορολογήθηκαν" με 1400 ευρώ μηνιαία,ανά πλοίο, το 2011 & το 2012!
Ο Μουσουρούλης έτρεχε μέχρι τέλους στις Βρυξέλλες για τις παράνομες ενισχύσεις Cosco & αφορολόγητο των εφοπλιστών.

SPIEGEL.Απαίσιοι Πολίτες.Η ζωή του πλούσιου 1% στην Ελλάδα Ολοκληρο το αρθρο.


 


Ο υπουργός Ναυτιλίας Μουσουρούλης, απείλησε με παραίτηση αν φορολογούσαν το εισαγόμενο συνάλλαγμα των εφοπλιστών;

LLOYD'S LIST.Αδωνις Γεωργιάδης. Οι απλοί Έλληνες δεν κατανοούν ότι οι εφοπλιστές αγαπάνε την Ελλάδα.Όχι άλλοι φόροι για τους εφοπλιστες.

Η απάντηση του 'Αδωνι Γεωργιάδη,για την ανάρτηση της συνέντευξής του στην Lloyd's List

Οταν ο Αδωνης Γεωργιαδης εγγυωταν προσωπικα στους εφοπλιστες οτι δεν θα φορολογηθουν και οτι θα πουλησει τα λιμανια!!

 

 


Το Ελληνικό ΟΧΙ στην Τρόικα. Φορολόγηση των εφοπλιστών: Η Τρόικα ήταν θετική. Η κυβέρνηση είπε ΟΧΙ!
Ο Μύθος του εφοπλιστικού επιχειρηματικού δαιμονίου. Άρθρο του Προέδρου της Πανελ.Ένωσης Ναυτών Εμπ.Ναυτικού.
Εφοπλιστικός πατριωτισμός

2011. οι εφοπλιστές ναυπηγουν 653 πλοία σε Κορέα και Κίνα, ένα στην Ελλάδα
Στην Ογδοη θεση των προτιμησεων των Ελληνων εφοπλιστων η Ελλαδα,πισω απο Φιλιππινες,Βιετναμ,Ινδια,Ιαπωνια,Κινα,Νοτια Κορεα.
2012. Για 5 Έλληνες εφοπλιστές δουλεύει η κορεατική ναυπηγική βιομηχανία ! Με 31 πλοία υπό παραγγελία, η συνολική επένδυση των 5 Ελλήνων εφοπλιστών που έχουν εξασφαλίσει θέσεις στα ναυπηγεία ανέρχεται σε 6,355 δισ. δολάρια.

OI ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΕΙΣ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ

Οι Έλληνες εφοπλιστές αυξάνουν την περιουσία τους μέσα στην κρίση
Le Monde Ευτυχείς οι εφοπλιστές στην Ελλάδα

The New York Times ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΟΙ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ ΜΕ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑΤΟΥΣ
http://lefteria-news.blogspot.gr/2012/05/new-york-times_25.html
GUARDIAN ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ αρθρο για την φορολογικη ασυλια των εφοπλιστων!  http://lefteria-news.blogspot.gr/2012/06/guardian_15.html
Andrew Hilton H ανωμαλη θεση των ελληνων εφοπλιστων να μην πληρωνουν φορους!
http://lefteria-news.blogspot.gr/2012/05/andrew-hilton-h.htmlΟι εφοπλιστες βγαζουν διαγγελμα μεσα απο το Πρωτο Θεμα.
http://lefteria-news.blogspot.gr/2012/05/blog-post_27.html
«Παραθυράκια» για εύκολη φοροδιαφυγή των εφοπλιστών

WASHINGTON TIMES.Έλληνας εφοπλιστής κατηγορείται οτι αγόραζε τάνκερ με χρήματα της Τεχεράνης & διακινούσε Ιρανικό πετρέλαιο
REUTERS Έλληνες εφοπλιστές παραδίδουν πετρέλαιο στην Συρία του εμφυλίου. Ο ρόλος Έλληνα εφοπλιστή στην Λιβύη το 2011

Διευκρινίσεις για την φορολόγηση των εφοπλιστών ζητά από την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Εως 200 χιλ ευρω την ημερα τα ναυλα για ενα πλοιο των εφοπλιστων
ΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ. ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ,ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΦΟΠΛΙΣΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ,ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΦΟΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ!! οΙ 35 φοροαπαλλαγες
Επιστολή Αμερικανού Πρέσβη της UANI, προς τον εφοπλιστή και τραπεζίτη Βίκτωρα Ρέστη. Τον κατηγορεί για "παράνομες επιχειρηματικές σχέσεις" με το καθεστώς Αχμαντινετζάντ, αξίας δισεκατομμυρίων.
Το REUTERS κατονομάζει Ελληνική ναυτιλιακή που βγάζει 55 εκ.δολάρια/μήνα στέλνοντας πετρέλαιο στον Άσσαντ
Stern: Την Ελλάδα τη διοικεί ένα μονοπώλιο εκατομμυριούχων

Δώστε λύση.Χρησιμοποιήστε το αφορολόγητο ναυτιλιακό πετρέλαιο (0.40 ευρώ/λίτρο) για την κοινωνία, η' φορολογήστε το.

2011.Οι εφοπλιστές με επιστολή στον Βενιζέλο απαιτούν εξαίρεση απο την φορολόγηση των καταθέσεων στην Ελβετία.
Guardian Οι ελληνες παρκαρουν τα λεφτα τους στην Βρετανια. Ελληνας Εφοπλιστης κραταει το ρεκορ αγορας με πανω απο 10 εκατ.στερλινες σε μια αγορα!

Telegraph Υπαρχει προβλημα με τους φορους των πλουσιων Ελληνων
LE MATIN 13 ελληνικές οικογένειες πολυεκατομμυριούχων,πληρώνουν γελοίους φόρους.

Αρθρο της Deutsche Welle σχετικα με την φοροαπαλλαγη των πλουσιων στην Ελλαδα.

Telegraph H ελληνική ελίτ παραμένει ατιμώρητη για φοροδιαφυγή

European Tribune.Ο ταξικός πόλεμος στην Ελλάδα,μέσα απο την φορολογία. Εκτενή ανάλυση & για την υπόθεση Μειμαράκη
BILD/DerStandard.Αν δεν πληρώσουν οι πλούσιοι ¨Ελληνες,το SPD δεν συναινει σε νεο πακέτο.

Εφοπλιστής χρωστούσε επί 6 χρονια,6 εκατ. φόρους ακινήτου.Καμία κύρωση η΄πρόστιμο αλλά 1 εκ.έκπτωση.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.